Токуда болница София - 21 тема

• 85 695
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, моля, ако имате скорошен опит, споделете каква е процедурата за припознаване на бебето от таткото в Токуда, когато няма брак. Трябва ли да носим някакви специални документи?

# 406
  • София
сестра ми си носеха нотариално заверен документ, че бащата припознава бебето.
Бях чела по-назад, че може и те да го направят в болницата, но струва 50лв, за разлика ако ти си го направиш - максимум 10лв

# 407
Пропуснала съм я тази информация.  Благодаря!  bouquet

# 408
Аз имам въпрос за секцио: разрешават ли да си с лак на краката и ръцете?

# 409
  • София
и това беше коментирано по-назад, че надали ще направят проблем.
Ако лака е прозрачен или светъл примерно френски маникюр ще е още по-безпроблемно

# 410
Аз бях с прозрачен мат и френски на краката. Принципно няма проблем. Преди години ми се наложи да ме приспят обаче, и след като се събудих видях, че ми бяха обелили лака на един от пръстите. Сложи си френски за всеки случай.

# 411
Здравейте, момичета!
През декември се роди нашата малка дъщеричка. Исках накратко да споделя опита си и да изкажа благодарност на д-р Кръстанова и целия екип за невероятното изживяване! Раждането беше естествено, с почти никакви болки до самия край, епизитомия - никак не е толкова страшно, и определено ще остане най-неповторимия и прекрасен момент в моя живот!

Колкото до персоналът в отделението след това, почти всички бяха страшно мили и отзивчиви. Казвам почти, защото още първия ден попаднах на крайно нелюбезна и дори груба сестра, която изключително много ме напрегна и изнерви, беше тросната и не ми обясняваше нищо, а аз все се оказвах в ситуацията да се почувствам адски глупаво. Първият ден след раждането ми доведоха малката в 7ч с малко приготвено АМ, никой не казва нищо, бутат ти количката до леглото и толкова. Опитах да я сложа на гърда, но мислех че нямам нищо за нея още и след малко я нахраних с АМ. След известно време ми я взеха и пак  ми я върнаха. До този момент бях толкова ошашавена, че дори не схванах, че има режим, по който ги водят за хранене. На едно от храненията неуспях да я събудя и млякото така си и остана. Дойде сестрата и започна да я тръска и мачка с думите че заспало бебе не ми вършело работа, трябвало да го ядосам.....Привечер ми доведоха бебето без шише в количката и понеже чаках мъжа ми за свиждане малко след това я върнах в "аквариума", за да се видя с него. Появи се въпросната сестра с едно шише точно преди да изляза и взе да ми размахва пръст къде било детето. Аз обясних, че съм го върнала, а тя ми остави шишето демонстративно на масичката и се врътна с репликата "Кой щял да ми го нахрани". Логично е, но в онзи ден бях истински объркана и притеснена, хормоните сигурно също оказаха влияние, плаках цяла вечер, ставах през нощта да се цедя за да ми слезе по-бързо кърмата, изтормозих се ужасно и то само заради отношението. На следващия ден слава богу въпросната сестра я нямаше и повече не се и видяхме. Всички останали сестри бяха отзивчиви, отговаряха на въпросите ми колкото и елементарно да са им звучали, насърчаваха ме и ми показваха как да се цедя, как да накърмя, как да посъбудя бебето, защото беше доста сънливо. Съветваха ни да поставяме бебето на гърда първия ден по 5мин, след това 10 и т.н. с цел да не ни разранят, но това по-скоро беше съвет, не заповед, а и наистина никой не е следил дали го правим или не и всяка майка правеше какеото сама си прецени.

Пожелавам на всички леко раждане и много позитивно цялостно изживяване без да позволявате някой да ви отнеме тези първи прекрасни мигове с малките човечета  Hug Heart Eyes

# 412
Бонбони, мерси много, че сподели. Дано да не попадаме на тази сестра.

# 413
Бонбони, сестрата, която е обслужвала теб бас ловя, че е една млада с бретон и доста хубавка, но намръщена до небето. Неонатоложката, която ти е треснала шишето съм на 99% сигурна, че е към 40 и, със светла къса коса на каре. Познах ли 😃

# 414
На регистратурата при входа има бланка за изразяване на недоволството при престой или преглед в болницата. Казвам това, защото подобно отношение към току що родила жена е недопустимо. Хора, които не могат да общуват нямат място на подобни позиции.

# 415
И моето бебе като се роди беше много сънливо и на мен не ми хареса начина, по който някаква сестра от неото ми показа да я събудя- щипеше я (самата сестра не беше злонамерена) - направо ми се свиваше сърцето-после като излезна от стаята я гушнах и се разплаках. Нищо не посмях да кажа, тъй като детето ми беше в техните ръце.

# 416
  • София
Лейди, и аз мислех да пусна оплакване към акушерката, която ми водеше раждането. Сега съжалявам, че не го направих. Точно заради тази особа при евентуално второ раждане няма да избера Токуда.

# 417
Задължително трябва да се подава оплакване! Иначе се разваля една иначе добра болница заради отделни хора.

# 418
С първото раждане и аз бях много стресирана и имаше разни дреболии, които не ми харесаха, но нищо съществено (предимно свързани с бебето, храненето и кърменето, точно каквото се коментира по-горе). С детето лежах в детското отделение и се отвратих, на никой не бих препоръчала това място. То пък бива, бива толкова да те мързи и да не отчиташ факта, че работиш с хора, при това майки, чиито деца са болни. За всичко трябва да се оплаква човек, да не говорим, че в Токуда всичко струва маса пари и при това условие е нормално да се изисква поне човешко отношение. Попадала съм на много свестни лекари и хора в болницата, да отчета и това все пак  Simple Smile .

# 419
  • София
Aз в Токуда съм била 3 пъти - единия път на педиатър, втория път на УНГ за детето и третия път на ехограф на ЩЖ за мен.
И трите пъти бяхме за операция - на предни сливици (дете на 2г), за дупчене на тъпанчета заради серозен отит (с макари), който после 4 други унг казаха, че детето ми нямаше и аз заради възли на ЩЖ, които после с други 2 поредни ехографии с Начев доказахме, че нямам!
- не съм доволна от всичко това естествено.

Отделенията са си различни, родилното не мисля, че е толкова зле, а неанотологията е най-добрата.

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 13:25 от Brayda

Общи условия

Активация на акаунт