Токуда болница София - 21 тема

• 84 236
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Това е много странно- три варианта описахме досега за тези болнични и то все от лични впечатления. Възможно ли е в зависимост от това при кой лекар си да е различна процедурата? Не ми се вярва, но нямам обяснение защо едни стоят само един ден, втори стоят три дни, но не спят там, а трети са си плътно три денонощия.
Аз ако трябва да лежа 4 дни и да платя 200лв за болничен, ще си потърся друг вариант. Говоря за случаи, когато реално бременната жена няма проблем.

# 661
  • София
Това е много странно- три варианта описахме досега за тези болнични и то все от лични впечатления. Възможно ли е в зависимост от това при кой лекар си да е различна процедурата? Не ми се вярва, но нямам обяснение защо едни стоят само един ден, втори стоят три дни, но не спят там, а трети са си плътно три денонощия.
Аз ако трябва да лежа 4 дни и да платя 200лв за болничен, ще си потърся друг вариант. Говоря за случаи, когато реално бременната жена няма проблем.

Аз предпочитам в този случай ако нямам проблем и съм бременна, но иска да взема болничен да отида в държавна болница. Там минаваш по каса и седиш 3 дни, а може и да те пуснат и стотинка да не платиш. И ти издават болничен.
Докато бях бременна в 4 месец (2012 г.) и лежах в Шейново за задържане, една мацка дойде за болничен и на 2 ден я пуснаха да си ходи вечерта да дойде само за визитация и сутринта също и си взе болничния. Но наистина във всички болници искат поне за визитациите да си в болницата за да не стане проблем ако мине проверка.

# 662
Аз също бях без проблеми и ме държаха там плътно.
Не зависи от лекаря, който те следи или който те приема при постъпване.
Можете да пробвате и в друга болница.

# 663
Болничните се издават различно според болницата и лекаря. Най-голям процент не лежат, а следящият лекар им минава фиктивно документите на комисия. Като стане готов болничният, демек трима лекари се подпишат, отиваш и си го взимаш. Не говоря за случаи, които изискват сериозно наблюдение, а например както при мен болезнени контракции в 5ти месец, без кървене, примерно...В Токуда се лежи явно при всички положения. Има пък лекари, които те карат да минеш комисия веднъж, после се продължава болничния и така...моят съвет - запишете се по ЗК някъде където ви е удобно за болнични и друга бумащина, в Токуда си се запишете платено да ви следят като хората. Peace

# 664
Учудвам се колко различни мнения има  newsm78 Аз родих края на декември там. Преди 45 дневния си взех 1 месец. Не съм била записвана по ЗК. Обясниха ми че мога да лежа 3 дни и да се изпише по ЗК или 1 ден платен прием. Избрах втория вариант. Отидох сутринта, правиха ми изследвания, тонове, настаниха ме в отделението и в 15ч си бях вкъщи. Струваше ми 75 лв, които допълнителното ми здравно осигуряване покри.

# 665
Учудвам се колко различни мнения има  newsm78 Аз родих края на декември там. Преди 45 дневния си взех 1 месец. Не съм била записвана по ЗК. Обясниха ми че мога да лежа 3 дни и да се изпише по ЗК или 1 ден платен прием. Избрах втория вариант. Отидох сутринта, правиха ми изследвания, тонове, настаниха ме в отделението и в 15ч си бях вкъщи. Струваше ми 75 лв, които допълнителното ми здравно осигуряване покри.

Най-вероятно защото си била близо до термина и тези 45 дни. Аз излязох в болнични доста по-рано и доколкото знам има значение кога искаш болничния

# 666
Момичета, родих в Токуда при д-р Герганова и акушерката Дари на 22.2.2016. Много съм доволна и като сравня с първото ми раждане, което не беше в тази болница преди почти 8 години.

Доволна съм от отношението на персонала - д-р Герганова е много мила, обяснява спокойно и се съобрази с желанието ми (първо исках без упойка, после със) както и бебето да ми го дадат след като се роди. Акушерката беше с мен почти през цялото време, говорихме си разни глупости, а като започна самото раждане ме окуражаваше. Не ми направиха епизотомия, но получих леки външни разкъсвания на старата такава.

Престоят с бебето също беше много позитивен - искам да кърмя и бях помолила като се буди вечер да ме викат и хората се съобразиха. Само една сестра се опитваше да ми дава добавка, но като по-рязко отказах не се опита повече. А с акушер-гинеколозите на визитациите имаше все по някой майтап.

Бях в четворна стая и мацките бяха много готини, та имаше лаф и мохабет Simple Smile. Храната е добра - разнообразна и вкусна. Почистваха стаята и банята всеки ден.

Та така - както казвах и на приятели - бях с три нощувки на дълъг уикенд Simple Smile Заслужаваше си заплащането на всяка стотинка.

# 667
  • София
Та така - както казвах и на приятели - бях с три нощувки на дълъг уикенд Simple Smile Заслужаваше си заплащането на всяка стотинка.

Ако не е тайна, колко ти излезе всичко? Да започвам да събирам  Laughing

# 668
Да, и на мен ми е интересно колко плати за естествено раждане и пакет за бебето ?
Но първо, честита рожба да ти е живо о здраво !

# 669
Благодаря за пожеланията. Платих това, което е обявено и на сайта - 2,300лв общо, от които 500лв пакет за бебето (това включва различни изследвания, ако не ги желаеш се задължаваш да платиш 400лв пакет -разлика 100лв, но бях с контракции и недочетах формуляра),  300лв епидурална упойка, 900лв избор на екип и 600лв доболнична помощ ( последните две на сайта са обявени като обща сума от 1,500лв).

# 670
  • София
Джоли честита рожба! ДА сте живи и здрави!!!
и аз да питам, в крайна сметка с обезболяване роди, нали?

# 671
Явно - да. Два пъти го е написала жената!

# 672
Честито бебенце! Да сте живи и здрави!

# 673
Момичета, имам записан час за 11 и 40 часа на 11 март 2016 при д-р Живкова за женкса консултация по ЗК. Тъй като часа го запазих още през януари, вече си намерих кой да ми води ЖК по ЗК. С две думи няма да ползвам часа, ако някой иска да го ползва вместо мен , да ми пише на лични.

# 674
  • София
не съм видяла втория пост, докато писах през телефона, сори...
Добре че пишат във фактура така раздробена сума, че се надям частния здравноосигурителния фонд да ми покрие по-голямата част  Simple Smile
Деня на отворените врати в Токуда си е пълна загуба на време. Показват ти една презентация със стари снимки, и казват информацията на сайта  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт