Токуда болница София - 21 тема

• 84 358
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета,
виждам в сайта на Токуда, че в секция "екип" на АГ отделение д-р Корсачки е изчезнал и на негово място се е върнала д-р Попова, която преди година се беше преместила в Майчин дом, за да прави академична кариера.

Още преди месеци сестрите казаха, че д-р Корсачки има предложение от болница в Мюнхен и че може да  отиде в Германия.

Някой знае ли повече по въпроса, защото както изглежда може да се окаже вярно, а много исках да раждам при него?Sad

# 91
Това би обяснило защо преди две седмици вместо него лекцията за етапите на раждане я води Илиев, тогава казаха, че бил отпуска. На мен също ми беше сред възможностите за раждане. Жалко

# 92
Ние водихме дъщеря ни на 6 месеца и после на 1 година. Доколкото си спомням беше на загасени лампи, но светлина влизаше от съседния кабинет. Светкаха с едно мигащо фенерче, но не знам дали това беше част от уреда за измерване или просто, за да накарат бебето да гледа в определена посока.
А разширяваха ли и зениците на вашата дъщеря? И аз се чудя дали да не отидем в Токуда на преглед.

# 93
  • Живее на Луната
Да, за съжаление на нас пациентите Корсачки заминава за Германия  Cry чух да го коментира докато бях в болницата.

# 94
  • в 1001-та нощ
Здравейте, момичета,
виждам в сайта на Токуда, че в секция "екип" на АГ отделение д-р Корсачки е изчезнал и на негово място се е върнала д-р Попова, която преди година се беше преместила в Майчин дом, за да прави академична кариера.

Още преди месеци сестрите казаха, че д-р Корсачки има предложение от болница в Мюнхен и че може да  отиде в Германия.

Някой знае ли повече по въпроса, защото както изглежда може да се окаже вярно, а много исках да раждам при него?Sad

Аз много я харесвам, въпреки, че и за нея съм чела какво ли не - както и за д-р Колева Simple Smile Първото си дете родих при нея Wink

# 95

И аз съм чувала прекрасни неща за д-р Попова и то пресни, но моят д-р си е Корсачки... Жалко:) Скоро ще разбера лично от него какво е положението.

# 96
  • София
Нещо не ми е ясна схемата в болницата.

Бих искала да раждам при доктора, който ме е следил. За момента съм се насочила към д-р Кирякова, като си записах платена консултация. Нямам проблем с това да си плащам, но все пак трябва да се регистрирам и по ЗК. Очевидно това не може да стане при д-р Кирякова, а само при трима други специалисти от които запомних имената на д-р Евтимова и д-р Живкова. Как тогава се предполага д-р Кирякова (или който и да е от другите доктори) да ме следи като регистрацията ми по ЗК ще върви паралелно при някой друг от отделението при положение, че не искам да си дублирам прегледите (един по ЗК при някой и после отново при избрания от мен специалист)?

Първа бременност ми е, така че не изключвам варианта неразбирането ми да идва от факта, че нямам идея какво означава следене по ЗК и съответно не зная дали в него се включва това, което се включва и в една платена ЖК.

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 14:53 от aldora

# 97
Аз се следя при Кирякова и Декември ще раждам при нея. Изобщо не съм се записвала по ЗК никъде.

# 98
  • София
Аз също много харесах д-р Корсачки и се бях зарекла той да следи втората ми бременност. Той е добър специалист и му пожелавам успешна реализация в чужбина.

# 99
  • София
Аз се следя при Кирякова и Декември ще раждам при нея. Изобщо не съм се записвала по ЗК никъде.

Разбирам, че мога да изкарам изцяло на платени прегледи и раждане, но след като съм здравно осигурена и ми се полагат определени изследвания + се поема половината стойност на раждането, не виждам причина да не се възползвам.

# 100

Разбирам, че мога да изкарам изцяло на платени прегледи и раждане, но след като съм здравно осигурена и ми се полагат определени изследвания + се поема половината стойност на раждането, не виждам причина да не се възползвам.
Щом искаш да раждаш при лекаря, който те е следил по ЗК се ориентираш към такъв специалист (който работи със ЗК). Все пак в Токуда има и такива специалисти. По здравна каса НЕ е задължително да се следиш, но си права, че е редно щом си плащаш здравните осигуровки. Лично аз не го направих, защото лекаря, който съм избрала не работи със ЗК - препочитам избора на лекар да е мой, а не на касата. Изследванията си ги правих безплатно, с направление от личния си лекар (без цитонамазка и микробиология, защото трябваше да ходя при друг гинеколог, който работи със ЗК). В обобщение, това което съм пропуснала безплатно са 2 прегледа с ултразвук и въпросните пропуснати изследвания. Общо взето 150 лв. съм похарчила в повече, което е нищо в сравнение със спокойствието и нервите, които съм спестила. Относно раждането си в заблуда - ти си раждаш с направление, а плащаш за избор на екип.

# 101
  • Калифорния
Ние водихме дъщеря ни на 6 месеца и после на 1 година. Доколкото си спомням беше на загасени лампи, но светлина влизаше от съседния кабинет. Светкаха с едно мигащо фенерче, но не знам дали това беше част от уреда за измерване или просто, за да накарат бебето да гледа в определена посока.
А разширяваха ли и зениците на вашата дъщеря? И аз се чудя дали да не отидем в Токуда на преглед.

Не са й разширявали зениците. Тя си беше бебе тогава, не мисля че има смисъл да й гледат ретината на 6 месеца  Wink Изследването измерва диоптера на очите (тя си имаше малко далекогледство като всяко бебе), а също проверяват за кривогледство и съответно за мързеливо око.

# 102
Алдора, не е задължително следенето по ЗК. Аз се следях при Евтимова, защото Димитров не води ЖК и на друго място платено. Ще раждам при Димитров. Единственото, от което можеш да се възползваш са 2 ехографа, 3  кръвни картини и 2 микробиологии. Раждането за здравноосигурени в Токуда така или иначе се плаща.

# 103
А трябва ли проследяващият АГ да работи със здравната каса, за да може да издаде направлението за раждане?

# 104
А трябва ли проследяващият АГ да работи със здравната каса, за да може да издаде направлението за раждане?
Не е задължително, но някои АГ-та, които не работят със ЗК не издават такива направления. С предишната бременност се следих само платено и накрая АГ-то ми издаде направлението. Личния лекар също може да ти издаде такова.

Общи условия

Активация на акаунт