Токуда болница София - 21 тема

• 84 237
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря, Джиема.
При първото секцио ми сложиха епидурална ( секциото беше по спешност), но защото съм доста бъзлива, нещо обърках нещата , започнах да се задушавам и на анестезиолога се наложи да ми сложи пълна  Sad

# 76
  • Живее на Луната
Еди, на моето секцио ми се падна една много мила анестизеоложка. Тя ми предложи да си избера между пълна упойка и епидурална, каза ми че и двете си имат плюсовете и минусите. Аз избрах епидуралната за да си видя детето. Като я извадиха, анестизиоложката ме пита дали искам да ми пусне нещо леко замайващо докато ме довършват, аз казах че искам. Всичко чувах, но бях леко замаяна. Гадното на епидуралната е че после дълго време ми бяха изтръпнали краката. Но това си е индивидуално при всеки.

# 77
Благодаря, Джиема.
При първото секцио ми сложиха епидурална ( секциото беше по спешност), но защото съм доста бъзлива, нещо обърках нещата , започнах да се задушавам и на анестезиолога се наложи да ми сложи пълна  Sad

аз мисля, че ако обясниш това ще ти сложат пълна без проблем

# 78
  • София
Момичета, нещо ме човърка от вчера  newsm78
Има ли начин да се следи бременност в Токуда, но без да се прави ехограф на всеки преглед? И ако да, при кои лекари?

# 79
При нормално протичаща бременност по здравна каса се полагат само 2 прегледа с ехограф. Женска консултация по ЗК водят Евтимова и Живкова. Дори при платените прегледи можеш да откажеш ехограф, въпреки че не знам защо точно не желаеш. Ехографа е безвреден за плода.

# 80
И аз започнах да се задушавам по време на секциото- не знам какво ми стана- исках вода- но не ми дадоха:( Голям зор беше- добре, че мина доста бързо- не занм дали имаше и 5 минути. И тази кислороднамаска допълнително ме задушаваше и ми я махнаха. Анестезиологът беше жена, но нищо замайващо не и предложи.

# 81
Благодря Белл и Манди, ще обсъдя подробно възможностите с док, когато се видим  Simple Smile Просто не искам да ми сложат епидурална, а после да се наложи да ми сложат още една.

# 82
  • Калифорния
При планирано секцио се слага спинална, а не епидурална упойка  Peace
Аз не виждам проблем, ако спиналната не се получи, тогава да минат към пълна... слагането на спинална упойка е просто леко боцване в гърба. Не е болезнено... Пълната пък изобщо не разбираш като я слагат, защото е през системата, която и без това си е закачена предварително.

# 83
Някой може ли да ми каже как протича прегледа при детски офтамолог в Токуда? Водих детето (почти на 3 г.), преди 2 месеца на очен, в друга болница, но той не позволи на лекаря да го прегледа, а още помни болницата е че прегледа и бил на тъмно. Искам да го заведа в друга болница, надявайки се на успех.

# 84
Ани, аз смятам че една упойка е по-добре от две, независимо коя  Wink

# 85
  • Калифорния
Преди време ми правиха абразио в Токуда, докато кърмех голямата ми дъщеря. Затова анестезиолога пробвал първо с някаква по-лека на газ, дето не минава в кърмата. Обаче не ми понесла добре. Аз не помня, но съм почнала да ритам и да се дърпам. Затова ми сложил венозно втора, такава дето слагали за секцио. Така че, да, по-добре е с една упойка да се мине, но ако има шанс да стане само с по-леката не е зле да се пробва, преди да се мине директно на тежката артилерия  Peace Нищо не губиш, а може само да спечелиш, ако сработи спиналната.

# 86
Някой може ли да ми каже как протича прегледа при детски офтамолог в Токуда? Водих детето (почти на 3 г.), преди 2 месеца на очен, в друга болница, но той не позволи на лекаря да го прегледа, а още помни болницата е че прегледа и бил на тъмно. Искам да го заведа в друга болница, надявайки се на успех.

Ние сме много доволни от Д-р Лиляна Димитрова – детски офталмолог, наши приятели също.

# 87
Pandapanda, би ли споделила с какъв апарат преглеждат детето и дали прегледа е на тъмно? Благодаря ти!

# 88
Ами детето, което аз водих си е по-голямо (14г), но ходихме първо на един апарат, послед на друг и не беше тъмно, по-скоро приглушено осветление. Не съм запозната с апаратите. Моите познати са водили малки деца (3-4 годишни).

# 89
  • Калифорния
Ние водихме дъщеря ни на 6 месеца и после на 1 година. Доколкото си спомням беше на загасени лампи, но светлина влизаше от съседния кабинет. Светкаха с едно мигащо фенерче, но не знам дали това беше част от уреда за измерване или просто, за да накарат бебето да гледа в определена посока.

Общи условия

Активация на акаунт