Ето есента дойде, а МАЙчето расте, расте! Тема2

• 25 848
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Здравейтеееееее!Надявам се не сте ме забравили! Whistling
Радвам се да видя,че имаме новодошли майски мами.Леко бременеене и здрави бебчета на финал!
Като ви чета за това гадене и повръщане чак ми става гузно,че при мен липсват и си имам зверски апетит.Ям като ламя,постоянно съм гладна и търся какво да ям.До сега съм +1кг,а къде е ощя тя...имам чувството,че на финала ще бъда като малък слон...  261uu
Иначе тази сънна артерия ще ме побърка,то бива-бива да ми се спи ама чак толкова мисля да не е нормално.Едно,че на обяд задължително трябва да си легна ами и вечер 21ч вече дремя като... newsm57
Цветна палитра,krivcheva,вас ви чакам довечера с отчет от прегледите. Hug
Аз на преглед съм на 08.10 и записване вече на ЖК,като дай Боже всичко си е наред. Praynig
Извинявам се на момичетата,които ми писаха на ЛС за добавяне на първа страница,че чак сега ще го направя,но просто нямах време почивните дни.
Хубав,слънчев и усмихнат ден!  Nature Sunny

# 121
  • София
Здравейтеее:) Добре дошли на новите мами и лека бременност до пухкав финал.
До моя преглед остават два дни ще се побъркам направо Simple Smile по някои калкулатори съм в 6седмица по други 7 и се чудя какво ще се види, чуе Simple Smile
Искам да ви питам, ако сте наясно, ако изляза от другата седмица до края болничен ще ми се промени ли майчинството?

# 122
Веднага да дам отчет след прегледа. Видяхме бебчо - порастнал е и отговаря на 9г.с.2дни. Даде ми направление за ендокринолог да видим това ниско ТСХ и се разбрахме на следващия преглед направо да си нося направление за ЖК. Тогава ще направим и БХС.

# 123
Веднага да дам отчет след прегледа. Видяхме бебчо - порастнал е и отговаря на 9г.с.2дни. Даде ми направление за ендокринолог да видим това ниско ТСХ и се разбрахме на следващия преглед направо да си нося направление за ЖК. Тогава ще направим и БХС.
много се радвам,мила,че всичко е наред Simple Smile
 rosit@ и аз като теб, 21 часа и съм заспала направо на стола  #Crazy

# 124
Здравейтеее:) Добре дошли на новите мами и лека бременност до пухкав финал.
До моя преглед остават два дни ще се побъркам направо Simple Smile по някои калкулатори съм в 6седмица по други 7 и се чудя какво ще се види, чуе Simple Smile
Искам да ви питам, ако сте наясно, ако изляза от другата седмица до края болничен ще ми се промени ли майчинството?
И аз бая се чудя по тоя въпрос, понеже на работа ме тормозят и съм под постоянен стрес. А и имам чести командировки...
Според мен не би трябвало да се промени, понеже майчинството се определя на базата на осигуровките,които ти внасят. Ама ако има някой по-компетентен или запознат- да каже. Аз отивам да се ровя за информация.

# 125

Здравейте пак
Променя се. Тъй като болничния ви е 60% от брутното дневно трудово възнаграждение. Т.е ако на ден брутно получавате примерно 25лв. то излизайки в болничен за този ден ви се взема  за 25*60% = 15лв.
Може да не съм права, но аз това зная от счетоводството ни.

# 126
Здр. момичета и от мен!Мина и моят преглед днес.В 8г.с и 4 д. съм,видяхме сърчицето..доктора ми показа и ръчичките и каза,че даже махало Simple Smile Исках да ви попитам,тъй като наближава да си запиша час за ЖК и се чудя някой дали има наблюдения за лекар в клиника "Надежда" гр.София???Сигурна съм ,че всички там са професионалисти,но все пак ми се иска да чуя от личен опит.

# 127
Цветна палитра,радвам се за хубавите новини,стискам палци и при ендокринолога всичко да е наред. Hug
Това е,което аз открих за болничните:
– за обикновен болничен – 80% от среднодневното брутно (СДБ) трудово възнаграждение шест месеца преди настъпването на неработоспособността или
– за болничен за бременност и раждане – 90% от среднодневното брутно трудово възнаграждение дванадесет месеца преди настъпването на неработоспособността

Нати,ти как си?Оправи ли се?

# 128
Здравейте!  Grinning
Добре дошли на всички новички! Успешна бременност и положителни емоции Ви желая!  Hug
За болничните - сумата почти не се променя, някакви левчета е буквално. Болничният се плаща 80%, но от брутната заплата, което е почти равно на нетната. При предишната бременност излязох в болничен веднага щом разбрах, и го казвам и от опит.
Вижте в kik-info, там има калкулатори, ако някой се интересува, ще пратя директен линк.
Две неща са важни като подробности - осигуровките да са на цялата сума и болничните в рамките на една година да са макс 180 дни. АГ-тата правят тези изчисления с лекота, така че поощрявам всички  да се пробвате. Спокойната бременност е безценна инвестиция.  Hug
Малчо, и аз най-често ям банани, но ми прави впечатление, че и пица ям с кеф, и някои видове супа. За нищо друго не се сещам...
Аз днес видях едни 3 см човече, ама буквално - с всички крайници и голяма главица. Много ми стана мило.   Heart Eyes
Приятна вечер на всички! Simple Smile

# 129
Намерих го тоя калкулатор, ама хич ме няма с това майчино счетоводство. Ще трябва да седна да изчисля с болничния на месец колко идва и да го включа в калкулатора. Но ако още веднъж някой дойде да ми крещи в тоя загубен офис, даже няма да си направя труда да ги уведомя лично, а ще стане с болничния лист служебно и по телефона. То това не са хора...а така не ми се иска да издивявам сама вкъщи.

Роси, аз съм с и добре, като изключим обичайните драми с работата и непрестанното гадене.

# 130
Здравейте, мамчета!

Честито на всички ви, които имат положителни резултати от последните си прегледи и са видяли махащи ръчички Grinning Аз все още не съм виждала такива екстри.

Аз да споделя за прегледа ми днес по повод повръщането (Което стана 4 броя до обяд). Според моето АГ е малко вероятно да е заради бременността, при положение, че досега не съм имала гадене и повръщане. Според него съм лепнала някакъв ентеро вирус. Изписа ми Emil, Hidratin Alpha и Biozin Mama. За последното каза, че е имуностимулант. Бебокът си се развивал прекрасно Simple Smile

# 131
Това последното го пия и аз. Сестра ми е лекар и тя ми каза че е добре да го пия. 

# 132
  • София
Ехо мами, дами и момичета ..............
За клиника "Надежда", аз се следя там и съм при д-р Михова - много спокойна, мила и добра докторка. Сестра ми също си следи бремеността там и ражда в "Надежда", по нейно настояване и аз се записах там, като не бях много сигурна, но след последния преглед останах очарована от нея.
За Бургас, (понеже родом съм от там, но живея в София), чувам от приятелките ми там някакви суперлативи за д-р Миринчев (но впечатления не са лични, а на близки раждали при него и следили се при него). Сестра ми, която си живее в Бургас се следеше паралелно при д-р Ризова и в София при д-р Михова.

Честито на всички новодошли мами и само добри резултати, а на всички с добри резултати от пергледи   bouquet  bouquet  bouquet

# 133
Здравейте момичета, развълнувана съм тъй като видях малкото човече с ръчички и крачетс,че даже и мърда  Hug всичко е наред, след 3 седмици пускаме скрининга, ще струва 80 лв. И най добре да се правел в 12с. Според моето доки, сега съм 9с. И 1ден 😊

# 134
Здравейте момичета! От доста време ви чета и съм се включвала, но не съм писала за моето бебче. Едва днес отидох на първи преглед. Досега съм имала 2 миседа и още ме е страх да не се случи пак. И затова не мога много да се нарадвам на хубавите новини. Видяхме бебчето. Беше много интересно как мърдаше, махаше. Водя се в 10 седмица (гестационна седмица 11). Това не можах много да го разбера . Бебчето е 37 мм.  На 33 години съм и живея във Варна.

Общи условия

Активация на акаунт