ХИТОВИ романтични РУСКИ филми и сериали - тема 12

• 80 933
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Привет,
интересно звучат премиерните филми, ето още един.

ЧЕЛОВЕК БЕЗ ПРОШЛОГО

Довършвам днес "Минус один" с Иван Стебунов и Татяна Казючиц. Много приятен мини сериал, за семейния живот, с интересен сюжет.

https://www.youtube.com/watch?v=zTh1AOj9cqY

# 646
момичета, нещо не е наред с тоя филм Приговор идеальной пары .

уж го има в нета, но според мен тази серия, за която пише, че е 1-ва не започва от началото и изобщо действието започва странно ... newsm78, не отговаря на описанието и е много кратка.
и така е по всички сайтове, където го има филма.

според мен е много некадърно свален. днес е била премиерата по казахската тв, а по Русия 1 ще е в събота.

така че явно по-добре да изчакаме.

# 647
а на Первый в момента

Слава Чепуренко/ Алексей Барабаш  Mr. Green, Любовь Новикова/ Евгения Брик, Кирилл Сафонов,  Роман Полянский и още други любимци )))

Слава и Алексей ще пеят , за Сафонов - не знам  Joy Joy

героите във филма напират да ходят на фестивал в България Wink Wink  Laughing

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 22:19 от lor

# 648
# 649
Момичета, привет, гледате ли "Такая работа"?

След "Пятницкий" и "Карпов" силно ми се хвърлят на очи разликите с "Такая работа" все едно от средните векове съм скочила в бъдещето. Съвсем други отношения както към професията, така и към колегите и началството, просто нова ера. Малко вероятно да е така в реалността, но пък много се издига престижът на полицията. И, разбира се, приятно е да се гледа филм с интересен сюжет и млади, красиви, честни полицаи, опитни сурови професионалисти и справедливи техни началници.

Някой знае ли каква е причината (ако има такава) да се извади от сериала Алексей Митин? Не съм чула да се снима в друг проект...

Снощната серия беше много забавна. Лернер и Саша гледаха с невярващи очи какво става в старческия дом, "Санта Барбара отдыхает".
А пък старците седяха в допросната все едно са поканени на кафе и могат да си тръгнат когато поискат.
Пропастта между поколенията показана хем вярно, хем смешно.

# 650
Вале, гледам 'Такая работа' с удоволствие.

Наистина е доста по-различен, може би духът е по-младежки и затова някак оптимистично се получава филма.

Иначе и доста 'черни' филми изгледахме за питерската полиция, не само за московската  Mr. Green Laughing

Лёшка Митин е имал много ангажименти и му е било трудно да си прави графика. Вместо да измислят някакъв сценарен ход и временно да го освободят от участие, сценаристите му се ядосали  направо са убили героя му. Твърде необмислено, сприхаво решение, вероятно на лична основа, за да покажат, че всичко от тях зависи и те диктуват условията.
Доста глупаво, при положение, че Михей беше любимецът на зрителите, но какво да се прави.

Аз четох интервю с Митин и това е неговия разказ - че даже не са му предложили вариант. В общи линии - 'кой си пък ти, че да се съобразяваме с тебе, като няма да спазваш условията ни - край.'

Да се надяваме, че ще го гледаме в други хубави неща...

В началото всички бяха много подозителни към новия актьор, даже феновете на Митин бяха готови да реагират негативно, но той е толкова чаровен и наистина прави много хубав образ, че как да каже някой дума срещу него, като няма да е верна.

Лично на мен много ми допадна Сергей Колос. Не помня да съм го гледала другаде, но вече е в списъка на чаровниците в руското кино, за които ще следим ))))

На моменти имам усещането, че познавам повече актьори, отколкото самите руснаци, като ги чета по форумите ))))))))))))))

Joy

хаха, само да добавя, че сега се сетих -  снощи си говорих във ВК със Степан Рожнов  Mr. Green / не на сън/ . каза, че засега няма нищо ново с негово участие. той май с някакви съвсем други работи се занимава, не беше удобно да разпитвам, че беше и много късно през нощта  Mr. Green

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 16:29 от lor

# 651
Привет, привет!!!

Изгледах Приговор идеальной пары въпреки "куцата" първа серия. От поместените 9 минутки + успях да се ориентирам в предисторията и да свържа събитията със следващите серии. Хареса ми.

Приготвила съм си за тази вечер един мини сериал с  Дмитрий Марьянов, Татьяна Арнтгольц, Артур Сопельник, Дмитрий Бикбаев, Константин Крюков, Андрей Зибров, Алина Сергеева, Артур Бесчастный, Валерий Николаев, Анастасия Клименко

Культ (2016- 12 серии) адаптация на новозенландски сериал със същото наименование, за който нищо не знам

Что может быть страшнее, чем исчезновение родного человека? Только известие о том, что он вступил в тайную секту и готов стать жертвой культа. Родные и близкие пойдут на все, чтобы спасти его жизнь. Но смогут ли они противостоять преступникам, которые построили свой бизнес на крови и обманутом доверии?...

На руски всичките 4 серии https://www.youtube.com/watch?v=jOvNVPy0Qfo

PS Извинявам се, но чичко Гугалов ме подведе горният адрес е на сериала Один единственный и навсегда

а КУЛЬТ може да се гледа тук  и сериите са 12 а качени има само 3 за сега http://megaserial.net/1288-kult.html

Joy Joy Joy хе-хе моето заприлича на онзи безкрайно стар виц за "компютрите и компотите" - Всъщност премиерата на Культ ще състои на 15 февруари по Россия-1

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 20:01 от nataly_gr

# 652
Попаднах на едно интересно четиво за любовната история между Рудолф Нуриев и Ерик Брун и връзката му с примата Марго Фонтейн.

За любопитните ТУК http://showbiz.mirtesen.ru/blog/43220377513/Rudolf-Nuriev-:-Krom … byila-i-lyubov...

Рудолф Нуриев и Марго Фонтейн в Лебедово езеро

# 653
натали, интересно инфо за двамата красавци-балетисти  Rolling Eyes

загледах Человек без прошлого - очертава се много интересен филм.
страхотна комбинация любими актьори...

Актеры: Михаил Евланов, Дмитрий Лавров (III), Роман Мадянов,  Андрей Финягин, Светлана Устинова,  Юрий Цурило,  Игорь Арташонов, Анна Попова, Евгений Атарик,  Александр Кузнецов, Юрий Архангельский, Юлия Такшина, Геннадий Венгеров

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 19:50 от lor

# 654
поредната щуротия, на която много съм се чудила по руските форуми  Joy Joy Joy

какво е това 'зы', което често използват.

в един момент ми светна, че е нещо като P.S., но не можех да си обясня отде иде такова съкращение

"Не понятно? Всё очень просто Post Scriptum, сокращенно P.S. Если написать P.S, не меняя раскладки получается З. Ы. Ну и точки в сокращениях пишут только грамотные люди, поэтому на форумах пишут просто ЗЫ. "

с две думи - напредваме с неформалния руски  Joy Joy

# 655
Привет, привет!!!

Изгледах Приговор идеальной пары въпреки "куцата" първа серия. От поместените 9 минутки + успях да се ориентирам в предисторията и да свържа събитията със следващите серии. Хареса ми.

Приготвила съм си за тази вечер един мини сериал с  Дмитрий Марьянов, Татьяна Арнтгольц, Артур Сопельник, Дмитрий Бикбаев, Константин Крюков, Андрей Зибров, Алина Сергеева, Артур Бесчастный, Валерий Николаев, Анастасия Клименко

Культ (2016- 12 серии) адаптация на новозенландски сериал със същото наименование, за който нищо не знам

Что может быть страшнее, чем исчезновение родного человека? Только известие о том, что он вступил в тайную секту и готов стать жертвой культа. Родные и близкие пойдут на все, чтобы спасти его жизнь. Но смогут ли они противостоять преступникам, которые построили свой бизнес на крови и обманутом доверии?...

На руски всичките 4 серии https://www.youtube.com/watch?v=jOvNVPy0Qfo

PS Извинявам се, но чичко Гугалов ме подведе горният адрес е на сериала Один единственный и навсегда

а КУЛЬТ може да се гледа тук  и сериите са 12 а качени има само 3 за сега http://megaserial.net/1288-kult.html

Joy Joy Joy хе-хе моето заприлича на онзи безкрайно стар виц за "компютрите и компотите" - Всъщност премиерата на Культ ще състои на 15 февруари по Россия-1

Привет! Grinning Да дам знак, че ви чета Hug
Гледах повече от половината на американската версия. Интересен сериал, но иска много познания на компютърни термини и крими сериали. Аз затова се отказах да го гледам, защото повечето сериали не са познати в България и ми се губеше връзката с престъпленията. А те са базирани на действието в тях.

Трудно ми е да си го представя адаптиран, но от любопитство ще го погледна. Grinning

Хубава вечер! Peace

Намерих малко информация за това, което съм гледала. http://serial.spisanie.to/%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/771-cul … D0%B0%D1%82%D0%B0

Информацията, че е заснет само един епизод е стара.

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 21:08 от nadine1111

# 656
Костя Крюков като Эдуард Левински в КУЛЬТ

А на този адрес са всичките 12 серии http://video.meta.ua/7948376.video?pav=1

# 657
когато преди месец или два /май още преди Коледа беше/  го излъчваха по Интер се опитвах да го гледам, но звукът не беше добър , а на сайта така и не го качваха, така че след втората серия се отказах и реших да чакам излъчването по руската или качването на филма в нета.

обаче, честно казано  макар и бегли, впечатленията ми  бяха далеч от възторг

Таня Арнтгольц се прави на майка на големи деца , което изобщо не и се получава. Марьянов, който по принцип е страхотен и изключително органичен актьор, за който изобщо забравяш, че играе, толкова е естествен, тук е така далечен от Татьяна / на която е съпруг/ Rolling Eyes
тя му върти номера и под носа му му изневерява с Валерий Николаев /в някаква нелепа роля на мачо-спасител/, оправдавайки се с нервния си срив, поради опасността в която са попаднали децата . Mr. Green Mr. Green

Костя Крюков в ролята на гуру-мошеник  е единствения, на когото ролята му отива, просто защото  на Костя си му подхожда да изглежда такъв отнесен, а същевременно подмолен  Laughing Laughing

може би идеята на филма не е лоша, но изборът на актьорите и най-вече съчетаването им, ми се струва голям провал.

а може би просто подобен сценарий звучи донякъде нелепо, отнесен към руски герои.

сигурно от любопитство ще погледна как се развиват нещата, но се съмнявам да има коренна промяна във впечатленията ми  Mr. Green Mr. Green

а, да ...останалите герои ми се видяха абсолютно безлични )))

# 658
захванах се да чета онази прословута скандална книга, написана от преподавателя на Даниил Страхов по Западна литература в театралния институт  Laughing Laughing

не съм стигнала до истински скандални моменти, по-скоро даже си мисля, че и да има такива неща, цитатите, които са ми попадали са по-скоро извадени от контекста и тълкувани преднамерено като опит да полеят с кал Даниил.

от досега прочетеното останах с впечатлението, че този преподавател изобщо не е с обратни наклонности, просто е голям естет и има по-голяма чувствителност към красивите хора. той самият го обяснява много интересно, че като малък е раснал сред красиви хора и това е оформило представите му за норма, а останалите просто с течение на времето се е научил да приема, но с усилие. /много интересно обяснение по моему Mr. Green/

ще сложа цитат от момента на първия път, когато е видял Страхов  Laughing Mr. Green

Скрит текст:
– Знаете, что я показываю? – крикнул мне издали Антон Макарский.

– Что, Антоша? – откликнулся я, двинувшись к нему на два шага, но остановившись на пути в ожидании, когда он сам подойдет.

– «Каина”.

– А... – сказал я видимо разочарованный, – А почему вы взяли такую... – я хотел сказать “скучную”, – ...сложную пьесу? На ней уж многие зубы сломали.

Сказать по чести, мерзейшая драма. Квинтессенция риторической скуки.

– Ну, так вы не знаете как я ее поставлю! Я решил сломать все традиции.

– Ну-ну, – сказал я, потому что больше мне нечего было сказать.

Байрон прелестный писатель. Он был хорош собой и лорд, потом кое-что из его дневников, в самом деле, чудо как мило. И его стишки в переводе Пастренака, разумеется, не Левика, Пастернака, в самом деле очень милы. Но уж от пьес его, пожалуйста, уволь. Всё умность свою показать хочет, хорек альбионский.

– Удачи вам, – сказал я, тронутый простодушной гордостью Макарского. Видать, он в самом деле полагал свой отрывок успешным. Я-то, тертый калач, знаю, что из Байрона на сцене ничего путного не получится никогда, потому что нельзя живописать кефиром и ваять из хлебного мякиша. Но Макарский так славно улыбался, что я разулыбался тоже. И не наплевать мне на этого Байрона?

Меня взяла за локоть Рина Колокольцева, мой патрон.

– Арсений, – вы позволите мне так вас называть? – зовите меня просто Рина. Вы согласны?

– Да, Рина, – покорно кивнул я, состроив напоследок Макарскому рожицу.

– У меня для вас не самое радостное сообщение. Я только что была в кадрах...

Даня! – кликнул незнакомый голос.

Я отвлекся от Колокольцевой, безусловно реагируя на звук. Один из студентов, стоявших подле деканата также обернулся в поиске звавшего.

«Как же красив!” – поразился я, и где-то за грудиной булькнула моя душа. Я неожиданно для себя смутился оттого только, что увидел вживе самого красивого человека.

Я не помню, говорил Тебе или нет, мужчины мне кажутся в преимуществе существами уродливыми. Иные из них “симпатичны”, многие “весьма милы”, про кого-то можно сказать, что он “хорош собой”, но “красив” мне сказать было не про кого. Красив Ален Делон в пору “Рокко и его братьев” – но это было задолго до меня и в кино. Красивы бывали юноши из женских журнальчиков, но я знал, что компьютер вычистил им кожу и высветлил белки глаз, так что все это была не настоящая красота. И сколько я ни видал красивых женщин, красивые мужчины мне не встречались. Я оттого имел проблемы в отрочестве, читая литературу прошлого века. Там что ни роман, то красавец-герой. И я не знал, кого мне представлять. В моей фантазии некому было сыграть Жюльена Сореля, Эжена де Растиньяка и прочих. Всего я видел по жизни трех истинно красивых мужчин. Одного лет в восемь, на даче. Это был незнакомый мальчик лет шестнадцати, он с семьей купался в “Гидропроекте”. Все его тело и лицо были какие-то особенно красивые, словно специально вылепленные и специально раскрашенные. При этом у него было такое доброе, смеющееся лицо, что мне сразу захотелость стать его братом. Я украдкой смотрел, как он красиво купается, красиво прыгает, вытрясая воду из уха, как он красиво садится на обрывистый берег спиной ко мне и бросает в “Гидропроект” глиняную осыпь. И наружно и характером он был совершеннейший ангел – если бы я верил в ангелов, я бы настаивал не этом. С той поры я не видел его двадцать один год. Сейчас ему, наверное, под сорок, дай бог ему доброго здоровья.

Хронологически следующий красавец был мой школьный друг Миша Шалдаев, о котором я только что недавно писал. В него влюблялись все девушки и все учительницы, отчего он прослыл в женской среде человеком дурного душевного склада. Как я сказал, мы были с ним едва не влюблены друг в друга – не сомневаюсь, что я любил его и за красоту тоже, быть может даже, именно за красоту. Но он еще ко всему был добрый, честный и одаренный мальчик, хотя сейчас, глядя как он потускнел и опошлился к тридцати годам, я с трудом могу представить, что он был некогда кумиром нашего микрорайона и я мог гордиться выпавшей мне честью быть его единственным и очевидным другом.

И последнего живого красавца я повстречал года четыре назад в поезде “Симферополь-Москва”. Это был двадцатилетний “дед” на боковой цлацкартной полке. Пробуждаясь только ради чая и сигарет, он спал, раскинувшись, словно сатир Боргезе, и я удивлялся, как сделано его лицо. Я помню, что испытал нечто вроде мистического страха, глядя на этого солдата. Мне показалось, что Природа на самом деле что-то там себе мыслит, что взаправду существует некий Мировой Дух, который, руководствуясь капризом, соединяет в ансамбль столь совершенные глаза, уши, брови, ресницы, так что нельзя ничего убавить или привнести, чтобы не разрушить чудесную гармонию.

Но в целом все три образа уже годы как изгладились в моей памяти, даже Миша Шалдаев. Ну а что мне делать? За столько лет не то что память потеряешь, тут конь сдохнет.

В общем, красавцы в моей жизни были не часты. Или я был слишком придирчив к мужчинам? Отчего? Но точно как пить дать, если при мне кто-либо говорил о знакомом, что он красив, я внутренне удивлялся и погружался в состояние напряженной рефлексии с неизменным выводом: “Да нет же, все ошибаются. Этот человек не красив”. И шел в ванную немножко повертеться перед зеркалом.

Итак, с интервалом примерно в шесть лет я встречал кумиры исключительной наружности, я бы сказал, своеобразного наружного гения. Их было столь немного, что все они запомнились мне – не в великолепии цветущего облика, а по факту. Запомнились, как редкость. Вот красивых женщин я не запоминаю, хотя и встречаю их каждодневно, – все они входят, как мне кажется, в план обыденности. Да, конечно, они занимают мою мысль и эмоцию на час-два, реже – на день, но не на шесть лет. Иная красивая, как бабочка, другая – как раковина морская, залюбуешься ими. Но и бабочки и раковины исчислить нельзя. Истинно же красивый мужчина уникален, как Парфенон, и раз видевший его уже позабыть не может, если он не эстетический ублюдок. Нет, Ты пойми, я имею в виду не сексуальную привлекательность, а эстетическую. Про сексуальные идеалы я не говорю – про это можно прочитать в “Космополитене” или еще в какой муре подобного толка. Но эстетически прекрасного лица, Ты понимаешь, я надеюсь, именно не возвышенного, не одухотворенного, а прекрасного лица почти не встретишь. Да-да, вот что я имею в виду, когда говорю “красивый мужчина”. Я говорю не о духовности, не о возвышенности, а сугубо только о красоте, которая, не будучи одухотворена, все равно остается красотой.

Здесь, в этом подходе, быть может, иные усмотрят ущербность характера, ущербность, которую я и сам отмечаю. Если Ты обратил внимание, то в своих лекциях я не упускал случая разбранить эллинистическую скульптуру. Вот сколько я превозносил архаику и высокую классику, настолько же я херил эллинизм. И ведь все это лишь для того, чтобы стыдливо скрыть, что я прокрадываюсь в музей, затем чтобы полюбоваться пропорциональными телами (ох, как же я обычно еду на Поликлета!), математически правильными, бесстрастными, неживыми лицами и мне (страшно сказать) нравится Пракситель и мастера круга Лисиппа, и Пергамский алтарь в его барочной манерности я могу разглядывать часами – да, да! Тебе я могу признаться, но, вообще говоря, это, конечно, тайна. Человеку моего положения, известному утонченным вкусом, нельзя не утаивать пагубные пристрастия.

И что бы я там ни говорил про духовность, про примат содержания над формой, сам я всегда предпочитал прекрасное возвышенному. Да, я люблю красивые лица греческих статуй. Хотя, впрочем, что я так кипячусь, словно меня кто попрекает?

У этого Дани была не античная голова и не варварская – я не успел при беглом взгляде обнаружить в его красоте этнические черты, но его голова была красива с той же силой, что греческие. Это была красота, которая бросалась в лицо наотмашь.

– ...поэтому мы сможем представить вас на доцента не раньше следующего года, – закончила Колокольцева. – Вы понимаете, я дралась как лев.

Я, в четверть уха слушавший ее на протяжении минуты, очнулся, тем паче что Даня в обществе долговязого урода скрылся из моего взгляда. Я вздохнул и, ответно уверив Колокольцеву, что главная честь для меня не доцентское звание, а ее хлопоты о нем, пошел в буфет к Степе Николаеву.

Николаев несколько стеснялся меня за последнее происшествие. Он пришел ко мне на лекцию наглухо обкуренный марихуаной, очумело таращился на меня, а когда я, анализируя сказку Гофмана дошел до сцены, где Ансельм набивает трубку пользительным табаком, Николаев стал шумно извиняться, недоумевая, как мне удалось его расколоть. Эта сцена была бы крайне неловкой, если бы все не были так милы. В буфете я покалякал с ним и с его другом Лёхой Аптовцевым – двадцатилетним отцом семейства по залету. Лёха горестно рассуждал, что жизнь его двадцатилетняя не удалась, и окна у него, мол, выходят на мусорные баки, так что и кидаться-то вниз головой стыдно. А то бы Лёха от этой жизни ка-ак прыгнул – и прощай, мать-отец!.. В буфет забежал Даня, побегал взглядом по нехитрому прилавку, по сидящим за столиками, мы, показалось мне, встретились глазами, но я тотчас понял, что ошибся – кто-то окликнул его, он сощурился близоруко и потом только, сопоставив голос и размытый контур приятеля разулыбался. На этот раз я уже не ошеломился его красотой, рассудительно прикинув, что все одно – Даня мой студент и я еще смогу разглядеть с близкой дистанции.

smile3503 айде, аз ще чета нататък, ако пак има за 'Даня' ще пиша пак  Laughing

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 21:25 от lor

# 659
Привет, привет!!!

Продължавам с Культ. С някои от констатациите на  Лор съм съгласна. Особено що се отнася до играта на Таня Арнтгольц. Такава изкуствена и истерична в никоя друга роля не съм я гледала. Тя и бизнеса си води точно толкова истерично, както и търси децата.  newsm78 Чудя се с какво е толкова успешна бизнес дама. Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Колкото до Марьянов, след 3 серия си стъпва на краката.

Другите актьори са ОК. Сюжетът е интересен, е не чак от тези дето ти спира дъха. Може да разреждаш сериите с друг сериал, както направих и аз  Joy Joy Joy

Предлагам ви поредната руска адаптация на американския сериал «Stairway to Heaven» Лестница в небеса (2016 - 24 серии)

Надин, гледала ли си оригинала???

За руската версия пише година на производство 2013, премиерата ще е на 26 януари 2016. Вече напълно се обърках.

Режисьор Григорий Любомиров и с участието на  Микаэл Арамян, Вера Житницкая, Нил Кропалов, Екатерина Симаходская, Янина Соколовская, Александр Песков, Оксана Дорохина, Михаил Полосухин, Игорь Карташёв, Дмитрий Сотириади, Дэни Аласания, Ольга (Лёля) Баранова, Максим Бычков, Вероника Амирханова, Артём Мурадов...

История любви современных Ромео и Джульетты.
Вот уже 10 лет, как Артем приходит на берег моря и вспоминает историю своей первой любви.
Аня, так зовут девочку, с которой прошло детство Артема. Их детская дружба переросла в чистую юношескую любовь. Любовь сильную и светлую, сошедшую с небес… Окружающие - жадные, завистливые и злые люди не поняли глубины их чувств, потому, что были слишком земные ...
И они сделали все, чтобы эта любовь не выжила на Земле…

На руски 1 серия и другите след нея https://www.youtube.com/watch?v=POD7b-pcGW0

Господи, изпълнителят на главната роля Микаэл Арамян си е направо дете. Само на 23, но пък е голям красавец

Общи условия

Активация на акаунт