Враца 38

• 96 144
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
И сега си работят с пълна и сигурно това никога няма да се промени.

# 436
А може ли един въпрос към тези, които сте родили секцио - по ваше желание ли беше или по медицински показания?

Първото ми секцио беше заради прееклампсия ( високо кръвно налягане) и се налагаше да родя по този начин, не беше мое желанието.
Второто раждане отново секцио, пак по медицински показатели.

Направи ви впечатление, че с първото всичко ми беше по-гадно. И излизането от упойката, и раздвижването. С второто дали от това че вече знаеш какво да очакваш, или нещо друго , но всичко ми се стори малко по-лесно, дори и ставането от леглото.

Mother of PrincesS
,жалко, ако наистина не се промени това с пълната упойка. А легловата база или нещо друго променено ли е в отделението? Спомням си едни ужасни легла, в които потъваш направо, бебето в едно метално "креватче" ..

Последна редакция: пн, 23 яну 2017, 20:10 от Little Angel

# 437
Little Angel, благодаря за отговора, ще ми е любопитно и другите какво ще кажат.
Питам, защото ми прави впечатление, че сега се ражда масово секцио, по желание на майката. Дори без медицински показания, просто така предпочитат. Което ми е доста странно, понеже имам 1 гинекологична операция и две нормални раждания. И в никакъв случай не мога да сравня възстановяването си след операцията с това след ражданията - много по-тежко беше след операция.
Но, в крайна сметка, всеки сам си преценява.  Peace

# 438
Пипи, аз с две нормални съм пас по твоя въпрос, но след второто раждане не разбрах, че съм родила. Можех веднага да се прибера вкъщи, това го няма при нито една операция,  така и че за мен избора секцио е необясним.

В отделението ням нищо променено. Всичко си е каквото е било преди сто години.

# 439
Mother of PrincesS, точно това казвам и аз - възстановяването след нормално раждане е за седмица най-много. Е, като не отчитаме неприятните течове отдолу, ма тва при всяко едно раждане е налично.  Laughing
Относно обстановката в Родилно отделение Враца. Големият си син родих през юли 1990-та. Прозорецът на банята беше счупен. Единият от всички, че бяха няколко крила, от старата дограма. Малкият си син родих април, 1994-та. Прозорецът на банята беше в същото състояние.  Laughing
Не е за смях, но това беше положението. Както и хлебарките, които пълзяха по главичките на новородените бебоци. Не  знам как са се чувствали жените, раждали в най-големите студове - декември, януари, февруари с тоя счупен прозорец на банята...
В края на декември роди снаха ми, беше във ВИП стая. Не забелязах нещо кой знае колко ВИП-овско, осен това, че има собствена баня и тоалетна.
Страшна мизерия е в нашата болница, не знам какво трябва да се случи, за да се оправят нещата. Жалко, защото все още има свестни доктори, на които се налага да работят в тая кочина.
Жалко и за пациентите.

# 440
Хайде и аз тук да пиша. Два пъти са ми правили секцио. Първият път планово, вторият по спешност.
Според мен няма   тенденция за налагане на мнението на гинеколога за оперативно родоразрешаване, но всички с които съм разговаряла са "за" пълната упойка. Според мен това също е по-добрият  вариант. Спестяваш си много нерви, и високо кръвно, което може да е важно в тая ситуация. Емоцията да видиш бебето не е по-малка когато ти го донесат измито и облечено. Тук е мястото да споделя, че съм много доволна от работата на д-р Стефанов- анестезиолога на второто ми секцио. Нямах никакви оплаквания след като излязох от упойката. (даже, като че ли бях отпочинала Simple Smile.
Относно базата,  миналата седмица минах по коридора, е същата си е. Мизерничко е, но според мен най-важни са хората и 3 дни престой едва ли ще уплашат някого. Мисля да не раждам повече, но препоръчвам на всички които се чудят, да решат да раждат във Враца.
Това от мен  Peace

# 441
  • cloud number 9
На мен ми предстои да раждам и според мен няма тенденция да се налага секцио... дори напротив.
И ако е до избор също не бих си причинила операция..... но някой жени може би го правят от страх.
Стискам палци да е всичко наред и да си родя нормално, но при каквито и да е ситуации нямам търпение за срещата с малкия човек  Heart Eyes

# 442
Всичко ще бъде наред. Бъди спокоина, в добри ръце си. Ако имаш въпроси, питай доктора или акушерките, недей да четеш много глупоти  в нета, хи хи hahaha

# 443
Тук е мястото да споделя, че съм много доволна от работата на д-р Стефанов- анестезиолога на второто ми секцио. Нямах никакви оплаквания след като излязох от упойката.

Наистина д-р Стефанов работи добре. Държи се спокойно и внимателно с пациентите, което е хубаво.
В момента има само 3-ма анестезиолози, които ходят в АГО, основно той. Така, че вероятността да се попадне на него е голяма.

# 444
Лично познавам д-р Стефанов, много мил и позитивен човек е. И голям купонджия и фен на Лили Иванова  Laughing

# 445
Здравейте !
Искам да попитам за д-р Германова зъболекар мнение ?

# 446
  • Враца
Аз раждах и двата пъти във Враца без избор на екип. Не разбирам избора на момичетата за Мездра, аз не бих. После на личните карти на децата ще пише - родени в Мездра, пък и липсата на неонатологична апаратура ме ужасява.
Първия път родих при Станев, той вече не работи във Враца. Доворна бях, всичко мина супер. Втория път родих при Петров. Все се чудех какво толкова го хвалят, ноооо се убедих, че е абсолютно заслужено. При мен даже се появи леко усложнение (плацентата ми не искаше да излезе) и той реагира адекватно и всичко беше ок. Има много готин нрав тоя човек, много хубаво чувство за хумор. Миткова ми е следила и двете бременности и тя е добра, но ако избирате екип- изберете Боби Петров. Simple Smile

Педиатър с голямото ми дете беше Лещарска (а по документи Мишонов), ноооо тя е шефка на спешното и нещо взе да претупва работата с децата в МЦ Медик. В началото всеки след обяд беше там после явно и се стори много натоварващо и запачна през ден в делниците да идва там и взе да изписва АБ за червено гърло, за сополи и за квото се сетеше. Миии смених я след като се роди малката. Сега по документи личен лекар им е Гешев, а всъщност ги обслужва Гешева (сестра му). Тя е възрастна, но следи новите тенденции и ги уважава (повечето). Има някои неща, които не съвпадат с моя мироглед, но за мен е важно да ми изписва АБ на децата, когато наистина се налага, а не за щяло и нещяло. Wink

Та така...

# 447
Аз раждах и двата пъти във Враца без избор на екип. Не разбирам избора на момичетата за Мездра, аз не бих. После на личните карти на децата ще пише - родени в Мездра, пък и липсата на неонатологична апаратура ме ужасява.

ferriy какво значение има че на личната карта на децата ще пише, че са родени в Мездра  newsm78 Все едно е нещо срамно. Според мен няма значение дали детето е родено в Париж или Долно Нанагорнище  Laughing
Аз съм от Враца, от около 12 години живея в Мездра. И двете си деца родих във Враца от една страна заради лекарката, която ми следеше бременността и при която исках да родя, от друга- заради неонатологичното отделение. Всеки тръгва да ражда с нагласата, че всичко ще е успешно, но ако нещо се обърка е хубаво да може да се реагира навреме. Условията във врачанската болница не бяха добри, но за три дни се изтърпява  Peace

# 448
  • Враца
Неее, не е нещо срамно, просто мен вътрешно ще си ме дразни този факт. Иначе си права за нагласата, разбира се, че е хубаво да отидеш да раждаш с положителна нагласа. Условията в болницата във Враца са трагични да, за три дни няма проблем, изтърпява се обаче. Важно е с какво разполага неонатологията. Не казвам, че е кой знае какво, но е по-добре от Мездра. Никой не задължавам с това ми мнение и нищо не съм споделила с лоши чувства или заяждане.  Peace

# 449
  • Провинция
Момичета, трябва ми АГ специалист, който на истина е добър. Оставяйте и координати на за връзка като посочвате имената.

Общи условия

Активация на акаунт