Фиброаденом- да се оперираме ли? 3-та тема

• 112 700
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета!
Искам да ви попитам някой получавал ли е след операция на гърдата гранулом по шева на операцията.
Ако някой знае моля нека да напише мнение какво се прави.
Благодаря предварително.
На контролен преглед при лекаря, който те оперира ходи ли? Явно тялото те е направило реакция, не знам как се процедира. Дано бързо се оправиш

# 376
Ходих при хирурга, който ме оперира. Наблюдава го вече два месеца. С пункция изтегля течността от него. Пих антибиотик. Изследваха изтеглената течност. Пише на изследването грануломатозен възпалителен процес.
И следващия месец пак съм на преглед.
Днес се реших да попитам в този форум дали се е случвало на някой друг.

# 377
pelambre
след моята операция напипаь едно подвижно топче и една лекарка казаха че вероятно може да е гранулом , но нищо не са ме съветвали да правя , вече 3 години там си седи ,а от тогава съм ходимла на поне 10 прегледа и лекарите не го отбелязват. Пишат го като  дисторзия на архитектрониката ( нещо такова ).
ти ли си го напипа това ?
Аз вече трета година и все още си напипвам по твърди неще на мястото на операцията - НАДЯВАМ СЕ ТОВА ДА Е НОРМАЛНО !
Пиши какво са ти кзали на теб после след прегледа .
Всичко ще е наред .

# 378
pelambre
след моята операция напипаь едно подвижно топче и една лекарка казаха че вероятно може да е гранулом , но нищо не са ме съветвали да правя , вече 3 години там си седи ,а от тогава съм ходимла на поне 10 прегледа и лекарите не го отбелязват. Пишат го като  дисторзия на архитектрониката ( нещо такова ).
ти ли си го напипа това ?
Аз вече трета година и все още си напипвам по твърди неще на мястото на операцията - НАДЯВАМ СЕ ТОВА ДА Е НОРМАЛНО !
Пиши какво са ти кзали на теб после след прегледа .
Всичко ще е наред .

Svetlinar, а мамографът какво показва, какво пише, че е това според мамографията?

# 379
Светлинар, отиди на още едно мнение. Грануломите са бомба със закъснител. Както в зъбите (аз страдах от това), така и навсякъде в тялото.

# 380
Мамографа не го отчете ... всъщност на мамографа нищо сериозно не отчете ( миналата година август ... т. е 2-3 години след операцията )
Теичка , аз съм ходила на повече от три мнения , никои не ми е казал че имам гранолом ... за гранулом спомена една лекарка от болница Сердика преди години малко след като ме оперираха .
Та исках да кажа на момичето което питаше ,тя да отиде на още едно мнение .
Иначе Стоименов , Гергов ,Полихронов са ме гледали там където напипвам това "топче" нищо няма , на друго място ми виждат кистата 1 см. при цикатрикса която се появи края на миналата година 3 месеца след мамографията
Следя се на по малко от 6 м. и дано всичко е наред , че изпадам в страх и ужас само като си помисля нещо .
Имам и едно друго под зърното ( киста ,ФА или разширен дуктус - незнам) и то не се отчете на мамографа ... та за какво е този мамограф незнам .
и двете неща се се виждат на ехографа и на ехограв се следя.
Поне за кистата всички са на мнениие че е киста , но ме притесняват размерите че е голяма цял 1см .
Много съм отчаяна , но не ми се ще пак да се оперирам - по мое желание , че няма гаранция че пак няма да се появи киста ... За сега се следя и се моля Бог да ме закриля Simple Smile !

# 381
Точно за това е нужен мамограф, че щом той не отчита нещо, значи всъщност то е нищо и здравето не заплашва!

# 382
Мамограф се прави при жени над 40, тогава структурата на гърдата позволява да се види това, което и на ехографа.

# 383
мамограф и ехограф са допълващи изследвания едно с друго .
Аз най напред направих мамограф (миналата година м. Август) и там се видя само мастопатия . След 3 м. направих ехограф и там се видяха кистите и така ...
незнам какво да кажа , но сум много обезверена и това ми е проблем.
На мястото на операцията вече повече от 3 години и половина имам леко уплътнение и като натисна повече усещам по твърди там , незнам дали е нормално , но се надявам, там е и кистата и пипайки се вкарвам във филма .
Всичко добро !

# 384
мамограф и ехограф са допълващи изследвания едно с друго .
Аз най напред направих мамограф (миналата година м. Август) и там се видя само мастопатия . След 3 м. направих ехограф и там се видяха кистите и така ...
незнам какво да кажа , но сум много обезверена и това ми е проблем.
На мястото на операцията вече повече от 3 години и половина имам леко уплътнение и като натисна повече усещам по твърди там , незнам дали е нормално , но се надявам, там е и кистата и пипайки се вкарвам във филма .
Всичко добро !

Киста не ли е течност! В болницата видях, как ги теглят със спринцовка и запълват мястото с нещо като спирт!

# 385
незнам какво е , но когато поисках да ми я изтеглят ,доктора каза че не може точно да я напипа и че била малка 1 см  Shocked та сега следя но душата ми е в шише от страх .
колкото почвче чета толко повече се обърквам и ме обвзема паника да не се получи лекарска грешка и да "закъснея " ... ходила сум на трима специалисти и никой не ми е предлагал да тегли ... казват да се следя на 6 м. каквото и да значи това ... Всичко е в Божите ръце !

# 386
Кита, която могат да изтеглят, не може да стане на рак! А и е много малка наистина! Не могат да я изтеглят! Тя може и сама да изчезне с времето!

# 387
Кистата се изтегля, когато се възпали и когато е голяма (например 4 см), но ако е голяма и не боли и не е възпалена също не се изтегля. Впрочем след изтеглянето, след време може отново да се запълни с течност.

# 388
Вероятно е така момичета , но " парен каша духа " и много ме е страх та искам тези неща да изчезнат от гърдите ми,но ей го на ... вече 8 месец си кротува там .
дано като отида на преглед другия месец да ги няма вече. много добавки изпих и тая надежда !

# 389
svetlinar, нещата се променят не е от добавки дето си пила! И те са химия и нищо не е добро това! Всичко се  променя само от себе си! Просто може би в някой период ще се засили имунитета, ще живееш по-спокойно или повече ще почиваш и ще се сетиш...за кисти, а ги няма!

Общи условия

Активация на акаунт