Фиброаденом- да се оперираме ли? 3-та тема

• 111 174
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Мислиш че е проблем , това което описах?
Принципно сега говорих с моя близка, тя е оперирана ,незнам при кой лекар в онкологията. Утре ще и пратя снимките и резултата с куриер, за да ги покаже за още едно мнение при нейния лекар..

След като мамографията е възможно да не бъде ясна в по-млада възраст, а ако при ехографията има съмнение за нещо, тогава чрез кое изследване се поставя диагноза и резултат...

# 61
Операция и хистология.

# 62
Лелеее,мале, че вие си пратихте момичето направо под ножа - ей така заобиколно Simple Smile
Стигате де и  аз"яхнах метлата " ,като чета То ясно че хистологията дава на точна диагноза , но не всяко нещо трябва да се оперира , аз с тези кисти ако почна да се режа на всяка ,какво ще стане ??? Вече два пъти ме рязаха - стига толкоз !

За мамографията знам от лекар че ДОРИ  да има микрокалцификати стига те да НЕ СА ГРУПИРАНИ  тогава всичко е ок .
niama_me нямаш проблеми - лекарите са ти го казали !!!
И един съвет от мен - не се опитвай да разбираш неща ,за които не си учила и не ти влизат в работа - лекаря ти казва че си здрава , значи си и точка - аре бягай и си живей живота и не се вглеждай в подробности защото ще се разболееш като мен от хипохондрия и тогава ще видиш какво е тегло !
Весели празници !

# 63
Светлинар, момичето попита кой е най-сигурния начин да се разбере какво е образуванието и аз го написах. Никой не я е пратил под ножа. Аз съм склонна да следя, не да се оперирам ако няма нужда, но за тази цел имам огромно доверие в лекаря си, който е утвърден специалист. Понеже виждам колко е шашната жената, чисто и просто й препоръчах да пропътува 300 км, да се види с някой изявен професионалист, ако ще се почувства по-спокойна. Веднъж прокрадне ли се съмнението, няма връщане. Аз съм така- ако нещо ме притеснява отивам на още едно мнение. Слава на Бога, че имаме избор и още разполагаме с чудесни лекари в България.

# 64
Благодаря ви момичета, за отговорите
аз вече имам хипохондрия....от около 7-8 години. Такива кризи с ПР съм имала, че.....както и да е.
Аз изпратих снимките на моя позната която ще ходи на лекар тези дни и ще ги занесе просто да ги види, та ще имам и още едно мнение поне относно резултата според снимката.
Иначе видях на разчитането , но едва вчера, че пише БЕЗ наличие на патологични калцификати.
Което значи, че вероятно са видели това, което и аз и е отбелязано, че не е притеснително.
Чувствам се съвсем мъничко по-спокойна.

# 65
Най-добре се успокой съвсем.

# 66
niama_me и от мен един съвет, макар и непоискан: кистите се наблюдават, ако се възпалят т.е има значително увеличаване на размера им и са болезнени се прави пункция. Процедурата не е болезнена, а течността, която вадят се изследва хистологично. Но не ги мисли, защото само на психическа основа може да си докараш проблем. Казвам го от собствен опит. Преди време така се бях "вторачила" в една моя киста - само за това мислех и резултатът беше, че след 2 месеца се възпали друга. Миналата година отново имах възпалена киста, но бях на море по това време. Казах си - е нищо страшно, когато се върна ще отида да я пуктират и изобщо не й обръщах внимание - е кистата докато се върна сама се оправи. Така че, много е важна нагласата на човек. Не казвам, че трябва да не се обръща внимание, но не трябва и да се шашкаме излишно.
Впрочем забелязала съм, че прекаленото излагане на слънце при мен има такъв негативен ефект - кистите се подуват.

# 67
Иначе видях на разчитането , но едва вчера, че пише БЕЗ наличие на патологични калцификати.
Което значи, че вероятно са видели това, което и аз и е отбелязано, че не е притеснително.
Чувствам се съвсем мъничко по-спокойна.
Без наличие на патологични калцификати -ОЗНАЧАВА ,ЧЕ НЯМАШ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ.
Рязана съм два пъти и повярвай ,че хипохондрията ме е принудила да се запозная доста обстойно по темата .

# 68
Дано е така...
около празници винаги ми се обостря някакво странно чувство, някакво вторачване, ровене, търсене и дори създаване на проблем... Сякаш....абе, уф немога да го обясня..
Извинявам се, че точно този пост не  е по темата..

П.П. Занесли са ми снимките при д-р Николай Марков в София /понеже аз не съм от там/, гледал ги е много обстойно, както и разчитанията. Казал е, че няма абсолютно нищо, което да го тревожи. Wink
Сега ми е по-добре, въпреки, че така или иначе не получих от никъде отговор, от какво се появяват калцификатите. По принцип питам. Той не е казал за наличието на такива, или поне не нещо, което да го притеснява, но аз забравих да кажа да го попитат да обясни.... Както и възможно ли е при наличието на мастопатия също да има калцификат..

Последна редакция: ср, 16 дек 2015, 14:12 от Анонимен

# 69
Дали можете да ми препоръчате доктор в Пловдив, с който да се консултирам какво да го правя моя фиброаденом?

# 70
Препоръчвам д-р Румен Христов 2 ДКЦ мамолог,
гинеколози:
 д-р Виденова Торакс,
 д-р Камен Ямаков, работи в бившата агенция по вписванията - Капана, работи по ЗК , записване на 28 дата,
д-р Тракова - изключителен специалист, не работи ЗК, дава консултации безплатни по телефона,
за повече инфо на лични за телефони

# 71
Момичета, някой правил ли е изследването ? http://www.nmgenomix.com/bg/brca-analysis
В Токуда BRCA 1/2 е 980 лв.  Shocked

# 72
Момичета, някой правил ли е изследването ? http://www.nmgenomix.com/bg/brca-analysis
В Токуда BRCA 1/2 е 980 лв.  Shocked

ЕТО НА ТОВА СЕ ВИКА БЕЗОБРАЗИЕ И ПЕЧЕЛБАРСТВО .
1000 лева за едно изследване което не дава 100% гаранция за нищо.
Значи ли че ако изследването е отрицателно ,пациента няма да се разболее ??? Тогава защо е то?
или казано по друг начин, жените които имат това заболяване ( не дай си Боже ) независимо от теста те трябва да се следят и техните близки също - както и всяка една жена.
Тест за пари само се чудят какво да измислят за пари - не 100 не 200 ми 1000 лв - БЕЗОБРАЗИЕ !

На мен пак ми откриха кисти или ФА  ( и аз не знам какво,различни лекари - различни мнения ) Слава на Бога под 1 см. са и дано не растат , че много ме е страх .

Момичета вашите образувания колко са големи ( като ги гледат на ехограф)

И още един въпрос питала съм и преди , но сега може да се включат повече с отговори ( надявам се ) Имате ли уплътнение,да е по твърдо  около цикатрикца ( белега на минали операции ) аз имам и ме притеснява  Tired.
офф голяма паника съм и обмислям пак да лягам под ножа ,но Дано тези неща в гърдите ми не растат.
Много здраве и спокойствие на всички !

# 73
Последно като бях на преглед фа беше около 0,6 см, а кистите под сантиметър. След като спра да кърмя ще отида да видя какво е положението.
А това изследване за жалост е много скъпо, но ми изглежда надеждно. Ако прочетете статията ще видите колко голям процент, от носителите на тези мутации развиват РМЖ. Всичко е Божа работа обаче, така че и да съм носител, като разбера само ще страдам. То варианта е радикална оперативна намеса, но не съм готова за подобен шок. Анджелина Джоли май направи подобно нещо преди година, две.

# 74
Последно като бях на преглед фа беше около 0,6 см, а кистите под сантиметър. След като спра да кърмя ще отида да видя какво е положението.
А това изследване за жалост е много скъпо, но ми изглежда надеждно. Ако прочетете статията ще видите колко голям процент, от носителите на тези мутации развиват РМЖ. Всичко е Божа работа обаче, така че и да съм носител, като разбера само ще страдам. То варианта е радикална оперативна намеса, но не съм готова за подобен шок. Анджелина Джоли май направи подобно нещо преди година, две.

Течка, Ан.Джоли е била наследствено обременена + ...
Ти имаш ли наследственост , е това е било важно ( не знам до колко,обаче)
Колко кисти имаш и колко са големи и мойте са под 1 см за това се мотам и ми се ще да следя ,дано не растат , че каква съм хипохондричка  ooooh!
ДАНО ВСИЧКО НИ Е ОК

Общи условия

Активация на акаунт