Фиброаденом- да се оперираме ли? 3-та тема

• 112 727
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Пак аз да се изкажа
Незнам кои е крив и кой е прав , но преди години имах нещо което не се знаеше точно какво е и от много четене по форумите и съвети да или не ме достраша и отидох да го махнах НЕ СЪЖАЛЯВАМ  - махнах го с две операции ( защото на първата не го извадиха и след 2 месеца на прегледа се оказа че е там ) и така , НО за съжаление сега имам два цикатрикса А  цикатриксите не са безопасни и безобидни ,,, ето отново имам нещо при тях ( появи ми се декември и казват че е киста ) и кво правим ??? Лекарите не ми препоръчват махане ( за сега и дано не ми се налага) но доброжелателите ми казват за да съм спокойна да го махам - добре де , но с поредното махане ще оправя ли нещата или ще получа поредния цикатрикс които също може да буде поле за развитие на гадости ? НЕЗНАМ  - ТОЧНО ЗА ТОВА СЪМ ОБЪРКАНА .
Зная че има много объркани ФА - ЗА ЖАЛОСТ , но зная че и не нужните операции не са добро решение .
Има жени които не една а повече кисти или фа - те какво правят ?
Ирина ти си имала шанс за което много се радвам - дано се възстановиш напълно и да нямаш дубали .
Много болни живеят , а много здрави ..... ВСЕКИ НОСИ РАЗЛИЧНА СЪДБА и не е редно да се взима под внимание определен случай за да се всява паника . Ти разказа твоя , аз разказах моя , Теичка своя случай .
Важно е Бог да  ни пази !

п.п. ЗА Гаврилов само да кажа че оперира моя позната с РМЖ и оставил ( не довидял) част от рака които се калцирал и мацката се наложи да се оперира пак за да досвършат работата на Гаврилов - нищо лично но знам и други не доволни от него ... естествено има и доволни и нека ,но пак ще кажа всеки случай е индивидуален и всяка съдба е различна.
Много здраве !

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 10:36 от svetlinar

# 226
Ирина, с нищо не съм го лекувала. Фа е хормонизависим тумор, така че може да се дължи и на промяна в нивата на хормоните.
Ако не престанеш да говориш глупости ще помоля админ да се намеси.

# 227
Аз ходих при добър лекар, който ми каза, че няма нужда от операция.

Не се заяждам, но чудя се, защо биха казвали така докторите, защо не оперират всички, ако така наистина ще избегнат големите проблеми?

# 228
За пореден път- лекарите си знаят работата. Който иска нека се оперира, ако ще се чувства по-спокоен, а ако лекари са дали таква препоръка- задължително. Над 1-1,5 см се подлага на операция в зависимост от няколко фактора- възраст, фамилна обремененост, местоположение, и т.н. Моят го откриха когато бях на 17, според всички мамолози, които съм посетила се късае за ФА, който няма нужда от премахване, тъй като е с малки размери, не расте, не пречи, дори намалвва с милиметри. За себе си съм решила да не го махам докато не каже лекаря. Не е никаква бомба, тъй като по статистика 0,01 % фиброаденом се превръща в карцином. Това е.
Всеки е споделил историята си и няма нужда да налагаме мнение. Разбрахме всички позицията на Ирина, време е да се поукроти малко и да си живее живота, че от много нерви човек може да си навлече и други здравословни проблеми.

# 229

Не се заяждам, но чудя се, защо биха казвали така докторите, защо не оперират всички, ако така наистина ще избегнат големите проблеми?

и аз това винаги съм се чудила  newsm78 щом има нещо да се маха след като няма гаранция ... но с това лошо здравеопазване ... незнам какво да кажа - наистина
Всеки си е прав за себе си Ирина предполагам е с най добронамерени чувства, разказвайки своята история , но само не разбрах кой лекар я е следил през тези 2 години защото има значение компетентността на лекаря .
п.п. Незная каква може да е този уред които открива на 100% какво е  newsm78 ?
п.п.п. Без да всявам смут то всяка бенка може да е..... но не си ги махаме а си ги носим.

И пак като заключение ще кажа всеки си носи собствената съдба !

# 230
  • Плевен
не знам ама ако тая Ирина не спре да бръщолеви едно и също и да повтаря като папагал аз излизам от тая тема. Изчетох всички коментари и едно и също само дудне егаси. моля някой админ да се намеси и да се спре тва дуднене защото ми се напълни пощата от известия и то едно и също. разбрахме на Ирина историята и гледната точка вече ми идва твърде ама твърде в повече едно и също да повтаря!!!

# 231
Момичета , Ирина споделя нейната история ,за жалост не толкова добра , но за радост навреме отстранена гадостта. Не е нужно да се нахвърляме ,че неините постове са за отстраняване на ФА , то май малко са постовете ФА да се следи , но само като си помисля колко много жени и моми не са ходили въобще на мамолог ( мой колежки не знаят какво е това  а са уж Софиянки с претенции и с големи цици - някои от тях ) та се самоуспокоявам ... за малко де иначе много ме е страх и то страха ми се породи точно от подобни постове .
Въпроса е следене на тези неща и докторите да преценят - незнам друго какво да кажа .
То по пътя на тази логиката "Бомба със закъснител" е и жените с РМЖ да махат всичко гинекологично , че ... имат по голям риск - да ама не ... всеки слуша лекаря си !
Риск има за всичко и всеки човек ... и пак и пак и пак ще каже Бог да ни пази , че ние и медицината ни едва ли ще успеем .
Добре че има форуми да обменяме информация , нека казваме мнение ноо да не го налагаме на другите,защото при всеки е различно  .  Simple Smile

# 232
  • Плевен
Svetlinar съгласна съм с теб напълно, но Ирина едно и също повтаря като папагал. нямам нищо против нея даже се радвам че е споделила и своята история и гледна точка но до там после не е нужно да дудне и повтаря едно и също като папагал защото вече става досадно на всички ни. тя едва ли не налага собствената си гледна точка и не иска да чуе нищо по различно за нея си я разбирам но някак си тя не разбира останалите. това че при нея за съжаление така са се случили нещата не значи че всички които сме с фиброаденоми са ни объркали и имаме ракове...

# 233
  • Карлово/ Пловдив
По отношение на фиброаденомите много се е писало тук в темата, включително и от мен. Нямам желание да се повтарям и аз.
По отношение питането на Лусия - Фиброаденома е с малки размери, няма място за тревога, след като са и казали да го следи, нека го направи.
Биопсията и тя може да сбърка, като се вземе материал не от точното място и тогава ще имаш резултат няма рак, а то ще има рак.
Има достатъчни методи по което може да се прецени една лезия дали е доброкачествена или не. Вече ако е нужно да бъде премахнато и уточнено било под гефрир и с последваща трайна хистология това ще се направи.
По отношение на фиброаденомите има случаи след бременност и кърмене да се стигне и до пълна редукция на образуванието.
Мастопатията е състояние - при необходимост лечение или облекчение на симптомите.
Гърдите обикновено са твърди, на бучки и възли - било цялата гърда или нейни участъци.  При лечение на мастопатия се прилагат както традиционни така и хомеопатични и други медикаменти.
Моля, да не се всява паника в темата и да се запази добрия тон. Не е хубаво да има конфликти между потребителите.
Поздрави и хубав петък следобед!

# 234

Добър въпрос! Ако докторите ще оперират всичките с ФА, а кого тогава ще „наблюдават“ години наред! Ти ли ще им даваш пари за изгубените прегледи? Доброкачествен фиброаденом могат да го махнат за 15 мин. и до тук са проблемите! Но друго да получават 12 години пари наблюдавайки го!  Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 19:26 от Irina37

# 235
Човекът мени мненията си в зависимост от това, какво му се случва, от жизненият си опит и преживелици! Момичета, по-леко! Под друго потребителско име някога в този форум съм „давила“ една жена, която е написала същото като мен за ФА, точно каквото пиша аз сега! Времето показва, кой е прав! Бъдете живи и здрави! Нека да мине времето!

# 236
  • Плевен
Аз напускам темата, беше ми приятна досега но нещо Ирина ми идва в повече. сега пък времето ще ни показвало, какво ще ни показва бе жена? ти какво пожелаваш ни и ние ли рак да имаме?
Айде приятно дуднене аз нерви за такива нямам!

# 237
Ужасна конспирация...
Какъв му е келепира на моя лекар да ми махне или не ФА?!?!
Аз съм фамилно обремена и съм на 6 месеца на преглед, ако е искал да изкарва пари от мен щеше да ме метне на масата веднага. Иначе си плащам всеки преглед. И защо не ме оперира веднага и да вземе пари от мен, а иска да го следим?!
Ирина (чак ме е яд за хубавото ти име), всички разбираме колко ужасно нещо си преживяла, но не мисля че е задължително всички да го изживеем.

# 238
Браво бе,  много достойно, да хвърлиш една клетва и да си биеш камшика. Господи пази ни !

# 239
Не мога да разбера как толкова хора се жегнахте от думите на Ирина и чак напускате темата. Ами не обръщайте внимание и си мислете за вашия случай.Всеки ще вземе решението за него,а кое е правилното-кой знае.
Все пак в темата не съм видяла правилА какво и по колко да се пише, че да заплашвате с администратор.
Ирина има толкова много постове , защото я провокирате и тя се обяснява през три реда.
Просто така си споделям   Whistling

По темата: аз съм решила да не се оперирам и да се следя. Преди го правех по-често , сега 1 годишно - никой не ми е споменавал операция. Прегледа ми струва 30 лв, имам ФА и кисти от близо 12 години. Може би съм дала около 400-500 лв само за прегледи  Grinning .
Моето мнение по въпроса е , че медицината е един голям бизнес и не вярвам някой да гледа моя интерес.

Общи условия

Активация на акаунт