Фиброаденом- да се оперираме ли? 3-та тема

• 112 728
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета, преди 6 месеца при профилактичен преглед ехо на млечна жлеза доктора установи фиброаденом с р-ри 0.5-0,25см по негови думи нищо притеснително, но да се наблюдава.
Досега не съм го мислила, но тези дни случайно ми попадна амбулаторния лист и се зачетох в темата, имам ли повод за притеснение при тези размери, според вас?

Бъдете здрави! Hug

Засега наблюдението е достатъчно, ако не нараства няма проблем. Нямаш повод за излишно притеснение.

# 211
Ирина, разбрахме ти позицията, не е нужно по 100 пъти да пишеш едно и също. Всеки има глава на раменете си, лекарите са тези, които казват какво да се прави.

# 212
Ирина, разбрахме ти позицията, не е нужно по 100 пъти да пишеш едно и също. Всеки има глава на раменете си, лекарите са тези, които казват какво да се прави.
Дано на някой да съм била полезна, защото съм тежко изпатила те от такива писарушки по форумите за наблюдение на фиброаденома и съм го наблюдавала......

# 213
Аз пък искам да кажа друго, Гаврилов оперира майка ми, жива и здрава си е, но на моя близка приятелка каза на майка и че има фиброаденом, който друг лекар откри че е рак и че е било късно, жената си отиде. Така че всеки бърка, и най-голямото светило.
За себе си съм решила че другия месец ще ида да видя дали расте този фиброаденом (дано не Praynig) и ще видим тогава.
Писаното на глава не отива на камък. Старая се да съм спокойна и да правя каквото зависи от мен, другото е Божа работа. А не може да се реже всичко, поне така си мисля.

# 214
Не съм видяла тук някой, да съветва друг да не се оперира, при положение, че лекар е казал, че трябва операция. Съветите са, да се слушат лекарите. Намирам за неуместно, да съветваш всяко новозаписало се момиче в тази тема, да се оперира незабавно без оглед мнението на лекарите, състояние, възраст и обремененост. Разбирам това, че при теб нещата са се развили зле и си преминала през ужасни неща, но е редно да се съобразиш малко и да не всяваш излишен смут и паника в темата.

# 215
Благодаря за мненията!
Задължително ще посетя и друг лекар за второ мнение и евентуално за биопсия Shocked
Моля насочете ме към добър специалист в Бургас или Варна? bouquet

# 216
Благодаря за мненията!
Задължително ще посетя и друг лекар за второ мнение и евентуално за биопсия Shocked
Моля насочете ме към добър специалист в Бургас или Варна? bouquet
Разбира се! На всеки му е ясно, че не е нормално това нещо да стои в гърдата! Не бих казала, че трябва да се слуша лекарят, защото оцелях по чудо, точно защото не послушах лекарите, а отидох при Гаврилов! Ракът е бил много агресивен, но на време е хванат, защото не послушах лекарите и го оперирах! А иначе е бил 1см на 0,5 см, подвижен и не е пораствал! Момичета, призовавам ви да не се подвеждате с наблюдение, а да правите биопсия! Два живота на никой не се дава! Аз съм сега на 37 години, а когато ми се случи това, бях на 32 г. С постовете си правя всичко възможно да спася нечий живот! Ракът изпокосил хората! В стаята до мен е умирало момиченце на 22 г. Ако моето мнение сте разбрали, не му опонирайте! Никой не е застрахован от нищо!

# 217
Биопсията може да не отчете правилно изобщо.

# 218
Биопсията може да не отчете правилно изобщо.
Права си! В България няма и мамограф, който да даде 100% гаранция, че това е фиброаденом, а не е чист карцином! Такъв апарат само се канят да купят от Германия, защото е скъп! Значи, какво остава? А те това, което съм направила аз. Точно за 15 мин. с местна упойка лидокаин каквато се ползва при вадене на зъб, съм махнала в онкологията фиброаденом и са го пратили на биопсия! Такава биопсия е много показателна....Резултат от биопсията съм проверила при светилото по биопсиите в България доцент Митова във ВМА и това е! Всичко това ме е спасило от нелепата смърт! Коментарите ми са точно по темата - „Фиброаденом, да оперираме ли?“   ДА!

# 219
Искам да стигне това до всяка жена, която е с фиброаденом! Не е редно да живеете с него! Той няма да изчезне или да намалее! Само рискувате живота си! Операцията трае 15 мин. и не е болезнена! Няма що да го мислите и да ходите по лекари уж го наблюдавате!

# 220
Ирина, какво мислиш за твърдението, че ако се оперира фиброаденома после може да се появят 2-3 фиброаденоми на неговото място?

# 221
Ирина, какво мислиш за твърдението, че ако се оперира фиброаденома после може да се появят 2-3 фиброаденоми на неговото място?
При всяко заболяване има риск да се появи рецидив.....Много е малък процент на такива жени, при които фиброаденомът се е появил пак....! От 100 жени, оперирани от фиброаденом, може би при 2- 3 той се е появил повторно!Аз съм чупила миналата година крак, а тази година пак съм го счупила, за съжаление, но на друго място! Не значи, че всеки ще счупи крайник повторно, но на друго място....

# 222
Ирина, имам фиброаденом от 13 години, който намалява. Има вероятност да изчезне, повярвай ми, чела съм медицинска литература по въпроса, да не говорим, че ако беше толкова опасен всички лекари щяха да се единодушни относно операцията.
За 3-ти път те моля да престанеш да спамиш темата. При теб са сбъркали и слава Богу си имала късмет. Но това не значи, че с всички е така.

# 223
Ирина, имам фиброаденом от 13 години, който намалява. Има вероятност да изчезне, повярвай ми, чела съм медицинска литература по въпроса, да не говорим, че ако беше толкова опасен всички лекари щяха да се единодушни относно операцията.
За 3-ти път те моля да престанеш да спамиш темата. При теб са сбъркали и слава Богу си имала късмет. Но това не значи, че с всички е така.

Можете ли да псподелите с какви медикаменти лекувате ?

# 224
Има много злобни хора, които са изпатили и гледат другите да се забъркат и да им стане нещо! За мен ти спамиш темата! В темата те питат за медикаменти, с които си го лекувала.....И какви са те?  newsm78 , не ми е ясно! Не е ли по-лесно не е да чакаш 13 години и да го мислиш, а вече да го няма отдавна? Това е бомба, която може да ти отнеме живота във всеки един момент! Не бих носила и 2 години това нещо в гърдата си, но лекарите са били единодушни, че трябва да го нося!

Общи условия

Активация на акаунт