Фиброаденом- да се оперираме ли? 3-та тема

• 112 730
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, дами
Имам от около 7-8 месеца фибр. мастопатия - личната, гинеколога и др. лекари , с които съм се съветлвала казаха нищо да не правя - само през няколко месеца да ходя на ехограф
Исками се някоя от вас, ако е имала да сподели - какви витамини, хапчета, мазила се препоръчват или билки , че на мен никой нищо така и не ми каза, освен да пазя някаква диета

# 196
Каква диета са ти казали да спазваш, че ми стана любопитно?  Simple Smile

# 197
Каква диета са ти казали да спазваш, че ми стана любопитно?  Simple Smile

По спомен :  без шоколад , сладки, кафе ...

# 198
Благодаря.

# 199
Здравейте момичета, преди 6 месеца при профилактичен преглед ехо на млечна жлеза доктора установи фиброаденом с р-ри 0.5-0,25см по негови думи нищо притеснително, но да се наблюдава.
Досега не съм го мислила, но тези дни случайно ми попадна амбулаторния лист и се зачетох в темата, имам ли повод за притеснение при тези размери, според вас?

Бъдете здрави! Hug

Прочети постовете ми по-нагоре! Фиброаденом няма с какво да се наблюдава! Чети за моя случай! Скоро една позната е оперирала доста малък фиброаденом, а то се е оказало, че е страшно агресивен рак! Съвсем мъничката бучка е заразила й 6 лимфни възли! Само биопсията може да ти даде точен отговор какво представлява този фиброаденом! Аз много време ходя по прегледи в онкологията и съм се нагледала, какви грешки стават с тези фиброаденоми...А само 5 мин са необходими да го махнеш и да си спокойна след биопсията, че си здрава!

# 200
Ирина престани да внасяш паника в темата !
Лусия, слушай си лекаря, ако се съмняваш в компетенцията му, иди на второ мнение. Тук сме обсъждали доста доказани специалисти.
Относно билки и диети- предписана ми беше много отдавна вечерна иглика (масло на прим ойл), много добре ми подейства, особено на кистите в яйчниците и гърдите. Да се избягват- кафе, кола, прясно мляко, бял хляб и изобщо здравословния начин на живот е водещ в предотвратяването на всякакви заболявания.

# 201
Лусия, слушай си лекаря, ако се съмняваш в компетенцията му, иди на второ мнение. Тук сме обсъждали доста доказани специалисти.
Относно билки и диети- предписана ми беше много отдавна вечерна иглика (масло на прим ойл), много добре ми подейства, особено на кистите в яйчниците и гърдите. Да се избягват- кафе, кола, прясно мляко, бял хляб и изобщо здравословния начин на живот е водещ в предотвратяването на всякакви заболявания.

Може ли повече за вечерната иглика - по колко пъти се приема на ден и колко време - седмица/ две  ?

# 202
Спомням си, че пиех 2х2 3 месеца, 3 почивах. Може и 3х2 да съм пила, не си спомням, откакто забременях не я приемам. Като спра да кърмя пак ще я почна. Виж в темата за добавките на Денис.

# 203
Спомням си, че пиех 2х2 3 месеца, 3 почивах. Може и 3х2 да съм пила, не си спомням, откакто забременях не я приемам. Като спра да кърмя пак ще я почна. Виж в темата за добавките на Денис.

bouquet

# 204
Аз не внасям паниката! Успокоение става само, когато се вижда какво показва биопсията! Доста доказани специалисти са докарали много хора до смърт...без съвсем малко и мен! Не си изпатила и затова пишеш на вересия! Нещата са сериозни!

# 205

Може ли повече за вечерната иглика - по колко пъти се приема на ден и колко време - седмица/ две  ?
Иглика за фиброаденом??? Е, да! На мен са го лекували с една паста   Laughing Много ефикасно е, няма що!

# 206
Да се включа и аз за биопсията - от лекари знам, че не е желателно преди 30 год. да се прави такава . Аз имам няколко годинки до 30 год. , така че не може всички да се подлагат на биоспия , Ирина  Peace

# 207
На чужд гръб сто тояги са малко! Но аз съм минала по този път и съм видяла много неща с тези фиброаденоми и само биопсията дава точната диагноза, а малките фиброаденоми ги махат изцяло и пращат на биопсия! Това е практика на светилото в онкологията професор Гаврилов! Е, ако някой от вас по знае от него, пишете! Ще четем!

# 208
Да се включа и аз за биопсията - от лекари знам, че не е желателно преди 30 год. да се прави такава . Аз имам няколко годинки до 30 год. , така че не може всички да се подлагат на биоспия , Ирина  Peace
Е, фиброаденомите не минават..., значи ще направиш биопсията, когато ще е желателно, щом сега не е желателно....., чакай да минат годинките и живей с него!

# 209
Е, фиброаденомите не минават..., значи ще направиш биопсията, когато ще е желателно, щом сега не е желателно....., чакай да минат годинките и живей с него!

Не, няма да живея  с фибр. мастопатияя - ще се махне с билки и вяра !!!!

Общи условия

Активация на акаунт