Фиброаденом- да се оперираме ли? 3-та тема

• 112 696
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • Плевен
Коментара ми беше за Ирина. Просто си ме изпреварила и за това е след твоя

# 511
Ирина, ти никога не си имала фиброаденом, а карцином. Колко време си го следила, как научи за него и растял ли е? На колко години си, имала ли си хормонални проблеми, пила ли си противозачатъчни и тям подобни хормони ?
Никога не съм пила хормонални лекарства и нямам никой болен от рак във фамилията си! Един път просто съм ходила при гинеколог! И той ме е гледал на ехограф по женски и гърдите...и като излязох от него, напипала съм някаква бучка и поради незнанието съм помислила, че щом гинекологът не е казал нищо, значи всичко е наред, но после това ме е безпокоило, какво ли е това. И аз съм отишла при обикновен, но друг в града гинеколог, който ме е погледнал на ехограф и е казал, че ФА и е написал като диагноза и ме  е изпратил на мамограф! Мамографът е показал ФА...Така е било написано в листа, който съм взела от гишето! После пак неспокойна съм отишла по София - обиколила съм всички професори, доценти, които са казали, че ФА и да се наблюдава! Фиброаденомът не е раснал, бил е подвижен и лекарите са се подвели точно по това...Добре, те не знаят ли, че растежът не е критерий за нищо! Те са ми казвали, че ФА е подвижен, а карциномът се враства в тъканите и на опипването се усеща другояче...Убедили са ме! Нямала съм никакви хормонални проблеми, за които да знам...нямала съм мастопатии или кисти...И понеже съм се доверила на лекарите и то в Националната онкология, съм наблюдавала този ФА и съм се радвала, когато са ми казвали, че не расте, че не се променя... #2gunfire Но ми е било много скъпо да ходя до София и да плащам такси за прегледи и съм решила да се отърва от него! И нататък ти знаеш, какво е станало, писала съм! Теичка, а ти 12 години наблюдаваш ФА! Вече би трябвало да ти е ясно, че той само по себе си няма да се махне! Какво очакваш от цялата работа? Закакво го наблюдаваш? А отговори и ти за мотивите си! Ще е интересно е на другите във форума! Ние сме тук за обмяна на информацията! Аз съм на 38 г., а ФА съм наблюдавала някъде около 3 г. - не помня вече с точност! Но както не е растял, съм могла да го наблюдавам и до днес....Но проф. Гаврилов има висока такса, а и други са с висока такса и финансово не съм издържала! Отделно съм плащала път до София и прочее....

# 512
Аз го наблюдавам, защото няма показания да се махне. Писала съм вече и аз 100 пъти. Плюс това се смалява, винаги е бил по-малък от сантиметър- 0,7. 0,6 см. По проследяване в годините всичко сочи за правилна диагноза при мен. А вече знем какво е поведението на фиброаденомите, така че докато лекарят не ме посъветва- няма да го оперирам. Ти си била в по-зряла възраст и образуванието ти е било към сантиметър и нещо (ако правилно съм запомнила). Трябвало е да се реагира по-адекватно.

# 513
Извинявам се,че ще сменя темата в друга посока,но знаете ли дали ехографията на млечни жлези се поема от Здравната каса? Преди ходих на частно,но сега ще имам много разходи покрай инвитрото и искам ако мога да си спестя някой лев. Embarassed
Ако отида при личната и и поискам направление директно за ехограф,дали ще ми даде или трябва да е чрез специалист и той да ме прати?

# 514
Мисля, че дават нсправление за ехомамография и с него може да се направи ехограф.

# 515
На мен ми дадоха за хирург преди една година.

# 516
  • Карлово/ Пловдив
По отношение на направлението за ехография на млечна жлеза - има възможност за такова, но бройката им е много ограничена като лимит. Значи направление за ехография на гърда, може да издаде само специалист по хирургия, акушерство и гинекология, личният лекар не може. Личният лекар трябва да те прати на съответен специалист. Личният лекар може да пусне направление за мамография, а някой лекари се съгласяват предвид, че жената е млада, да не и правят мамография, а ехография. Според мен е безумие, да можеш да издаваш направление за мамография, а не за ехография. Но е факт, че нещата в страната са с главата надолу, а здравеопазването все повече потъва. Лично според мен, вместо човек да обикаля, кабинетите на личния лекар, после на специалист, да чака, да плаща потребителски такси, по-добре да си плати ехографията която варира между 18 и 30 лева обикновено. А и специалистите имат лимит на направленията за ехография и други дейности и ако е изчерпал специалиста лимита, елате другия месец.
Поздрави и хубав следобед!

# 517
Благодаря на всички за отговорите  bouquet
docsi,май във Варна са ги вдигнали цените,сега като проверявам от 40лв нагоре вървят Thinking
А и без това трябва да ходя на цитонамазка преди процедурата,добра идея е да поискам от АГ-то.
Като знам сега какви разходи ми се отвярат,не ми е мисли просто..

# 518
  • Карлово/ Пловдив
Ами някой си вдигат цените, други не, избора е техен. А дали лекарите грешат - всеки може да сгреши, нали и ние сме хора. Но пък нашите грешки, може да са фатални. А не винаги има лекарска грешка, понякога има други неща в медицината, известни на всички само да се използват едни средства. Но това е тема, която не бих желал да коментирам.
Иначе във Варна на прима виста се сетих за добър специалист в Майчин Дом Варна - д-р Янчева.
Хубава вечер на всички! И  напоследък чета все едни и същи неща в темата, хубаво е да споделяте опит, ама като гледам нужно ли е да чета едни и същи неща по 10 пъти.

# 519
docsi, и на мен ми е вече омръзнало да чета твоите постове в този форум в различни теми, свързани със здраве! Ти не пишеш по темите нищо и само вардиш някой да поиска да му се предложи добър лекар, при когото да се обърне и ти веднага изписваш имената на лекари - това го правиш във всяка една тема! Ти какъв опит си имал с тези лекари, имената на които изписваш! Посочваш специалисти от различни области в медицината - кардиолози, невролози, съдови хирурзи, гинеколози! Ти лекар ли си и те са ти колеги? Близките ли са ти? Или просто ги рекламираш? Питам, защото ние тук все пак се доверяваме, търсим добри специалисти!

# 520
  • Карлово/ Пловдив
docsi, и на мен ми е вече омръзнало да чета твоите постове в този форум в различни теми, свързани със здраве! Ти не пишеш по темите нищо и само вардиш някой да поиска да му се предложи добър лекар, при когото да се обърне и ти веднага изписваш имената на лекари - това го правиш във всяка една тема! Ти какъв опит си имал с тези лекари, имената на които изписваш! Посочваш специалисти от различни области в медицината! Ти лекар ли си и те са ти колеги? Близките ли са ти? Или просто ги рекламираш? Питам, защото ние тук все пак се доверяваме, търсим добри специалисти!

Да колеги са ми и мога да ти кажа, че аз не препоръчвам хора които не познавам. За да препоръчам някого, трябва да го познавам лично, за да знам за какъв човек иде въпрос. Защото преди всичко трябва да си човек, а след това всичко останало.
Да познавам ги, а част от тях са ми и преподавали в обучението по медицина, защо да не  ги препоръчам?
И мога да ти кажа, че моите мнения по много въпроси са адекватни и точни. И какъв опит съм имал с дадените специалисти, ами факта, че ги познаваш лично, знаеш какво могат и знаеш дали са търсени от пациентите и как се отнасят към тях, малко опит ли е?
Приятна вечер! Мислих, да не отговарям на нападки, но нека задоволя интереса ти.
Извинявам се, че в темата ви обсъждаме неща които не са по нея, ще ме извините.

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 20:08 от docsi

# 521
Бях решила повече да не пиша тук, след като последния път модератор беше решил да изтрие коментарите.
За направленията периодично сменят системата, редовно ЛЛ нямат идея дали могат да дадат направление. Последно трябва да те прати на АГ и той, ако има останали направления да издаде за мамография/ехомамография (както винаги Докси вече е дал акуратна информация, и постовете му могат само да са от полза). Опитът ми до тук за 6 години е показал, че успях само веднъж да мина по каса и изгубих 2 дни в обикаляне на кабинети  Mr. Green
Напоследък се възползвам от прегледите във офертомат.

# 522
Аз като бях последния път при Стоименов в Надежда, ми се скара защо не съм си взела направление, а трябва да плащам 50 лв. Но не си спомням от къде ми каза да си взема, мисля, че каза от лл ?! Но може и да бъркам.
Докси, благодаря за инфото  Heart Eyes

# 523
Здравейте,
майка ми бе с диагноза фиброзна мастопатия, а сега и казват рак и че трябва задължително химиотерапия .... Според Вас не е ли добре да се говори с 2-3 лекаря преди тази стъпка ?

# 524
Ох,и аз съм с диагноза фиброкистозна мастопатия и след това,което чета тук,взех да се съмнявам в диагнозата си.
Мисля задължително да отида за второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт