Лотария "Зелена карта" 2017

• 290 617
  • 2 215
  •   1
Отговори
# 2 115
Ние ще подаваме документи сега. Чакам само да пуснат формата за попълване.

# 2 116
Здравейте , моят съпруг е имал зелена карта, която изтича 2016г., но така иле инъче тя не е валидна,понеже не е влизал в страната от 2008г..Сега....ние,освен че очакваме да пуснат формата за 2017,за подадем документи за 2ри път,имаме подадена петиция за цялото семейство, но преглеждането й отнема доста време.
Смятаме да отидем на интервю за туристически визи.Какви са шансовете да ни дадат визи след всички тези неща?

# 2 117
  • Down south
Налична петиция и кандидатстване за туристическа виза малко си противоречат. Веднъж искате да емигрирате , а след това искате да дойдете, само като туристи  Party От друга страна няма какво да губите, така че опитайте. Ако ви откажат, поне ще знаете, че сте опитали, в противен случай само бихте се чудили и задавали въпрос "ами, ако"

# 2 118
  • при моите любими
Имам позната с подадена петиция от нейните родители, които са там. Тя и цялото и семейство имат туристически визи, с които им ходят на гости всяка година. Не мисля, че ще има проблем за издаване на туристическа виза.  Peace

# 2 119
  • САЩ
Имам позната с подадена петиция от нейните родители, които са там. Тя и цялото и семейство имат туристически визи, с които им ходят на гости всяка година. Не мисля, че ще има проблем за издаване на туристическа виза.  Peace

Ако туристическата виза е взета преди петицията, няма грижи. Ако е обратното, обикновено е драма, защото за туристическата обещаваш как нямаш никакви намерения да емигрираш, а петицията сама по себе си е намерение за емиграция.

# 2 120
  • при моите любими

Ако туристическата виза е взета преди петицията, няма грижи. Ако е обратното, обикновено е драма, защото за туристическата обещаваш как нямаш никакви намерения да емигрираш, а петицията сама по себе си е намерение за емиграция.

Честно казано не знам, но ще попитам. До колкото знам петицията е подадена преди 5 години. Ще попитам за туристическата и ще пиша пак. Имат дете на 1 година и му взеха без проблем сега, но предполагам там е различно.

# 2 121

Благодаря за информацията, AdoraBelle, попрехвърлих инфото.

Доколкото виждам с H1B работодателят може да те накара да му платиш определена сума, ако напуснеш в рамките на година и не може да си self-employed, с което може би се визира невъзможността за сътрудничество на свободна практика към други работодатели.

L1 визата ми се стори доста специфична - мениджъри, изпълнителни директори или специалисти, за които работодателят трябва да докаже, че няма такива в САЩ Laughing Аз съм далеч от този статус.

# 2 122
  • САЩ

L1 визата ми се стори доста специфична - мениджъри, изпълнителни директори или специалисти, за които работодателят трябва да докаже, че няма такива в САЩ Laughing Аз съм далеч от този статус.

Ами не е чак толкоз специфична, стига да работиш работа, в която си някакъв специалист (а не неквалифицирана работа).
Повечето ми познати, които заминаха по това направление именно с Л1 го направиха (основно заради възможността да работи и половинката и по-лесното взимане на виза, заради липсата на квота). Като цяло, доказват че с работата им в България (те всички бяха работили някакво време за българския офис) са се тренирали да правят, каквото правят за тази фирма и ако американец дойде на тази позиция, би имал нужда от трейнинг, а те - не.
Недостатъкът е именно това - трябва да работиш известно време в България за фирмата; и там, на място, нямаш право да сменяш фирмата.

# 2 123
Здравейте, кога ще може пак да се кандидатства за зелена карта.

# 2 124
  • САЩ
Здравейте, кога ще може пак да се кандидатства за зелена карта.

От 4.10 отварят формата, до началото на ноември.

# 2 125
  • В две мънички очи...
Допълнително изтеглени участници в лотарията за зелена карта DV-2017:
Допълнителни участници в лотарията за зелена карта DV-2017 са добавени към спечелилите и сега ще бъде необходимо да попълнят онлайн формуляра DS-260 колкото се може по-скоро, за да бъде насрочено интервюто им за виза. Моля, използвайте Вашия уникален номер за потвърждение, за да проверите статуса си в сайта www.dvlottery.state.gov.
Изтеглените от лотарията за зелена карта DV-2017 може да получат имейл от Държавния департамент, с който да бъдат насочени към сайта за проверка на статуса www.dvlottery.state.gov. Пазете се от фалшиви съобщения! Само интернет сайтове, които завършват с разширението “.gov”, са официални сайтове на американското правителство. Не се събират никакви такси преди интервюто за виза в Посолството.
Програмата DV-2017 завършва на 30 септември 2017 г. Ако всичките 50 000 визи бъдат издадени преди тази дата, програмата ще завърши по-рано.

# 2 126
  • при моите любими
Аз пак да се включа по въпроса с подадени петиции и туристическа виза. Значи хората са имали туристически визи преди да подадат петиция, но били за 1 година (имали са няколко такива), ходят всяко лято по няколко месеца там. Подали са петиция и след това са взели 10 годишни туристически визи. От тогава продължават да ходят всяка година. Значи не е невъзможно. Може би това, че са ходили многократно и са се връщали, при тях е помогнало, но няма гаранция.  Peace

# 2 127
  • София
Обявиха второто теглене на сайта на посолството.

# 2 128
  • В две мънички очи...
И във второто теглене ни няма  ooooh!

# 2 129
  • София
 И нас ни няма  Cry

Общи условия

Активация на акаунт