С какво ви дразнят свекървите- 49

• 50 287
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
HappyKali, аз пък не виждам на теб какво ти пречи каква е?! Няма естествено да я промениш, нали не ходиш, какво ти пречи?
 И моята си има нейноте щуротии, обратно на твоите готви по 5 манжи и започва да те гони с тавите из къщата да ядеш, няма да я променя. Дразни ме само с нещата, които опират до нас.
 Едно от нещата, за коите ме вбесява напоследък е, че звъни задължително да оповести кой умрял в селото. Казах й сто пъти да спре защото мм се разстройва, преживява го, а нищо не може да направи от чужбина. Е, аз си говоря тя си знае нейното и клюкарката й с клюкарка с подробности, ама как и какво е станало. Тези дни пак се обади, според мм добре правила, че и него насметох, ама на нея съм й го приготвила разговора накриво.

# 661
Zoi, това па с каква цел? Какво ви бърка, млади хора, кой е умрял?  newsm78

# 662
rumka833,
и аз сигурно съм разглезена, ама като ми каже някой, че ме кани на гости, все си мисля, че поне едно кафе ще ме почерпи. Нищо, че аз също може да донеса нещо. Да и моите родители и свекъри като ни поканят у тях все по една бисквитка за децата ще се намери. Макар че за тях това е обидно да го кажа, защото винаги  са се приготвили с нещо и аз също не храня децата предварително.
Иначе за лягането вечер - моите деца си лягат в 9.00 ч. най-късно, така съм ги научила и смятам поне до 12 г. да се опитаме да удържим фронта. За това на някои хора като мен ин се вижда 9-10 ч. късно за гости.
Zoi,
дали 1 или 5 манджи, свекърва ти се е подготвила като ви е поканила, друго е, когато хем кани, хем нищо няма приготвено. Това и аз не го разбирам. 

# 663
Хм, на захапалите Румката относно свекървата и гладните деца, бих казала само, че дори съвсем чуждо дете да дойде у дома, ако е гладно, ще му дам да хапне нещо. Може да е най-проста филия, каквото имам, но не бих го оставила гладно. А какво остава, ако е мое внуче. Вие бихте ли оставили внучето си гладно, без да му предложите от храната, с която разполагате? Няма нужда да носите от девет кладенеца вода, за да защитите свекървата. Ще поканя у дома дете и ще го държа като кон на празни ясли- как не!

# 664
За манджите на моята не съм по казуса на Румка, а на Хепи Калито, че нейната не проготвяла. Да си приготвят в тяхните къщи каквото искат.
 Моята скръбна, информационна агенция, го прави само и единствено от клюкарство. На тези гъркини, които познавам клюките са им национален спорт. Всичко трябва да се обсъди от-до, кой надебелял, кой изневерил, кой си купил нова кола. Отделно домашните кой кихнал, кой има диария, кой колко ял и пил, неща с които посмъртно аз не мога да свикна, но както и да е.
 Така веднъж имахме повод и се приготвяхме да излезем, радко ни се случва с малко дете. Имахме настроение, всичко на 6, докато не звънна бабата да каже, че един приятел на мм се е самоубил. Пълен разказ с подробности, как, кога, защо според селската клюкарница. Е, разбира се отиде излизане, отиде празник, моя седна с една бутилка в къщи и пи с насълзени очи като атмосферата беше траурна. Идеше ми да и се обадя и да й вдигна един скандал. После когато бяхме на гости и казах, че нейното дете страда, сега направо ще я питам това ли иска?!

# 665
Zoi,
много съжалявам за мъжа ти, не че оправдавам свекърва ти, ама е нормално да се обади и да му каже за неговия приятел. Виж, ако е знаела, че ще излизате някъде, наистина е могла да си замълчи и да ви се обади после.
Наскоро и наш близък почина, обадиха ни се по скайпа веднага. Те няма как да знаят ние какво правим в момента, а и не е редно да не ни кажат. Ние също нито можехме да отидем, нито с нещо  да помогнем, освен с пари.

# 666
Deni, не съм съгласна, ако може нещо да направи, да помогне-да, но от чужбина, в 20 часа вечерта да му разказва подробности, не. И то не, защото мм е страхотно чувствителен, много преживява нещата, далеч по-дребни от смърт. Собствената му майка ли не знае? Да разстройваш собственото си дете? Защо баща му никога не звъни? Та такива де, все има за какво да ме ядоса.

# 667
Съгласна съм със Зои,тя познава мъжа си и знае кое как му влияе.Майка му също би трябвало да познава детето си.По добре щеше да бъде да го сподели със снаха си като иска толкова да каже на някого,а Зои да намери начина да каже на мъжа си.Поне аз така мисля.

# 668
 Zoι, а кога според теб е удачно да ви каже за смъртта на близък или приятел? Моята обичана баба почина четири дни преди да се прибера в БГ. Нашите не ми се обадиха веднага, а ми казаха на летището, когато ме посрещнаха. Даже мислели да ми кажат, когато се приберем вкъщи, но майка ми ревна, когато ме видя. Много зле го приех, че не са ми казали веднага, уж за добро и да не съм била сама в такъв момент, но им казах в бъдеще да не се повтаря. Много тъпо се беше получило - аз съм от малко населено място и всички се познаваме, имам доста приятели във ФБ от там, а в същия ден когато е било погребението аз съм се тагвала от разни разходки и кафета из Стокхолм под мотото "Животът е прекрасен" и тези хора какво ли са си помислили за мен  ooooh! Cry Cry Cry.

# 669
Pure, ще ти кажа моето мнение. За роднина- баба, дядо, да веднага на момента, правиш си програмата ставаш и тръгваш. Това момче е приятел на мм от детските му години, както има още 20 в това село, какво можеше да стори? От работа излиза супер трудно, погребението беше на другия ден рано, а и мм не става за това. Досега не е ходил на никой близък, точно защото е лабилен и най-много да припадне там. За това щеше да разбере или няколко дни по-късно когато отидем или от ФБ групата на селото,защо от мама, с подробности, в никакъв момент?!
 Съжалявам, че при теб от желание да не те разстройват, повече са те разстроили.

# 670
  • София
Свекърва ми беше скрила от мъжа ми и мен за смъртта на бабата на мъжа ми. Няколко месеца така, при положение, че сме се интересували как е жената и тя ни е отговаряла, че е добре. Оправданието й беше, че едната й внучка била бременна, а жената на внука била кърмачка и не искала да ги разтройва тях, пък ние също не бяхме информирани с идеята да не би да се изпуснем пред кърмачката и бременната. Съпругът ми го понесе неочаквано добре, аз се опасявах, че много ще се разстрои, че не е изпратил в последния й път жената, която го е гледала като дете.

# 671
ох, по тази тема за погребенията... някой път на родителите им е трудно да вземат решение как да постъпят, и действат по своя преценка. Тъкмо бях родила голямото си дете, и няколко дена след изписването от болницата моят дядо е починал. Той е от отдалечен град, и нашите отишли на погребението и чак след като се върнали, няколко дена по-късно, ми казаха. Аз реално едва ли щях да съм в състояние да отида, но поне можеше да се обадя на баба, вуйчо, роднини. Тогава ми беше много мъчно, но майка ми смята за себе си, че е постъпила правилно, като се е опитала да не ме разстрои. При силен стрес/шок има опасност да ти секне кърмата, и затова така е действала. Подобно на случая с бременната и кърмещата снаха.
Това го разбирам, но клюкаренето е грозно. И моята С има навика да разказва разни клюкарщини и да седи и да се наслаждава на ефекта, който произвежда върху слушателите. 

# 672
За това щеше да разбере или няколко дни по-късно когато отидем или от ФБ групата на селото,защо от мама, с подробности, в никакъв момент?!

За да поднесе съболезнования, ако е възможно и да не направи неволно някоя неуместна забележка или коментар във Фейсбук, докато приятелите му в България страдат от загубата на друг приятел от детски години. Щеше да се почувства още по-зле после.

# 673
Хърмаяни, не е това, знам от какво е, от това че я сърби езика. Преди да му звънне е звъннала, на който друг се е сетила, такава е, такъв й е манталитета, не е от такт, а и това се оплаквам, че го прави няколко пъти. Някоя баба, леля, човекът от хлебарницата, 3- ят братовчед на бабата, просто момчето беше много разстройващо за мм.

# 674
  • Варна
HappyKali, аз пък не виждам на теб какво ти пречи каква е?! Няма естествено да я промениш, нали не ходиш, какво ти пречи?
Не ходя. Ама тя идва. Редовно.  Laughing
Това на шега, а сега сериозно... Написах това, за да дам пример, че и аз като Румка съм се дразнела за такива неща, а явно не е трябвало. Написах също, че отдавна не ми пука, освен ако няма поканен и трети човек, пред който на практика ще се изложим ние, а не тя.

Цитат
За манджите на моята не съм по казуса на Румка, а на Хепи Калито, че нейната не проготвяла. Да си приготвят в тяхните къщи каквото искат.
Ми то това е идея... Като го извика и го отпъне цял ден да реже дърва, да мъкне и подрежда, да цепи или да оре, да взема да му пратя храна в кутии, приготвена в къщи. Може пък да се усети кое и как е редно...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт