С какво ви дразнят свекървите- 49

• 50 287
  • 747
  •   1
Отговори
# 225

Треснах прозореца и кръстих на свекъра, за ужасТ на всички. Laughing
absurt,
не знам на колко си години, но в някои части на пазарджишкия край вярват, че ако кръстиш момиче на дядо му, следващото дете в семейството ще е момче.  Laughing При мен се получи без да знаех това поверие, а при майка ми  са 3 сестри, всичките кръстени ма дядовците, ама брат не са имали. hahaha Тя после ми каза за поверието, голям майтап беше.

Румка,
тия, дето те питат дали и  3 деца са от 1 баща, според мен са доста невъзпитани. Въобще как може да се пита подобно нещо?

# 226
За имената не виждам какво лошо има да не се кръсти на даден човек. Моята дъщеря не е кръстена на никой .
Румка какво стана при вас? Говори ли с мъжа ти ?

# 227
Не знам кои години ги смятате " онова време " , но майка ми в '80 година, въпреки натиска от свекърва и, ме е кръстила както тя си решила. След 30 години тя в ролята на свекърва, на снахата и направи такъв скандал за името на племенницата, че жената роди преждевременно от стрес.
     Това иде да покаже, че чепатата снаха става чепата свекърва  Laughing
Тя щеше да е и чепата тъща, но нямаше кой да и го позволи.
Тя е уникален пример как един и същ човек може да е супер съобразителен с едни хора и отвратителен с други хора, зависи докъде ще я допуснеш.
Докато в семейството на брат ми тя има главна дума, къде директно с открито бъркане и налагане, къде закрито с тайно наливане на идеи в главата на брат ми, в моето семейство има дума само за неща които я засягат директно. Просто брат ми никога не и очерта границата. Затова при снахата тя е нежелан гост ( и с право) , а мъжът ми я кани с удоволствие, даже я хвали колко била съобразителна  Simple Smile.

# 228
  • Варна
А свеки се хили и вика: "Ееее, голяма работа, тя нали и тя е жена."  ooooh!
Уф, пропуснала си момента. Ако ѝ беше споделила, че чувството да си почти адреналинка е прекрасно, пък като родиш, ще станеш изцяло, можеше и мъж да ти докара докато си неглиже.   Laughing
Laughing Нали?
Абе аз мислех да й кажа, че тогава вече ще ходя и аз с гол тумбак по улиците, ама нямаше да хване вяра,  че то студено стана вече. (Тя много се потриса и от бременни, които си показвали коремите по улиците).

Ето това е дразнещото в едно съжителство-всеки си мисли,че е   у дома си ,тоест шефа.
Честно да ти кажа, за осем години така и не  успях да се почуствам баш у дома си. Все пак жилището си е нейно и... Но все си мислех, че сега по-ще й идва на акъла, щото само като ме види, че съм станала и почва: "Сега що си станала? Лягай..." Притеснява се и тя... Ама на, убягват й просто такива неща като съобразителност и такт.

Румка какво стана при вас? Говори ли с мъжа ти ?

И аз това щях да питам...

# 229
  • София
Не знам кои години ги смятате " онова време " , но майка ми в '80 година, въпреки натиска от свекърва и, ме е кръстила както тя си решила. След 30 години тя в ролята на свекърва, на снахата и направи такъв скандал за името на племенницата, че жената роди преждевременно от стрес.
Ами, това само доказва, че е глупаво да слагаме под общ знаменател- зависи си от характера на човека.
И друго- прекалено властна е станала, за съжаление и не е усетила къде да спре- не би ми минало през ум да мачкам някого така, но и синът ми не би ми разрешил!

# 230
Кали,все пак не си на квартира,това  е домът ти  и можеш да се съблечеш поне в него,не се блъскаш за тоалетната с хазаин,това имах предвид.И аз не се почувствах   у дома докато не минаха години сама.Даже и сега понякога се чувствам не у нас.В смисъл не шеф ,ама ми се налага да съм.Щото няма друг  поне да се перчи.

# 231
Така е, не може да се правят обобщения. Обаче по - вероятно е ако човек е живял самостоятелно и е взимал сам решвния, да остави и тези след него да живеят според разбиранията си

# 232
Това  е много интересно, тъй като ти писа, че не си от България. За коя страна с подобни традиции на нашите става дума?

# 233
  • София
Така е, не може да се правят обобщения. Обаче по - вероятно е ако човек е живял самостоятелно и е взимал сам решвния, да остави и тези след него да живеят според разбиранията си
Моите наблюдения сочат обратното- който не е изпитал терора на " гордия собственик, дал подслон", до такава степен се взима насериозно като последна инстанция, че е готов да задуши тези след него, когато зависят от него.
За мен, терора на майка ми е най- голямото училище по толерантност и се стремя да избягвам всичко, което тя ми е причинила.

# 234
Ами не знам, мкадите жени стават все по -независими, така че каквито и да са свекървите, независимостта е голямо предимство

# 235
Цитат

Абе не е съвсем така. Тя на ММ баба му е точно "свекърва по образец" - много мила, много те обича, ама не пропуска да клъвне, да пусне някоя интрижка, да ти повтори 1000 пъти какво точно и кога е направила за тебе. И ако я хванеш в крачка - мига на парцали и те изкарва, че ти не си разбрала, тя друго имала предвид.

Моята на сто процента.

# 236
Това  е много интересно, тъй като ти писа, че не си от България. За коя страна с подобни традиции на нашите става дума?

За " далечна" Македония . Това когато говоря за майка ми. Свекърва ми е туркиня.
Но не се отчайвате, че само нашите балкански свекърви са зле. Вчера си говорих с приятелка която живее в Исландия и тя се оплаква надълго и широко от абсолютно същите неща от нейната свекърва, коренячка исландка. Така че свекървинството граници не познава.

# 237
Свекърва ми е туркиня.
Пак добре, че не е шиптарка. Laughing Моят прапрадядо е от Дебър и не знам дали заради това или заради милият ми и благ характер близките и роднините ми ме наричат "шиптарката". Laughing

# 238
Вчера със С се скарахме за топломери. Жената желаеше и този разход да го покрием изцяло с ММ , тъй като се подменят в момента. Отказах и . Казах и  ,чу съм съгласна ако разходът се раздели на 4- те и деца,не само Мм и е дете.Е ,позвайте - рев ,сълзи , какъв син си ти. Ама след моята намеса млъкна.

# 239
   Мисля, справедливо е вие да си поемете вашата част, за вашето жилище. Останалите си поемат сумата за техните топломери, в техните жилища. Не бих плащала ремонти за чужди жилища...

Аз все повече се разочаровам от ММ /ММ да се тълкува не както обичайно/. Прави сте, че за неразбирателства между снаха и свекърва, главния виновник е мухльото, не успял да се откъсне от полата на майка си. Боже, колко сте прави!  Осъзнавах го, знаех го, не исках да си го призная пред самата себе си, защитавах го, оневинявах го, защото така ми беше по- добре, защото го обичах...
Нещата обаче взеха друг обрат, все повече взех да не го мисля, да не ме боли за него... Притеснявам се...Случилото се и случващото се ме промениха...Улавям се, че започвам да обмислям нещата... и това ме плаши.
   Интригите нямат край, снощи пак... Не знам какво му е наговорено, но си го изкара на мен... Същината на проблема така и не разбрах, заяде се за всичко друго, но основното си остана  неясно... Точно преди да се прибере е говорил с майка си. Прибирам прането от терасата и случайно дочувам да мънка...."хайде, стига си говорила такива неща...спри се"... Прибра се и се почна... Онзи ден бяха там, върна се, всичко беше спокойно, снощи, обаче, какво толкова му е наговорила... Подозирам, че става въпрос за сумата за лечение, за която ви споменах, защото покрай другите заяждания поиска да знае с какви пари разполагаме... защо съм носила толкова пари в себе си, направи разчет... не знам. Детето сподели, че докато са били там, е дочула да се споменават пари, връщане, баща и казал "няма проблем, ще говоря с жена си"...Действително, като се прибраха ми каза. Не съм правила проблем, нормално е да помогнеш, още повече, когато става въпрос за здраве...
   Вече ми е дошло до гуша, вярвайте ми! Искам да отида някъде и да си почина от всичко! Сдухано ми е, тъпо ми е, избива ме на рев...
Благодаря, че ме изчетохте! Знам, че няма да ми помогне жалването тук, но ми става малко по- леко...

Общи условия

Активация на акаунт