С какво ви дразнят свекървите- 49

• 50 287
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Радвам се, че успях да се въздържа от прекалено оплакване. Страхувах се , че въпреки че се разбираме добре с съпруга и той е винаги на моя страна , тя му е майка и той я обича. И едно прекалено мъркане можеше да доведе до реакция от типа- тя пак твоята майка да не е по-добре- или в по-лош случай - коя си ти постоянно да ми говориш срещу майка ми. По същият начин аз бих защитила майка ми, въпреки недостатъците и, ако някой прекали с критиките към нея.

Е свекървата не изглеждаше много щастлива, ама ще уважи мнението му.

Сега в нейна защита да кажа, че откакто си ги е родила и кърмила децата си, изпратила ги при нейната майка на отглеждане. Свекърът ми е пияница, агресивен е и пиян и трезвен и тя с цел да ги защити от него, ги е отделила от себе си. След това децата учат и работят далеч от нея и тя никога не е изживяла майчинство. Затова е обсебена от нашите деца.

# 211
За случая беше  наготвила от нейните манджи мазни, със запръжки, наредила по масата от любимите и чипсове, газирани сокове... и казва - е така ще ги гощавам децата.

Е, тук ми се струва че преувеличи или си го измисли.

# 212
  • Варна
Браво. Най-обичам, когато нещата се подредят от самосебе си...
И нашата драма с китките била решена вече за мое голямо учудване. Одеве дойде леля му на ММ и донесе на свеки един куп целофани и пандели за букети. Викам му "много от рано се подготвят. Не знам кога е момента да говорим с нея за това." А той вика: "Охоооо, за вече съм говорил. Тя каза, че няма  да ги прави в къщи, ще намери къде..." Сигурно ще отиде у сестра си...

За случая беше  наготвила от нейните манджи мазни, със запръжки, наредила по масата от любимите и чипсове, газирани сокове... и казва - е така ще ги гощавам децата.
Е, тук ми се струва че преувеличи или си го измисли.
Що пък да е преувеличила? Пък камо ли да си измисля?  newsm78
Ела да видиш как готви моята свекърва и какви неща смята,  че трябва да присъстват на една трапеза, за да е хубава и пълноценна..  ooooh!

# 213
Как готви ок, но надали е казала, че ще гощава децата с чипсове, мазни манджи и газирани сокове  Stop

# 214
Как готви ок, но надали е казала, че ще гощава децата с чипсове, мазни манджи и газирани сокове  Stop
Вероятно е искала да каже, че толкова богато ще гощава децата, а не с конкретно сервираните храни.

# 215
Мен в историята друго ми направи впечатление, как ще се срами сина й като това е неговата майка, той знае каква е и какво може да приготви. Като канят такъв височайш гост, защо не поръча нещо с киноа, водорасни и чия, някъде отвън?
 Аз мрънкам срещу мазнотиите на свеки, ама сина й ги поглъща с обожание Grinning, добре че е рядко и си го позволява, у дома сме що годе здравословни.

# 216
  • До морето
Оф, то и на мен тука много неща ми звучат като измислици, ама хора всякакви и чукайте на глава, че не сте се сблъсквали с такива екземпляри. Аз, например, не мога да си представя, че жена с акъла си (която е раждала, независимо преди колко години), ще отиде да "помага за новороденото" и ще каже на прясна родилка - аз ще го гледам, ти си изчисти/ наготви  ooooh! ама ей на, колко хора го споделиха това.

# 217
Сега ще поясна нещата.
Въпросният гост е най-близкият приятел на мъжът ми и тъй като двамата си падат по готвенето се бяха уговорили да готвят у нас. Гостът наскоро е готвил в някакво предаване по телевизията и мъжът ми искаше да сготвят същото и той да види как се прави. Та отидоха двамата по магазините да купуват продукти, седнали са на по кафенце и мухабет и ете ги след 2 часа идват.
Свекървата не е свикнала гостите да си готвят сами и докато ги няма реши и тя да направи гозба. А  за мазни ястия ще ви опиша. Супа се прави като първо се запържат 3 лъжици брашно с мнооооого краве масло. След това се добавят зарзавати и домашен пилешки бульон който също е мазен. Когато се сервира на всеки в чинията се слага супа и след това се полива с подправки запържени пак в мноооого масло. Направи и милинка на която поне един пръст од долу беше все едно сирупиран с масло. И да така ще ги храни и децата, защото това е за нея здравословно. Пие 2 литра кока кола на ден и не смята че това е вредно. Както споменах тя е с наднормено тегло и това се смята за здраве.Когато каза че ще гощава децата така не е имала предвид, че сега като се родят, а тя си представя че аз ще и ги оставя да ги гледа до 18 годишни поне, както е направила тя.
Срамът не беше от яденето, докторът не се е възмутил на храната. Той поглеждаше с неодобрение и учудване когато свекървата обясняваше как ние ще и оставим децата за да си гледаме работата и живота, а тя ще ги гледа изцяло. Докторът от къде да знае че ние не сме поискали това от нея.Не вървеше на момента съпругът ми да се разправа с майка му как няма да и ги оставяме и да си гледа работата.

# 218
  • Варна
Вероятно е искала да каже, че толкова богато ще гощава децата, а не с конкретно сервираните храни.
И аз така го възприех...

Прясна случка с моята свеки, за да ви дам пример колко е досетлива и съобразителна. Понеже някой изказа предположение, че щяла да се досети, че не е желана за помощ и да си тръгне...
Та дойде си тя днес и си действа по задачи. Аз предимно си лежа,както обикновено и чат-ат ставам да свърша нещо дребно из къщи. По едно време я чух, че излезе. След още малко време отивам в тоалетната и докато съм вътре, чувам че отключва и се прибира. Чух, че говори с някого, ама викам сигурно с комшийката... Излизам от тоалетната по раздърпана домашна тениска, с която си лежа и насреща ми се блещи някаква непозната жена...  Shocked Свеки влиза след нея отвън с думите "Влизай, Ванче, влизай. Заповядай."
После й казвам: "Абе жена, знаеш, че по цял ден лежа и знаеш как се разхождам из къщи. Ами като си поканила някой, влез поне първа, предупреди ме..." А свеки се хили и вика: "Ееее, голяма работа, тя нали и тя е жена."  ooooh!
Туй то... К'во го прайваш такова...
Иначе е голяма моралистка. Адреналинките що се гологъзели по телевизията, младите момичета как ходели с голи кореми и кълки по улиците, пък дебелите лехуси няма проблем да се гологъзят и то с раздърпани дрехи пред непознатите хора...  Rolling Eyes

# 219
  • До морето
Е, пак добре ти е отговорила  Laughing Можеше и да ти направи забележка, че не си  облечена и гримирана, в случай, че тя реши да покани някой  Laughing

# 220
Да  ,бе ,може и токчета и  гол гръб да пожелае. Ето това е дразнещото в едно съжителство-всеки си мисли,че е   у дома си ,тоест шефа.Другите не важат ,да се впишат,техен проблем.Свекърва ми на времето беше ровила да даде моя  жилетка за модел на някого ,разбрах когато я върнаха.Не  ми стана добре, и аз можех да си я  дам,.Докато е немислимо да и пипна нещо,камо ли да давам.Ей  за това всеки да си е отделно .Представям си да влиза с чужд човек като идва внезапно  и някой в къщи да е гол   насред стаята.

# 221
А свеки се хили и вика: "Ееее, голяма работа, тя нали и тя е жена."  ooooh!
Уф, пропуснала си момента. Ако ѝ беше споделила, че чувството да си почти адреналинка е прекрасно, пък като родиш, ще станеш изцяло, можеше и мъж да ти докара докато си неглиже.   Laughing

# 222
  • София
absurt,
наистина ли смяташ, че сегашните свекърви не са били ДЛЪЖНИ (в голямата си част) да се съобразяват със свекървите си? Мъж ми е носил 3 дена друго име, преди свекървата да се изкаже, че или се променя името, или снахата да забрави пътя към апартамента си (общ). И е било нормално това положение, най- малкото защото по онова време разведена жена се считаше за... непрокопсаница. Прочети историята на Боряна дори и ми обяснявай как преди 30-40 години било нормално жената да е самостоятелна и да е имала възможността да взима решения.
И наистина мисля, че има голяма вероятност, сегашното поколение 30-40 годишни, да има доста по- различна участ от настоящите свекърви. Бг жената доста се разви в последните години и едва ли би си причинила неудобството да е гадната, спореща и недолюбвана свекърва. Дано Simple Smile

Наистина смятам, че сегашните свекърви не бива да се поставят под общ знаменател.
Нека ти разкажа за майка ми- жена от село, снаха на жена от село.
Дошли с баща ми в София, на квартира.
Трябвало е аз да бъда третата по ред Радка, щото така се казвала свеки.
Да, ама не, чела майка ми една книга и само първата буква е на баба.
Същата работа със сестра ми.
И не, по "онова време", вече не се считаше за непрокопсаница разведената жена- майка ми беше разведена и ншкой никога не я е игнорирал.
Явно, говориш за порядките на село и в някои затънтени градчета.
Когато раждах щерката, майка ми изгря под прозореца и като чу, че искам да я кръстя на нея, защото наистина има хубаво име, вдигна скандал, че не ще- щели сме да казваме на детето на галено едикакси, което било грозно.
Издаде заповед по ред на номерата- да я кръстя на свеки, като отказах- на кумата.
Треснах прозореца и кръстих на свекъра, за ужасТ на всички. Laughing

# 223
Не знам кои години ги смятате " онова време " , но майка ми в '80 година, въпреки натиска от свекърва и, ме е кръстила както тя си решила. След 30 години тя в ролята на свекърва, на снахата и направи такъв скандал за името на племенницата, че жената роди преждевременно от стрес.

# 224
Не знам кои години ги смятате " онова време " , но майка ми в '80 година, въпреки натиска от свекърва и, ме е кръстила както тя си решила. След 30 години тя в ролята на свекърва, на снахата и направи такъв скандал за името на племенницата, че жената роди преждевременно от стрес.
     Това иде да покаже, че чепатата снаха става чепата свекърва  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт