Изпращане на пратка с Еконт

• 13 813
  • 9
  •   1
Отговори
Момичета, пуснах една обява в OLX, но сега като получих заявка, не знам как да я изпратя. Бихте ли ми обяснили подробно как става, защото аз не съм изпращала досега  Embarassed

Извинявам се предварително, че темата не е точно за този раздел, но не знаех къде да я сложа.

# 1
  • here and now
Отиваш в Еконт и там ще ти кажат какво да правиш.

# 2
  • Бургас
От менюто на твоя профил избираш опция доставка,избираш примерно опция пощенска пратка,гледаш добре кои данни да въведеш и попълваш полетата.Не съм сигурна,че в Еконт ще имат време да ти обясняват подробно,винаги са много заети с пратки.

# 3
  • София
В сайта има една опция да активираш доставки с Еконт и после имаш 20% отстъпка от цената на доставка.Но не знам как става, просто ми го изписа, когаъо купих последния път една стока.
Иначе, отиваш до най-близкия офис на еконт, казваш, че искаш да пратиш нещо, те ти дават оликпе да го напъхаш и попълваш данни.Хубаво е да уточниш с клиента дали е до офис на еконт или личен адрес.
Мен едно момиче не ме беше разбрало и написало на бланката, че е до врата, а адресът си беше офис на Еконт.Взех си го от там, но ме накараха да платя почти 8лв доставка, като до врата.

# 4
  • Стара Загора
Като подготвиш предварително товарителницата доставката излиза с 20% по-евтина и намаляш времето, което прекарваш в офиса на Еконт. През Bazar.bg даже за всяка подготвена пратка се получават пари, които се трупат в портфейла в профила и след това могат да бъдат изтеглени.

За подготвяне на товарителница в OLX - влизаш в профила си. Отиваш на твоите обяви. На същия ред, на който пише Обяви, в края пише Доставка. Натискаш Доставка. Избираш "Пощенска пратка" като натиснеш "Поръчай". Попълват се имена, телефон и офис на подател и получател, посочва се какво се изпраща както и колко тежи. Натиска се "Напред". На следвaщата страница се посочва наложения платеж, дали да има преглед и тест на стоката, какво да стане ако получателя не приеме пратката и др., кой да плати доставката. Натиска се "Напред". Ако имаш принтер може да изпринтираш товарителницата (от "Принтирай"). Може да се запише само номера на товарителницата и в офиса на Еконт да се каже, че е подготвена товарителницата от вкъщи и да се представи номера й.

# 5
Опитах се със снимки да ти покажа стъпка по стъпка,но не знам как да ги кача от компютъра.
Потребителите по на горе са ти обяснили как да се справиш.Успех!

# 6
А някой знае ли, какво става ако пратката не бъде потърсена от получател или не иска да я взема? newsm78

# 7
  • София
След седмица, за всеки ден престой там, се начислява такса склад.

# 8
  • Стара Загора
Когато пратката не бъде взета има няколко варианта - може да се заплати доставката в едната посока от изпращача и пратката да се унищожи, може да се заплати доставката в двете посоки от подателя и да върнат пратката, може пратката да се пренасочи към друг получател в същия или в друг град. Наистина след 7-мия ден престой на пратката се начислява такса.

# 9
Много ви благодаря за бързите отговори момичета Hug

Общи условия

Активация на акаунт