Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 606
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Как се справяте с подуването и газовете на корема  newsm78
експумизан,дегазин....

# 271
съм от 3-4год.,мажа се с мехлеми и гелове/магнезиев/ и пия различни добавки/в момента реставит макс/,малко минава и след известно време пак боли,не мога да клякам...а за тичане абсурд...Само като плувам не изпитвам болка.Не съм ходила на лекар,мисля да си направя ехограф на коленете.Моя приятелка със същия проблем ходи на ортопед,правил и е рентген,имала гонартроза и коксартроза. Препоръчал някакви инжекции,по 1бр.на 2год.,струва около 500лв,а имало и по-качествена за 1,300лв.Вкарва се тази течност,която явно при нас е изчерпана...синовиална/май се казваше/.Много рано окуцях Sad,ама то има ли нещо качествено,ядем боклуци,дишаме замърсен въздух,обездвижване,постоянен стрес....

ОФ, така си е, рано-рано се сковахме Simple Smile Не мога да ходя повече от час без да ме хване кръста или да ме болят колената  Confused Засега нямам някаква кой знае каква болка, просто това неприятно хрущене, затова си мислех, че ако взема мерки по-навреме, може да спра развитието, но явно няма как... Ходих на кинезитерапия 10 дена - мазаха ме с дийп рилийф и го втриваха с някакъв лазер ли, какво беше, но това според мен  е повече за облекчаване на симптомите. Лекарката ми каза повече движение без много натоварване, но като работата ми е на стол по цял ден  Confused
Ще отида да видя и аз за някаква добавка, а тези инжекции ако се наложи и за тях ще събирам  Rolling Eyes

# 272
  • Sofia
Все пак колкото и да ни е седяща работата трябва да отделяме по 5мин.на час за раздвижване...Аз имам степер под бюрото и така се раздвижвам,малък е ,от старите и не се вижда.....Храната също е от значение.От скоро започнах да хапвам/1-2пъти седмично/ желирания бульон от сварени св.крачета/т.нар.пача/,без мазнината,с мин.количество сол....това го чух от една бивша балерина,било добре за ставите,тя си го прави почти всекидневно.Чувала съм добри отзиви и за целината,но аз никак не я харесвам...

# 273
Здравейте,

при профилактични кръвни изследвания днес глюкозата ми е с показател 6,24, което естествено ме притесни. Потърсих информация, която е доста противоречива- горна граница 5,5/5,8/6 та дори и 7! Знаете ли все пак кое е нормално?

Мисля да направя ново изследване на кръвната захар, защото се надявам да е някакво моментно състояние, преди не съм имала проблеми, но можете ли да ме посъветвате кога е удачно да го направя и междувременно какво би намалило нивото на захарта, освен контролираният прием на захар и производни?

# 274
  • Sofia
Зависи от референтните стойности на лабораторията...
И моята наскоро беше с такава стойност,но и бях много притеснена,престоеше ми операция,след като мина и се успокоих и кр.захар се нормализира,беше около 5.

За изследване мисля,че не трябва да се яде много късно предната вечер,сутрин на гладно и само вода може да се пие/или май не можеше.../и спокойствие Peace

# 275
Зависи от референтните стойности на лабораторията...
И моята наскоро беше с такава стойност,но и бях много притеснена,престоеше ми операция,след като мина и се успокоих и кр.захар се нормализира,беше около 5.

За изследване мисля,че не трябва да се яде много късно предната вечер,сутрин на гладно и само вода може да се пие/или май не можеше.../и спокойствие Peace

Ами за изследване на венозна кръв горната граница на лабораторията е 6,10, моят резултат е малко над тези стойности, което не ме успокоява... Четох четох какво ли не за регулиране на кръвната захар и мисля да предприема нещо за около седмица и да отида за нови изследвания, да видим какво ще покажат

# 276
Да, 6,1 е горната граница.
За една седмица надали ще я регулираш, но стреса също влияе, изчакай малко и пак се изследвай.
Сутрин на гладно, без кафе или други напитки.
Аз дори вода избягвам, но по принцип може малко.

# 277
  • Sofia
Трябва ли да се пие вода преди кръвни изследвания или не?
Объркана съм,до скоро казваха,че е желателно,а други казват да не се пие...

# 278
  • някъде
Аз знам, че на гладно и жадно се взима.

# 279
  • София
Здравейте,

при профилактични кръвни изследвания днес глюкозата ми е с показател 6,24, което естествено ме притесни. Потърсих информация, която е доста противоречива- горна граница 5,5/5,8/6 та дори и 7! Знаете ли все пак кое е нормално?
Най-добре си пусни гликиран хемоглобин, той дава информация за кръвната захар за последните 3 месеца. Понеже захарта доста се мени и влияе, това изследване е най правилно според мен. Преди изследването трябва да имаш ранна вечеря, за предпочитане без пържено, мазно и сладко. Желая ти показатели в норма. Peace

# 280
Аз знам, че на гладно и жадно се взима.

И аз така знам.

# 281
Здравейте,до сега не съм ходила на гинеколог с направление.Какво включва прегледа,полага ли се ехограф или цитонамазка ?

# 282
  • Бургас
И аз имам питане, боли ме гърло само от едната страна и виждам в огледалото нещо бяло навътре  ....съвети какво да взема .....ако няма подобрение ще ида на лекар преди 24, но дотогава искам да пробвам нещо....

# 283
И аз имам питане, боли ме гърло само от едната страна и виждам в огледалото нещо бяло навътре  ....съвети какво да взема .....ако няма подобрение ще ида на лекар преди 24, но дотогава искам да пробвам нещо....

Стрепсилс и парацетамол.

# 284
  • София
Тонзилотрен Peace.

Общи условия

Активация на акаунт