Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 488
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
от около седмица някак си трудно дишам през носа и може би от цигарите ли е и аз незнам, но сякаш трудно си поемам дъх.как да разбера имам ли проблем с носа относно дишането

Преглед при УНГ. Peace

# 436
Пила съм Неуропан, Валериан.Сега пия и успокоителен билков чай.Децата и двете се будят. А аз не мога изобщо да заспя от мислене и напрежение, а ако случайно заспя се будя най-късно в 2 и повече не мога да заспя.Щом и от Диазепама не спя, представете си.През деня много се уморявам, но въпреки това не мога да заспя. Незнам какво е това нещо, не мога да си гледам децата, нямам никакво желание да живея вече Sad Много безсъние ми се насъбра, не мога да мисля вече. Трябва да се успокоя някяк си, но не мога, всичко ми е безнадеждно. Все си мисля, че съм болна от нещо и ще умра всеки момент, сърцето ми ще се пръсне SadПреди 3 години пак бях в депресия-тогава пих Ривотрил и Венлафектин,оправих се, но не бях толкова зле като сега.
Значи просто трябва да се научиш да не ти пука толкова, не го мисли толкова този живот, това супер много напряга. Помисли колко хора има с далеч по-сериозни проблеми и как се борят и са позитивно настроени и искат да живеят, а пък ти... не ти се живее. Тук си, сега, живей за сега и за мига, не го мисли толкова бъдещето. Казвам ти го като препатила хипохондричка.
Иначе за сън на мен ми помагат таблетките Сладки сънища. Класически валериан също.

# 437
  • Sofia
   Момичета, преди гастрологичен преглед с ехограф желателно ли е да не са консумирани храни и напитки? И ако да, до колко ча́са преди това?

# 438
  • Sofia
Най-добре е сутрин на гладно и жадно,макар ,че на мен са ми казвали че може да се пие вода...

# 439
  • Sofia
   Ами, прегледът на мой близък ще е привечер, за тогава ни записаха и няма опции да е сутрин. Точно затова се чудя дали ще е проблем да хапне нещо леко сутринта – едва ли ще има някакво значение, но да попитам, де. Thinking

# 440
Гледали са ни по спешност на ехограф, не е имало проблем с храната специално
Добре е все пак да е лека храна предполагам

# 441
  • Карлово/ Пловдив
Няма да има проблеми с храната, да го видят на ехограф. Макар, че има няколко препоръки в това отношение. Като не може да се спасят се гледа както си е човека Simple Smile Поздрави!

# 442
  • Sofia
   Благодаря ви и на двамата. Peace Все пак, ще се ограничи, доколкото може.

# 443
Скрит текст:
Пила съм Неуропан, Валериан.Сега пия и успокоителен билков чай.Децата и двете се будят.
А аз не мога изобщо да заспя от мислене и напрежение,
Скрит текст:
а ако случайно заспя се будя най-късно в 2 и повече не мога да заспя.Щом и от Диазепама не спя, представете си.През деня много се уморявам, но въпреки това не мога да заспя. Незнам какво е това нещо, не мога да си гледам децата, нямам никакво желание да живея вече Sad Много безсъние ми се насъбра, не мога да мисля вече.
Трябва да се успокоя някяк си, но не мога, всичко ми е безнадеждно.
Скрит текст:
Все си мисля, че съм болна от нещо и ще умра всеки момент, сърцето ми ще се пръсне SadПреди 3 години пак бях в депресия-тогава пих Ривотрил и Венлафектин,оправих се, но не бях толкова зле като сега.
Извинявай, че ще съм малко по-рязка, но след постовете ти, от галене с перце просто нямаш нужда...най-вероятно всички около теб "стъпват на пръсти".
Освен смъртта на баща ти (съболезнования и светла му памет), друга причина за сериозен стрес и нерви нямаш.Т.е., имаш, но абсолютно сама си ги създаваш.Следователно, можеш и сама да ги отстраниш, не зависят от чужди хора/събития.
Децата ти са нервни, ревливи и стресирани, защото реагират на твоето напрежение.Няма как при една нервна, изтормозена, стресирана майка да има спокойни и усмихнати деца.
Медали за супер майки още не са почнали да раздават, затова:
голямото-на градина, в къщи само като е болно.
с бебето всеки ден навън, идва пролет, времето ще се оправя, в къщи колкото се може по-малко
ако имаш съседки/приятелки с малки деца, подбирай и тях.
Като се затопли още, поне 1-2-3 вечери месечно навън цялото семейство.В квартална градинка, в кафене с детски кът, на разходка.....Не знам съпругът ти какво работи 7 дни в седмицата за без пари (пишеш, че няма за детегледачка), но да преосмисли работния си план.С две деца пари ще трябват, колкото повече растат, толкова повече пари отиват за тях.
Може да се замислиш за психотерапевт, който НЕ изписва лекарства, а просто 1 път седмично да ходиш и да споделяш проблеми/чувства/настроения....т.е. да го използваш като душеприказчик.
Честота на посещения-според паричните ресурси.
2-3 пъти в месеца оставяй децата вечер на таткото, а ти на среща с приятелки.И един час да е, ти дава въздух и усещане за съпричастност.

# 444
  • Бургас
Лекувах ангина, свърших антибиотика, който ми беше предписан, но гледам, че на сливиците има още няколко малки бели  налепчета. Дали ще изчезнат или трябва да ходя пак при лекарката ( опасявам се, че, ако отида ще изпише друг антибиотик), иначе се чувствам добре, нямам болки засега, нямам температура.

# 445
Антибиотици които са на инжекция може да се бият в мускул или венозно или антибиотика е или за мускулно приложение или за венозно приложение? Че от хиляда орални досега успеха ми е точно 0%.

# 446
  • някъде
Love, ако да си гледа сама двете деца и да трябва да върши цялата домакинска работа не е стрес за теб, то за нея определено е. Аз че съм с едно и ми идва нагоре доста често, пък тя с тези две мрънкащи...
Колкото до мъжът и- ми не всеки мъж (визирам и моя), който работи по 10-тина часа на ден (вкл.и събота понякога), особено живеещ в провинцията може да взима заплата от по няколко хиляди, за да си позволи жена му помощничка(прислужничка, детегледачка).

# 447
На мен този съвет за повече навън, също ми е странен.
Кой ще ѝ свърши домакинската работа на тази жена?
Пране, чистене, готвене, къпане?
Хайде, няма да глади, пропускам го, евентуално.
Но другото?
С ходене навън не става.
А и малко да полегне, не може само да тича след децата.

# 448
  • Варна
То прането няма да избяга. Данеби пък да е робиня на къщата си,естествено че ще излиза и сама и с децата, просто не трябва да се застоява на едно място и да мисли колко и е зле. Нека тича след децата по парковете и да спи уморена пълноценно.

# 449
Да пера, гладя, мия докато навън е...20+ и едно щурче пърха около мен и му е скучно... Stop

Общи условия

Активация на акаунт