Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на грипа, който започва да циркулира в страната?
Какво мога да направя, за да понижа леко повишения си холестерол?
Какво означава нисък брой на левкоцитите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на грипа, който започва да циркулира в страната?
-
Какво мога да направя, за да понижа леко повишения си холестерол?
-
Какво означава нисък брой на левкоцитите?
-
Изследва ли се гонорея при рутинно микробиологично изследване, назначено от гинеколог?
-
Мога ли да направя електрокардиограма (ЕКГ) в кардиологичен кабинет без предварително записан час?
Много ми дойде стреса последните няколко месеца.Последните 2 месеца направо ми се губят някои моменти. Гледам сама двете си деца-на 4 г а на 9 м. Баткото ходи рядко на градина(с рев), а докато си е вкъщи се прави на бебе, прави истерии, тормози бебето. Не сме го оставяли без внимание изобщо, напротив. Малкото реве нон-стоп.Изобщо и двамата са много трудни. И те имат проблеми със съня. Таткото работи непрекъснато+събота и неделя.С него все се караме,все спорим, все викаме. Загубих и баща си преди 9 месеца и още ми е трудно да го преживея. Декември бях болна и пих антибиотик. Гладувах по същото време. Преди два месеца започна много тежко безсъние, не можех да спя нито за миг, а ако заспивах се будех след 15 минути със сърцебиене и това ми беше съня. Пиех Алора, Невролакс,Симпатил, но не ми помагаха. Така един ден се почувствах страшно зле-почувствах, а и видях в огледалото, че лицето ми се изкриви, получих ужасен световъртеж, главоболие и сърцебиене. Лицето ми беше като парализирано, не можех да го движа, да говоря.На следващия ден пак бях така и бях сигурна, че съм направила инсулт(нищо че съм на 29)и всеки момент ще умра
Това ми беше най-страшното изживяване. Много се изплаших Отидох на спешното и ми биха диазепам, от който не мигнах нито минута. На следващия ден влезнах в Неврология, където ме сложиха на системи Манитол и Дексаметазон,даваха ми хапчета Бриека, Озорекс и ми биха инджекции Диазепам всяка вечер за 5 дни. Изписаха ме с никаква диагноза, а аз се чувствах още по-зле. Чувствах се сякаш не съм аз, сякаш не съм в реалността. Бях на легло 2 седмици, по-зле от преди болницата. Притесних се с тези лекарства да не са ми увредили още повече мозъка, продължавах с безсънието. Не мога да се успокоя.Непрекъснато се обвинявам защо ако е паническо разстройство, съм го получила, защо се побърках така, защо влезнах в болница, а не си гледах децата. Психиатърката ми изписа Ципралекс,Флуанксол и Атаракс, но ме е страх вече от толкова лекарства. Сега започнах да се пречиствам, но ако тези лекарства вече са ме увредили?Продължавам с безсънието, чувството за вина, чувството за нереалност, изгубих всякаква воля и желание за живот
Това ми беше грешката, всички се изнервихме много.