Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 393
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
За афти на мен само Дактарин и Фунгостатин ми помагат, най-често са гъбички афтите.

# 631
За афти на мен само Дактарин и Фунгостатин ми помагат, най-често са гъбички афтите.
Афтите са вирусни, предизвикват се от вирусът на херпеса, Херпес симплекс! На някои хора излизат афти на други херпеси!

# 632
От есента едната ми сливица (Или лимфен възел) е леко подута, без болка. Тази сутрин се събудих с болки в гърлото, прегракнала, и едвам дишах ( сливицата беше станала тройна). Пих 2 пакетчета тайлол хот и малко ми отмина болката. В понеделник ще ходя на лекар да видим от какво е.
Аз по принцип съм с проблемни сливици и обикновено пия Оспамокс в такива случай. Страх ме е да не ми я извадят, защото знам, че много боли. Някой имал ли е подобен проблем.  newsm78
Не искам пак да пия антибиотик. На скоро претърпях нервен срив, дали има нещо общо. Подута сливица без болка на какво може да се дължи. Аз мислех да не е алергия Rolling Eyes.

# 633
От есента едната ми сливица (Или лимфен възел) е леко подута, без болка. Тази сутрин се събудих с болки в гърлото, прегракнала, и едвам дишах ( сливицата беше станала тройна). Пих 2 пакетчета тайлол хот и малко ми отмина болката. В понеделник ще ходя на лекар да видим от какво е.
Аз по принцип съм с проблемни сливици и обикновено пия Оспамокс в такива случай. Страх ме е да не ми я извадят, защото знам, че много боли. Някой имал ли е подобен проблем.  newsm78
Не искам пак да пия антибиотик. На скоро претърпях нервен срив, дали има нещо общо. Подута сливица без болка на какво може да се дължи. Аз мислех да не е алергия Rolling Eyes.
Подута сливица и възел без болка обикновено на хронична инфекция се дължи. Смучи нещо за гърло антибиотично като Трахизан например и си прави гаргари с вода за уста с хлорхексидин.

# 634
Афтите са вирусни, предизвикват се от вирусът на херпеса, Херпес симплекс! На някои хора излизат афти на други херпеси!
Ами Мими не е вярно това при мен. На мен от гъбички ми излизат винаги, защото споменатите препарати действат безотказно. От малка ми излизат понякога при слаб имунитет, вече имам години опит с тях.

# 635
Моля за помощ момичета , темата е стара но е подходяща за моя въпрос(поне така си мисля ) имах киста , докторката ме лекува с оргаметрил три месеца по схема на 10 ден от цикъла 2×1 .. изчезна на втория месец , но пих още един месец хапчетата.. Месец февруари не съм ги пила и по график трябваше да ми дойде на 28.02 , но още не ми е дошъл цикъла , въпроса ми е трябва ли да се притеснявам или да изчакам още малко и да ида на преглед , това нормално ли е след спиране на оргаметрила ?  Confused Cry

# 636
Ами Мими не е вярно това при мен. На мен от гъбички ми излизат винаги, защото споменатите препарати действат безотказно. От малка ми излизат понякога при слаб имунитет, вече имам години опит с тях.
И аз,  Hug вечно имам някоя в устата, понякога и по две Simple Smile.....може пък твоите да са от гъбички, знам ли, за първи път го чувам newsm78 Ние казваме афта на всяко болящо образувание в устата....а всъшност може да не са еднакви? newsm78 newsm78

Последна редакция: сб, 05 мар 2016, 10:21 от mimi.7299

# 637
Правилно се пише афта.
И не е всяко образувание.
Аз не съм имала никога афти.

# 638
Моля за помощ момичета , темата е стара но е подходяща за моя въпрос(поне така си мисля ) имах киста , докторката ме лекува с оргаметрил три месеца по схема на 10 ден от цикъла 2×1 .. изчезна на втория месец , но пих още един месец хапчетата.. Месец февруари не съм ги пила и по график трябваше да ми дойде на 28.02 , но още не ми е дошъл цикъла , въпроса ми е трябва ли да се притеснявам или да изчакам още малко и да ида на преглед , това нормално ли е след спиране на оргаметрила ?  Confused Cry

Отиди на лекар  Peace

Имала си киста, сега трябва да си по нащрек да не се отклонят нещата.

Последна редакция: сб, 05 мар 2016, 23:31 от the Дорис

# 639
Правилно се пише афта.
И не е всяко образувание.
Аз не съм имала никога афти.

Разбира се , че не е всяко, но повечето хора като имат проблем в устата казват афта, всяко разязвяване на лигавицата в устата боли много и наподобява симптомите при афта....при мен са си чисти афти, зъболекарят ги е видял и определил, маже ги с гранофурин......Появяват се , когато падне имунитета, както и херпесът на устата..... Simple Smile Simple Smile
Ето какво пише за истинските "афти", които наистина се причиняват от вирус
http://pramed.com/afti.htm

# 640
Ами това исках да кажа. Аз често си прехапвам отвътре бузата и пак се получава рана и боли, но не е афта. Wink

# 641
Афтите при мен представляват бяло петънце, обградено от червен кръг и избиват без прехапване. Помагат ми препарати против гъбички.
Аз май пак имам гъбички там долу... Cry Cry Cry

# 642
При синът ми препаратите за гъбички не помагат. С гранофорина оправяме афтите за два дена.

# 643
Препоръчайте ми нещо ефикасно за хрема., запушен нос за дете на 5 години и половина. От десет дни вече се влачи с нещо като хрема, основно сутрин. Цинабсина не помага кой знае колко. Днес сутринта духна по-гъст секрет, оттогава не е духала нищо.

# 644
Благодаря ти didka pitka , че ми напомни за това старо изпитано средство.Ползвала съм го но го бях забравила.Помня,че много цапаше Simple Smile

И така обобщавам за протокола:
Лекуване на афти: гринофорин, Дактарин и Фунгостатин
Облекчава: мед със сода бикарбонт
допълнение от мен:
- жабурене със сода бикарбонат за облекчение на болката
- последно време открих и нещо много ефективно: септофорт да се смучи точно където е афтата, но е много важно да се хване веднага още в самото начало, преди да е започнала болката. Това е за хора, които имат често афти и могат бързо да разпознаят появата им. И да свързано е със спадове в имунната система.

Общи условия

Активация на акаунт