Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 355
  • 736
  •   2
Отговори
# 705
На мен ми се е случвало и то няколко пъти,но не са ми били предписвани от доктор,а по съвет от приятелка. Много безрасъдно решение от моя страна,но е факт,че ми идваше след 10-ия ден,доста обилен и със съсиреци.
Как ги пиеше? И ти ли 3х2 за 2 или 3 дни?

# 706
Искам да попитам,ако някой е запознат, дали е възможно да ми е замаяно от носене на очила с по-малък диоптър?Нося си старите очила,а имам изписани нови преди 2 години,които не нося, а оттогава сигурно диоптъра се е увеличил още.с минус 3 бях на едното и минус 2 приблизително на другото.

# 707
  • Бургас
Искам да попитам,ако някой е запознат, дали е възможно да ми е замаяно от носене на очила с по-малък диоптър?Нося си старите очила,а имам изписани нови преди 2 години,които не нося, а оттогава сигурно диоптъра се е увеличил още.с минус 3 бях на едното и минус 2 приблизително на другото.

Да,възможно е.Моят син се оплакваше от главоболие и ни изпратиха първо на невролог и той ни посъветва да отидем на консултация при офталмолог.Сега носи очила при четене,писане,игра на компютър и не се оплаква,мина му главоболието.

# 708
  • Sofia
На мен ми се е случвало и то няколко пъти,но не са ми били предписвани от доктор,а по съвет от приятелка. Много безрасъдно решение от моя страна,но е факт,че ми идваше след 10-ия ден,доста обилен и със съсиреци.
Как ги пиеше? И ти ли 3х2 за 2 или 3 дни?
да,но не си спомням за колко дни...беше преди 20год.

# 709
Туморните маркери доколко са показателни? Ако заболяването, не дай си Боже, е в много начален стадий и налице няма никаква външна симптоматика, ще се отчете ли изобщо нещо при теста? Имам определени притеснения и ме интересува, поне докато отида на лекар, дали не мога да се поуспокоя с едно такова профилактично изследване? Rolling Eyes

# 710
Показателни са.
На моя близка се откри начален рак точно след изследване на ТМ.
И други неща след него, де.

# 711
Благодаря ти!

# 712
Здравейте, някой знае ли на какво са тези симптоми:

1. При прекаляване с много захар - чувство за болка в предната част на главата и синусите, сякаш имаш иглички в кръвта. Трудно е за обясняване, но имам проблеми със синусите и сякаш след това получавам приток на твърде много глюкоза в кръвта и понеже имам възпаление в синусите там чувствам болка?

2. При ядене на нещо мазно или висококалорично (дюнер, пица, картофен чипс, нещо поръчано) - усещане на тупкането на пулса в корема (не мога да кажа дали в червата или стомаха, май е по-скоро в червата? Един вид си усещам пулса в корема. Sibo? Раздразнено черво, колит?

Има ли някой сблъсквал се с тези неща и каква ви беше диагнозата?
Обиколих точно 25 доктора и нико нищо не можа да установи и се лекувам като просто не ям нищо с добавена захар (или ако ми предложат приемам миниатюрни дози - не повече от половин - 1 парче торта, до 3 бисквитки). Мазните храни ги ям на по-малки порции.

# 713
Здравейте,
Възможно ли е при гъбична инфекция да има левкоцити във вагиналния секрет? Резултатът ми е "Умерено количество сегментоядрени левоцити, лактобактерии, масово кандида албиканс. Не се изолират бактерии". Основните ми съмнения са да няма някаква бактериална инфекция все пак.

# 714
При температура 37-37,3 макс и прием на парацетамол не спада, дали е проблем? Ухото ми е възпалено.

# 715
За ухото бих пийнала антибиотик, като премине възпалението, ще спре и болката, и Т

# 716
Изписаха ми антибиотични капки.

# 717
Изписаха ми антибиотични капки.
няма да ти помогнат. Аз си мажа ухото със салицилов спирт, изписаха ми и бетазон за мазане в ушите и вече е по-добре. Отиди на уши нос гърло; аз имам (имах?) стафилококи, така че може би е добре да си направиш микробиология. Доколкото знам парацетамоли и подобни се пият само ако температурата е много висока! Спри го, няма смисъл, парацетамола не лекува

# 718
Точно УНГ ми ги изписа, била съм си раздразнила ухото с клечки за уши и най-вероятно е влязла инфекция. Да, ама ухото вече не ме боли, а поддържам тая температура. Пих сега един течен аналгин, свалих до 36,8 за малко и сега пак съм с 37...
Меря с живачен термометър.

# 719
Според мен, трябва си антибиотик през устата.

Общи условия

Активация на акаунт