Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 345
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
В кои лаборатории предпочитате да си правите изследвания?
Защо са им различни референтните стойности?

# 76
В кои лаборатории предпочитате да си правите изследвания?

Наскоро ми се наложи да си направя редица лабораторни изследвания и от няколко места ми препоръчаха Bodimed - била единствената сертифицирана по ISO. Peace

# 77
  • Sofia
Не съм си правила никога там...най-доволна съм от цибалаб,има пакети с които излиза доста на сметка...Последно си правих в кандиларов,не съм доволна,всяко нещо отделно се таксува и ми излезе доста по-скъпо,а и реф.им ст-ти са много различни и ме объркват....

# 78
От гледна точка на цената - наистина не мога да кажа кое излиза по-изгодно. Не мисля, че в Bodimed нямат подобни пакети, поне на мен не са ми споменали такова неща, а наскоро правих доста неща при тях - общо платих над 100 лв., но повтарям - за много неща идеше реч. Peace

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 08:26 от Гърне без похлупак

# 79
Аз правя в Цибалаб. За натоварване с глюкоза една докторица ми беше преопръчала  Бодимед. Те пък ми бяха объркали резултатите, та направо не бях на себе си, докато разбера.
Миналата година след като чаках до края на работния ден да излезе една проста кръвна картина на детето, дадена сутринта и казано, че ще излезе след 14ч, се отказах от тях.

Иначе съм чувала, че повечето лаборатории не изследвали правилно.

# 80
Имали ли сте кръвоизлив в окото? Сега се забелязах на огледалото, в края на окото като малко червено петънце, на какво може да се дължи?

# 81
  • Sofia
недоспиване,умора,гледане на тв,дълго време пред компа,попадане на нещо в окото,високо кръвно.....

# 82
недоспиване,умора,гледане на тв,дълго време пред компа,попадане на нещо в окото,високо кръвно.....

Доли, благодаря ти!
Да кажа, че отговарям на всичко изброено.  Peace

# 83
  • Sofia
Може да си направиш компрес от лайка или очанка,напоена кърпа с чай от билките.Ако си от София водата от Княжево действа при очни проблеми,продава се и в бутилки по магазините,измии си очите с нея и си пийни....

# 84
Може да си направиш компрес от лайка или очанка,напоена кърпа с чай от билките.Ако си от София водата от Княжево действа при очни проблеми,продава се и в бутилки по магазините,измии си очите с нея и си пийни....
Не съм от София, но ще си направя компрес от лайка!  bouquet

# 85
Здравейте, и аз имам въпрос. При стандартното микробиологично изследване, назначено от гинеколог, изследва ли се и гонорея? Защото нали тя се причинява от гонококи, а други коки, като стрептококите се откриват при това изследване. За гонореята четох, че се изследва с оцветяване по Грам, а това дали се прави при стандартната микробиология?

Побутвам си поста, защото наистина ще ми е много полезно някой да отговори...

# 86
Здравейте !
Бременна съм в 35 г.с., от четвъртък вечерта имам болезнени спазми по целия корем. През същия ден ядох доста, всякакви глупости, за вечеря- задушени броколи и царевица (излапах ги много набързо), след което изпих цели 3 чаши пълни с лед и вода (обичам да си дъвча леда  ooooh! Shocked). Изкъпах се и си легнах. Да обаче, след няколко минути започна болката, накъдето и да се завъртя- боли. Мислех, че са газове и скоро ще започне да къркори корема и да ми мине, но не познах. Не спах цяла вечер. На следащия ден пих но шпа 2 хапчета и ми рамина малко. Вечета пак ме заболя и отидох до спешен кабинет, за да видим как е бебето и дали не са някакъв вид контракции. Всичко с детето е наред, гинеколога ми изписа Бусколизин и още едно, което реших да не приемам. Каза, че ако не се оправя до 2 дни да отида на гастроентеролог. Снощи спах добре, сутринта се събудих без болките, но след като не се спрях цял ден - чистене и пр,, пак ме заболя. Пийнах един Бусколизин и сега съм уж по-добре. Корема е предимно твърд, като се натисна от една от двете страни ме боли, болките бих определила като подобни на тези, причинени от газове. Иначе ходя редовно по голяма и малка нужда. На какво ли може да се дължат ? Извинете ме за дългото обяснение...

# 87
Ти знаеш ли, че хората получават преплитане на червата и перитонит от пиене на силно студени течности?!
Как може да изпиеш 3 чаши студена вода, с лед??? #Crazy
Дано ти мине! Praynig

# 88
Ами не знаех, защото и преди съм пила много студено. Засега нямам пълния набор от симптоми за перитонит, питах и лекаря вчера, ако той имаше съмнения щеше веднага да ме изпрати в Пирогов.

# 89
  • Sofia
Според мен е от храната и последвалото голямо количество студена вода,броколи и царевица са си трудно смилаеми храни,особено за вечер.Хапвай по-леки храни,крем супи,пий билков чай-липа,мента....дано се почувстваш по-добре bouquet

Общи условия

Активация на акаунт