Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 708
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • някъде
Мисля, че има много по-добри широкоспектърни антибиотици от Оспамокс.

# 226
Аз що си мисля, че го забраниха или нещо Оспамокса, май го бъркам с нещо..   newsm78 От години не са ми изписвали, напоследък азитрокс май дават, хем по-бързо действа.

# 227
  • София
Увиваше с марля и стоеше цяла нощ, няколко дена така. Но мн мирише!

Благодаря ти за информацията

# 228
На мен Аугументина най-добре ми понася, дори без пробиотици нямам никакъв проблем.

# 229
Здравейте,

имам следното питане - вече няколко пъти се случва на сина ми да се появява нещо като бяло топче на едната сливица, през няколко месеца. На 12 години е. Обикновено /както и сега/ е леко отпаднал, понякога има и хрема. Не вдига температура. След ден-два това топче пада и всичко е наред. Когато топчето падне на самата сливица остава нещо като дупчица, лека вдлъбнатинка  newsm78
Мислех си, че може да е от хранене с мръсни ръце, но пък тази хрема  newsm78 Ако пък е гнойно, би трябвало да има и температура  newsm78
Ще съм Ви благодарна за мнения. Утре ще ходим до личната, но най-много да получим рецепта за антибиотик..........

# 230
  • Sofia
И на моите деца и на мен ни се появяват от време на време такива топчета и като паднат остава дупка....образуват се при някакво възпаление на гърлото,дори и безсимптомно...правя гаргари със сода и сол,мажа с прополисова тинктура и падат,но вдлъбнатото остава....като кратери са ни сливиците Rolling Eyes

# 231
Става въпрос за т.нар. "tonsil stones".

# 232
Става въпрос за т.нар. "tonsil stones".
Да.  Peace И на мен ми се образуват от време на време и ги махам с клечка за уши. Това не е гнойно възпаление, а загниващи остатъци от храна.

# 233
Дами, много благодаря за бързата реакция. Точно това е. Явно не е нещо страшно. Все пак не намирам информация как следва да се подходи в случая  Sad Чета мнения от "махане на сливици" до "нищо не е това".

# 234
Дами, много благодаря за бързата реакция. Точно това е. Явно не е нещо страшно. Все пак не намирам информация как следва да се подходи в случая  Sad Чета мнения от "махане на сливици" до "нищо не е това".

Не мисля, че са необходими чак такива драстични мерки като махане на сливици. Полезни са гаргарите със сода или вода за уста с хлорхексидин, както и механичното махане на "тапите", ако е възможно, защото понякога са доста надълбоко в сливиците.

# 235
Още веднъж голямо благодаря за бързата реакция, дами  Hug
Днес посетихме личната и след това УНГ. Казаха, че .... с 2 думи това е положението. Да ги махаме механично тези тапи, ако можем.
kiticat, взехме вода за уста с хлорхексидин. Ще жабурим няколко дни.

Бъдете здрави  Hug

# 236
  • София
Дайте съвет какво Омега 3 трябва да купя. Проблема ни е следният:
Синът ми е на 4 години, пробвали сме Ескимо Кидс и българското рибено масло, купихме и едно американско, но точно след 1 ден започва да повръща от него и се обрива на корема. Алергии за сега не виждам да има от нещо друго.

# 237
  • някъде
Аз съм купувала Допелхерц омега 3 за деца.

# 238
Бихте ли ми препотъчали нещо при ужасно безсъние? От 2 седмици грам не мога да спя, а ми се спи адски много, много съм уморена и главата, и очите много ме болят вече. Пила съм Беносен, Валериана, Неуропан, Невролакс, Седатиф, Сладки сънища,Алора,Мелатонин-нищо не помага.По принцип си страдам от безсъние, но в момента имам много проблеми и съвсем не мога да се отпусна. Не издържам вече  Tired

# 239
А магнезий? Доста отпускащо влияе.

Общи условия

Активация на акаунт