Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 620
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Може и да е алергия...

# 316
От месец и нещо ме боли китката, защото се цедих с една ръчна помпа преди да взема електрическа. Сложих си накитник, помага ми, но пак си ме боли. Ако отида на лекар с какво ще ми помогнат, тя реално не е изкълчена, а претоварена? Съвети?

# 317
От месец и нещо ме боли китката, защото се цедих с една ръчна помпа преди да взема електрическа. Сложих си накитник, помага ми, но пак си ме боли. Ако отида на лекар с какво ще ми помогнат, тя реално не е изкълчена, а претоварена? Съвети?

Бият някакви инжекции. Иначе почивка. Ще отмине с времето.

# 318
Благодаря. bouquet

# 319
Здравейте!
Може ли да ми препоръчате  списък със храни подходящи,ограничени и забранени при жлъчнокаменна болест,по който се ръководите вие или вашите близки с това заболяване.
Намирам много информация,но препоръчваните храни в единия,се забраняват в другия списък. Confused

# 320
  • На ръба..
Някой може ли да даде детайли за контакт с  проф. д-р Младен ГРИГОРОВ в частния му кабинет в София?

# 321
Привет. Забелязвам едно бяло петънце без пигментация по кожата на крака на 3 месечното ми бебе. Не е по рождение. Ще се консултирам с лекар, но все пак да попитам на някой случвало ли му се е?

# 322
При бактериална инфекция в гърлото задължително ли е да има температура? Ако има стрептокок, но няма температура пие ли се антибиотик? Просто зверски ме боли гърлото....ужас е! И трахизанът не ми помага ..

# 323
  • София
Мисля, че антибиотик задължително се пие!
Аз съм имала стрептокок в гърлото, е няма такава болка просто, неможех собствената си слюнка да преглъщам, камо ли да ям или да пия нещо. Личната ми направи някакъв тест на място в кабинета и веднага показа, че са стрептококи. И не температура нямах.

# 324
  • Тра-ла-ла
При бактериална инфекция в гърлото задължително ли е да има температура? Ако има стрептокок, но няма температура пие ли се антибиотик? Просто зверски ме боли гърлото....ужас е! И трахизанът не ми помага ..
Не винаги има температура.

В една чаша разбъркваш 5-6 лъжички истински мед с много малко сода бикарбонат (на върха на нож например). Като шупне - смучеш през 2-3ч. Правиш бъркоча всеки ден. Също можеш да смучеш и бонбонки "Кармолис" като допълнение. Преди време си изгубих гласа и така си изчистих всичко. Освен това често пий чайчета с лимон.

# 325
Благодаря много за мненията! Hug
Изписаха ми днес Азакс. Някой пил ли го е?
А мед не ми дават да ям. Миналата година ми откриха поленова алергия и алергологът каза да забравя за меда, защото можело да направя реакция.
Странно как цял живот до сега съм яла мед и не ми е навредил..... Но сега се притеснявам да не би да е прав и не смея....

# 326
Здравейте, имам въпрос, тъй като не намерих тема в която мога да го споделя се надявам да не е проблем, че пиша тук.. Много съм притеснена .. На 18г. съм, при цикъл винаги имам болки, а кървенето ми е придружено от съсиреци, но ми се случи съсирекът да наподобява парченце месо голямо около 5см.. Четох из различните форуми, че това може  да е парче лигавица, защото наистина наподобяваше вида на лигавица, може също така да е следствие на спонтанен аборт или наличие на миоми, нямам представа какво да мисля.. не знам дали да се притеснявам или не тъй като на някой места пишеше, че това е напълно нормално, но досега не ми се е случвало подобно нещо.. ?!

# 327
Сподели с лекар,  по принцип много жени са така,  без никакви проблеми.  Но за всеки случай лекар да те види,  включително ехограф.

# 328
Зорница Георгиева, на твоите години и аз бях така. Но за собствено успокоение отиди на гинеколог за консултация. Peace

# 329
  • под тепетата
Здравейте!
 От няколко години се налага да пия Сулфасалазин, който ми изписва личната лекарка в рецептурната книжка. При последното му закупуване  аптекарката каза, че от новата 2016г това лекарство вече не е в списъка на реимбурсираните по здравна каса. Попитах за заместител в списъка - нямало. Какво се прави в такъв случай?

Общи условия

Активация на акаунт