Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 512
  • 736
  •   2
Отговори
# 510
Уф, каква може да е причината за вагинално кървене след преглед при гинеколог? newsm78 За пръв път ми се случва, а съм посетила немалко специалисти към момента. Кръвта е светлочервена, изглежда някак "размита" - изцапала е бельото ми, а също така 2 пъти ходих да уринирам след прегледа, и двата пъти остава кръв и по тоалетната хартия... Не изпитвам болки, обаче. Лека болка и дискомфорт имаше само по време на самия преглед.

Би трябвало към момента да съм напълно здрава, последната половин година си правих всевъзможни изследвания, защото на есен ми махнаха киста от левия яйчник, по лапароскопски метод. Нямам никакви инфекции или други оплаквания, та се чудя откъде ли идва и на какво ли се дължи това странно кървене... Thinking Някакви идеи?

Кога те запобя по време на прегледа? Когато вкара спекулума или като го разтвори?
Всъщност какво ти правиха по време на прегледа? Видеозон /вагинален?/ и преглед с ръка?

# 511
В общи линии, ме болеше през цялото време, през което "в мен" имаше някакъв инструмент. Rolling Eyes Иначе, да, имаше и вагинален ехограф, и преглед с ръка - натискане в областта на корема. Само при натискането не ме болеше. А при всичко останало, болката беше многостранна - хем остра (в областта на входа на влагалището), хем тъпа (в областта на яйчниците), при прегледа с вагиналния ехограф.

Но донякъде може би го свеждам и до особеностите на моето тяло, на моята физиология. От време на време се случва и при секс да ме понаболява, особено когато не съм супер възбудена или при по-резки движения от страна на партньора. Не ми е текло кръв никога, обаче.

Може би наистина лекарят е работил малко по-грубо и затова така се получи. Peace Няма да го мисля повече засега. Simple Smile Благодаря ви за мненията, момичета. Hug

# 512
Направи си промивка с лайка и смрадлика външно и дано до утре да отмине. Ако продължи още ден два трябва да те види лекар, да не би да ти е наранил стените на влагалището по-сериозно.

# 513
Благодаря ти, ще го направя. Peace

# 514
  • Варна
Здравейте,

Как да разбера активната съставка на антибиотика Цедакс? Излезе ми антибиограмата, но не мога да се свържа с лекарката...а не намирам да пише точно същото...

Благодаря!
Ваня

# 515
# 516
  • Варна

дааа, това го видях..пише активна съставка цефтибутен...но това го няма в антибиограмата....има Цефалексин, Цефуроксим....и какво ли не друго...

# 517
Преди малко друго питаше Simple Smile Явно много си се притеснила
http://www.bgstuff.net/zdrave/lekarstven-spravo4nik-menu/3143-ceftibuten
"Ceftibuten е полусинтетичен цефалоспорин от трета генерация за орално приложение. "
От една група са, цефалоспорини . Явно лекарката е видяла, че са чувствителни към цефалоспорини, и е решила да ти изпише по-новия цефалоспорин

# 518
Здравейте мами. Разглехдам си кръвните изследвания. Hct 0,33 и Er. 3,96 не са ли твърде ниски?

# 519
Furolin дали има нещо общо с Ципринол (че са в една категория АБ, а пък съм алергичен към Ципринол)?
Тема за лекарства може би има някъде във форума.

Последна редакция: ср, 17 фев 2016, 20:58 от Damarcus

# 520
Имам увеличен черен дроб.Приемам есенциале форте на капсули и съм изпила една опаковка чай от магарешки трън.Чудя се дали да не спра капсулите, защото ми идват малко в повече като цена и да продължа с чая само newsm78.И двете съдържат силимарин.Някой да знае нещо по въпроса?

# 521
  • София
От 5дни влача нещо, което не знам вирус или настинка е.
Сутрин обикновено ми се мотае леко главата, първия ден имах 36,7 сутрин, после спадна с парацетамол. Днес 36,3, гърлото е ок, но усещам нещо зад горното небце...дробовете са добре [днес бях на преглед], усещам напрежение в предната част на главата - чело и синуси...
Пия от 3 дни прахчета, смуча тандум верде и трахизан от 2 дни, отделно витамин С.

Докторката ми каза да продължа с парацетамол, а аз вече 5 дни пия по около грам на ден.
 newsm78

# 522
От 5дни влача нещо, което не знам вирус или настинка е.
Сутрин обикновено ми се мотае леко главата, първия ден имах 36,7 сутрин, после спадна с парацетамол. Днес 36,3, гърлото е ок, но усещам нещо зад горното небце...дробовете са добре [днес бях на преглед], усещам напрежение в предната част на главата - чело и синуси...
Пия от 3 дни прахчета, смуча тандум верде и трахизан от 2 дни, отделно витамин С.

Докторката ми каза да продължа с парацетамол, а аз вече 5 дни пия по около грам на ден.
 newsm78

36,7 не е температура - няма никакъв смисъл да пиеш парацетамол. Вдигане до 37-37,1 си е нормално, а парацетамол според мен е нужен само над 38.
Опитай да наблегнеш на почивка, билкови чайове, ехинацея, витамини. По това, което си описала - според мен нищо ти няма.  Peace

# 523
  • Sofia
Имам увеличен черен дроб.Приемам есенциале форте на капсули и съм изпила една опаковка чай от магарешки трън.Чудя се дали да не спра капсулите, защото ми идват малко в повече като цена и да продължа с чая само newsm78.И двете съдържат силимарин.Някой да знае нещо по въпроса?
Лекар ли ги е предписал,какви оплаквания имаш,как са ти чернодробните ензими?

# 524
Аз съм си ги предписала Laughing.Когато ходих при бъбречният, той ми направи ехография, та той ми каза, че черният дроб ми е увеличен с 2 см.Показателите ми са високи АЛАТ-72, АСАТ-85.
Имам стеатоза, трябва да пазя диета, но нещо хич не ми се получава.

Общи условия

Активация на акаунт