Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 459
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Понякога ми се случва да не мога да си поема добре въздух, да ми стане задушно и да се разтреперя. Най - често се случва това ако пия кафе, даже ми се гади някой път.
Чудя се това симптом на високо кръвно ли е или просто кофеина не ми понася?
От кола или зелен/черен чай става ли ти така? Ако да -кофеина. Ако не- кръвното.

Също се опитай да забележиш дали има закономерност в периоди на повече стрес или може по всяко време.
Може по някакъв начин да е свързано и с повишаване на коризола /хормони на стреса..

# 601
Тук някой писа за таблетки (за пиене) при грипни състояния, които ви спасявало няколко пъти, но в последните 3стр не го откривам поста?
КОФЛЕТ ПАСТИЛИ * 10
2,60   Подпомага функциите на дихателния тракт. Подкрепя организма при състояние на фарингити, ларингити и кашлица от различен произход.
Toва съм копирала от тук на  21.02., но кой го е споделил не знам.

# 602
Болката в гърлото е симптом на общо заболяване (настинка, грип и подобни), за това не може да се лекува само с гаргари и хапчета за смучене(локални лекарства), да не говорим че повечето от продаваните в аптеките само облекчават но не лекуват.
Това не е вярно - може да се касае за локална инфекция в гърлото. Хапчетата за смучене обикновено съдържат съставки, които убиват микробите и следователно лекуват.  Peace

# 603
Болката в гърлото е симптом на общо заболяване (настинка, грип и подобни), за това не може да се лекува само с гаргари и хапчета за смучене(локални лекарства), да не говорим че повечето от продаваните в аптеките само облекчават но не лекуват.

Аз използвам трахизан и септофорт
Тези двете са точно локални [за смучене]?!
Да, така е! Но не са стрепцилс и други подобни, които само облекчават болката, но не лекуват. В трахизана има лечебна съставка (да не бъркам , но мисля че е локален антибиотик), а септофорта е за дезинфекция на устната кухина. Но дори и те са недостатъчни. Не казвам да не се използват други средства, но трябва да се лекува и целия организъм в по-леките случаи с парацетамол.
Болката в гърлото не е самостоятелна, тя е само симптом на цялостно заболяване или наченка на такова.

# 604
Миналата година по същото време мъжът ми получи ужасна болка в кръста. Не можеше да ходи, безумно трудно му беше ставането. Беше командировка тогава и дори се наложи да го прибираме от провинцията. Ходи до един масажист на спортисти и човекът го опъва, намества и т.н. Изписа му Б комплекс. За две, три седмици се подобри. Внимаваше с движенията - ставане от легло, кола.
Да обаче, вчера пак му се случи същото о вместо вече да му светне, че в време да посети неврохирург, реши да ходи на чакръкчия !
В момента се опитвам да го разубедя, но засега безуспешно. Дайте ми някакъв съвет, и изобщо редно ли е без диагноза и пр. да се ходи по чакръкчии ?

# 605
  • оттам, откъдето започва България
Нека пробва и фламексин: http://apteka.framar.bg/30005089/%D1%84%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5% … D0%B0%D1%80%D0%B8 Аз с него се оправям.

# 606
На чекръкчия никога не бих отишла, но по принцип наместването е много важно. Обаче да се прави от лекар. Peace
Защото при притиснат нерв колкото и лекарства да пиеш или да се мажеш, полза няма да имаш, ако нерва не се храни.

Ако си от Пловдив бих ти предложила моята лекарка.

# 607
Аз познавам стеахотни неврохирурзи, просто не ще да ходи на лекар !

# 608
Неврохирурзите са крайна стъпка.

# 609
Здравейте мами.Искам да попитам има ли ограничения колко на брой лекарства могат да се вземат с рецептурна книжка?

# 610
Ако е някаква дископатия, за момента докато отшуми болката е противопоказно всякакво масажиране, опъване, натискане, загряване и прочие.

# 611
Хепи, и аз това съм чувала. Но в крайна сметка тялото си е негово, достатъчно голям е да взема самостоятелни решения. Надавам се да се отккаже.

# 612
Мъжете са много трудни в това отношение, по-зле от деца...насочи го в посока спане на твърдо, щадене, добавки като колаген и витамин Б, и айде да не ходи  лекар, ама да не ходи и на разни измислени самозванци, и измисли как уж някой колега е минал през това и така  е посъветвал...или си  чула случааайнооо интервю с масажиста на националния отбор и той така е препоръчал  Crazy

# 613
Не знам дали ще е от полза, но баща ми, като го схване кръста пие ударна доза обезболяващи заедно:аулин,аспирин и аналгин./не пие алкохол никакъв/ и е свеж след три приема само. Други лекарства също не пие,така че и това може да му помага.
 Знам че е против всякаква логика, но не мога да се разправям.

# 614
Не знам дали ще е от полза, но баща ми, като го схване кръста пие ударна доза обезболяващи заедно:аулин,аспирин и аналгин./не пие алкохол никакъв/ и е свеж след три приема само. Други лекарства също не пие,така че и това може да му помага.
 Знам че е против всякаква логика, но не мога да се разправям.

Това е животозастрашаващо  Shocked Моля ви спрете го да прави това безумие!
Един ден аналгина и аулина, които са от една и съща група ще направят колапс на кръвното и е напълно възможно да направи инфаркт или мозъчен инсулт. При опит да бъде спасен благодарение на аспирина това няма да бъде възможно. Разбира се напълно възможно е това да не се случи, а да получи мощен кръвоизлив от много места в храносмилателната система.

За вредата от аулина върху черния дроб няма да говоря.

Общи условия

Активация на акаунт