Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 472
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Аз от 6 месеца имам вагинална инфекция и ще умра вече.  Sad Не знам какво да правя, всички лекари обиколих, всичко възможно изпих и сложих и на последния преглед пак ми казват - зачервено и оточно влагалище с възпалителен процес... Май ще се самоубивам. Cry А този път нямам кой знае какви симптоми.

Я разкажи какви признаци на възпаление имаше?
Какво показа микробиологията?
Каква е цитонамазката?
Какво до сега пи и слага? С какво се ми?
От толкова антибиотици и противогъбични препарати може да си направила дисбактериоза т.е. заминала е цялата полезна флора на влагалището, а от противогъбичните да се е получило раздразване от самите препарати......ако изследването покаже чиста микробиология известно време спри всичко, само се мии с Лактацид, за да възстановиш нормалната лактофлора на влагалището, която поддържа нормалното PH и пречи да се развиват патогенни бактерии и гъбички!
Ако е кондиломи, положението е лошо, те се предизвикват то вирус предаван по полов път и лечението е трудно и упорито, включително някъде прилагт директно изгаряне.....след което силни имуностимулатори за елиминиране на вируса!

# 571
 kiticat, стрептокока ще е голямо постижение ако си го изчистила.  Peace
Мисля си, че на твое място бих спряла да ходя за сега по гинеколози. В крайна сметка те ще продължат да ти изписват да си пъхаш и миеш с какво ли не. В момента си чиста от всичко, включително от нормалната флора  Mr. Green
Също така бих спряла да ползвам ежедневни и ароматизирани превръзки, както и ароматизирана тоалетна хартия.

Това което описваш имаше позната, която се оказа алергична към лубрикант. После продължи да прави някакви възпаления на влагалището докато не се сети, че тя лубрикант не ползва, ама на презервативите има такъв. Wink

Бих започнала усилена терапия с пробиотици и преперати за усилване на имунитета. От рода на Аквасорс и тем подобни. Билки за пиене и миене /невена например е уникала билка/.
Надявам се, че партньора се е лекувал паралелно.
И переш на много висока Т бельото и кърпите си и го гладиш по време на лечението.

Също така може би е момента за среща с хомеопат малко да помоне. Wink

# 572
Дорис, Лактацида действа като пробиотик....населва влагалището с лактобацили..... Simple Smile
Не знам приеман орално пробиотикът дали ще възстанови флората и на влагалището, той е по скоро за възстановяване на чревната флора.....
Също добре е да провери дали някой от препаратите, с които се мие не и правят беля, по принцип влагалищто не се мие с никакви препарати от рода на сапун, душ гел и пр., ако реши все пак пенещ се препарат най добре интим гелове, повечето са с лактобацили......и с подходящо PH Wink А може и само с чиста водичка, отвара от лайка известно време или вода със сода....
Кандидата пък плъзва при слаб имунитет и при нарушено PH на влагалището......!

# 573
Дорис, Лактацида действа като пробиотик....населва влагалището с лактобацили..... Simple Smile

Да, знам - от всички преперати за интимна хигиена към Лактацид съм най-силно чувствителна. Предполагам правя някаква алергична реакция. НЯкой си правят направо промивки с айрян от качествено кисело мляко, но честно казано не мисля, че е добра идея. В мялкото малко или много има мазнини и нишесте /ако е купено/.

Оралните пробиотици оказват влияние и върху вагиналната флора. Но разбира се нещата стават доста бавно. Wink Все пак оралните пробиотици са задължителни при продължително възпаление. Имунитета започва от червата - затова здравето започва от там.

# 574
Как се справяте с екстремно ниско кръвно, продължаващо доста време, което не се повлиява нито от храна, нито от нещо друго? newsm78

# 575

Да, знам - от всички преперати за интимна хигиена към Лактацид съм най-силно чувствителна. Предполагам правя някаква алергична реакция. НЯкой си правят направо промивки с айрян от качествено кисело мляко, но честно казано не мисля, че е добра идея. В мялкото малко или много има мазнини и нишесте /ако е купено/.

Аз се мия с Лактацида само когато усетя парене и сърбеж, през другото време с чиста водица....идеята с айрян я отхвърлям моментално, няма как да се постигне нужната стерилност...колкото и да са измити уредите за ползване при тази процедура....  Simple Smile

# 576
Понякога ми се случва да не мога да си поема добре въздух, да ми стане задушно и да се разтреперя. Най - често се случва това ако пия кафе, даже ми се гади някой път.
Чудя се това симптом на високо кръвно ли е или просто кофеина не ми понася?

# 577
Понякога ми се случва да не мога да си поема добре въздух, да ми стане задушно и да се разтреперя. Най - често се случва това ако пия кафе, даже ми се гади някой път.
От кола или зелен/черен чай става ли ти така? Ако да -кофеина. Ако не- кръвното.

# 578
  • София
Нещо ефикасно за болки в гърлото [горна част] от 1-2 дни?!

# 579
Нещо ефикасно за болки в гърлото [горна част] от 1-2 дни?!

Чаша с хладка вода и 2 с.л. оцет  Peace

Лекарства - Хербитусин за гърло

# 580
kiticat, стрептокока ще е голямо постижение ако си го изчистила.  Peace
Мисля си, че на твое място бих спряла да ходя за сега по гинеколози. В крайна сметка те ще продължат да ти изписват да си пъхаш и миеш с какво ли не. В момента си чиста от всичко, включително от нормалната флора  Mr. Green
Също така бих спряла да ползвам ежедневни и ароматизирани превръзки, както и ароматизирана тоалетна хартия.

Това което описваш имаше позната, която се оказа алергична към лубрикант. После продължи да прави някакви възпаления на влагалището докато не се сети, че тя лубрикант не ползва, ама на презервативите има такъв. Wink

Бих започнала усилена терапия с пробиотици и преперати за усилване на имунитета. От рода на Аквасорс и тем подобни. Билки за пиене и миене /невена например е уникала билка/.
Надявам се, че партньора се е лекувал паралелно.
И переш на много висока Т бельото и кърпите си и го гладиш по време на лечението.

Също така може би е момента за среща с хомеопат малко да помоне. Wink
Благодаря на всички за коментарите.
Не водя полов живот от няколко месеца вече, така че не е от лубрикант или презервативи. Използвам ежедневни превръзки, защото слагам глобули с именно с лактобацили, които изтичат. Пробиотик пия Лактофлор. Измиване с Лактацид външно едва ли ще ми оправи флората. Не знам, всичко правих както трябва, по лекари ходих, а то какво се оказа... Нямам кондиломи, защото наистина не виждам, а и още 3ма гинеколози не виждат, само една нещо си съчинява там, не знам с каква цел точно. Имам чувството, че ме послъгват лекарите. Последната лекарка пък не вярваше на изследването, че не се изолират патогени, правено забележете в Националния център по заразни и паразитни болести. До колкото съм чувала, там са най-добрите микробиолози, но... знае ли човек. И сега не ме сърби като с гъбички, там е характерен влудяващ сърбеж, но ще видим.  Rolling Eyes
Общо взето ходя само на частно, веднъж ходих с направление и гинеколога каза, че не вижда инфекция и тези бактерии са от нарушената флора и ще се възстанова сама. Според микробиолога, съдейки по последните резултати, също вече се е изчистила инфекцията, само флората е нарушена... В същото време отивам на преглед при друг специалист и  - много е възпалено...

# 581
Може тия глобули с лактобацили да те дразнят,  прах за пране... Аз бих спряла всичко.  Пробиотик през устата само. И витамини.

# 582
Може тия глобули с лактобацили да те дразнят,  прах за пране... Аз бих спряла всичко.  Пробиотик през устата само. И витамини.
Има логика в това, което казваш, защото ми е много неприятно, докато изтичат, и точно тогава усещам най-голямо дразнене и дискомфорт.

# 583
Има логика в това, което казваш, защото ми е много неприятно, докато изтичат, и точно тогава усещам най-голямо дразнене и дискомфорт.

Kакто писах аз съм алергична към всичко с лактобацили. Може и при теб да е така.  Peace
Спри ги ако трябва временно и веднага махни тези ежедневни превръзки. Голяма беля е това ароматизиране на превръзките  Rolling Eyes

И може би след като 2 лекарски мнения са, че си здрава не бива да наблягаш на мнението на единия лекар  Peace

# 584
От кола или зелен/черен чай става ли ти така? Ако да -кофеина. Ако не- кръвното.

Благодаря, май е кофеина.

Общи условия

Активация на акаунт