Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 442
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Чувала съм, че аналгин не се комбинира с аспирин.
А и аулин за капак, съвсем. Crazy

# 616
  • някъде
...

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 19:30 от Д и д и

# 617
Една доцентка ми беше препоръчала да пия 10 дни по 2 прахчета аулин  ooooh!
Е, и? И аз съм го пила в ударни дози при зъболечение, то си е противовъзпалително.
Да го смесваш с аспирин и аналгин ми се вижда лоша идея и на мен, едва ли някой би го предписал в тази комбинация виж.

# 618
Точно така, тези лекарства наведнъж не са безобидни. Освен всичко потискат производството на кръвнни клетки в костния мозък.

# 619
Точно така, тези лекарства наведнъж не са безобидни. Освен всичко потискат производството на кръвнни клетки в костния мозък.

E това е нежелан страничен ефект в случаи едно на намсиколкостотин хиляди, чак пък от един аулин няма да ти се подтисне костния мозък, айде-айде.

# 620
  • Sofia
   И аз прибягвам до Aulin, щом изпитвам по-силна болка, независимо от какво естество. Peace На мен лично нищо друго не ми помага, не знам какъв е този моят организъм. Laughing

# 621
  • оттам, откъдето започва България
Реално погледнато кое лекарство няма странични ефекти? Аулина ме е спасявал при гранулом, не знам дали иначе щях да издържа, при положение, че много търпя на болка. Освен това не го пия всеки ден, че да се притеснявам за страничните ефекти.

# 622
Може ли по подробно за комбинацията аналгин и аспирин? Моя мъж също много я харесва.

# 623
Може ли по подробно за комбинацията аналгин и аспирин? Моя мъж също много я харесва.
Аз също много я харесвам, веднага ми минава главата, менструални болки и понижава температурата.....въобще аналгинът и аспиринът са хубави лекарства с минимални странични ефекти, доколкото може едно лекарство да е хубаво Simple Smile.....кога детето ми, уточнявам че е голямо, давам температуропонижаващо пак комбинация аналгин и половин аспирин, шеснадест годишна е Simple Smile Simple Smile
Аулинът сам по себе си е доста по силно лекарство и никога не го комбинирам с горните две, добър е при силна болка, температура, ставни проблеми....аз лично го избягвам, защото ми пречи на стомаха.... Shocked за разлика от разтворимия аспирин, който въобще не ми дразни! Simple Smile Simple Smile

# 624
Аз също много я харесвам, веднага ми минава главата, менструални болки и понижава температурата.....въобще аналгинът и аспиринът са хубави лекарства с минимални странични ефекти, доколкото може едно лекарство да е хубаво Simple Smile.....кога детето ми, уточнявам че е голямо, давам температуропонижаващо пак комбинация аналгин и половин аспирин, шеснадест годишна е Simple Smile Simple Smile
Аулинът сам по себе си е доста по силно лекарство и никога не го комбинирам с горните две, добър е при силна болка, температура, ставни проблеми....аз лично го избягвам, защото ми пречи на стомаха.... Shocked за разлика от разтворимия аспирин, който въобще не ми дразни! Simple Smile Simple Smile

Аспирин за менструални болки  мен са ме учили, че в никой случай не се взема, все пак е съдоразширяващ, сигурно ще увеличи и удължи кръвотечението. 

# 625
Да, увеличава го, както и аналгинът, но моят цикъл е изключително оскъден, така че това не ми е проблем!

# 626
Някой знае ли нещо ефективно за лекуване на афти в устната кухина?

# 627
  • оттам, откъдето започва България
Гранофорин: http://lechitel.net/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%84%D0%BE%D … 1%82%D0%B2%D0%BE/

# 628
Някой знае ли нещо ефективно за лекуване на афти в устната кухина?

Скрит текст:
Приложение:
  ▪ Гингивити и Пародонтити;
  ▪ След почистване на зъбен камък, кюретаж, пародонтална хирургия;
  ▪ Преди и след вадене на зъб;
  ▪ Преди и след поставяне на импланти;
  ▪ Локално третиране на възпаления на оралната лигавица и инфекции в устната кухина;
  ▪ Гингивостоматити, афти, афтози и улцерации;
  ▪ Следоперативни грижи;
  ▪ Дезинфекция на протези.
Активни съставки:
Chlorhexidine digluconate - 0.10 % (антисептик) и Chlorobutanol - 0.50 % (антисептик + аналгетично действие).

При много тежки случаи посетете стоматолога си – той ще ги излекува много бързо.  Simple Smile

# 629
За авти правя сода с мед, с едно тампонче за уши мажа няколко пъти на ден....

Общи условия

Активация на акаунт