Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 323
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • оттам, откъдето започва България
Само не съм сигурна дали гранофорина се продава в аптеките сега. Някой сякаш беше споменал, че е купувал от ветеринарна аптека.  newsm78

# 646
При ангина трябва ли да се пие Ериус?

# 647
Не, той е за алергии

# 648
Ериус се изписва и при възпалени сливици, за да успокои лигавицата и прибере /смали обема на сливиците. ЛЛ при всяка ангина на дъщеря ми /6 г./ изписва и Ериус.

# 649
Не, той е за алергии
newsm78

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 21:23 от Мама на...?

# 650
Не, той е за алергии
Да, зная, че е за алергии.
Наложи се да посетя спешен кабинет.
Диагноза " ангина" ОИГДП .Кашлица рядко, но сякаш е с хрипове, болките в гърлото отминаха, температура няма.
Изписа АБ, сироп и таблетки за кашлица и антихестамин.
Доверявам се напълно на ЛЛ, но сега се чудя дали да отложа едното лекарство до срещата с ЛЛ?
Ми щом лекар го е изписал не се чуди ми си го пии Simple Smile, явно е видял, че има нужда....доста разболявания започват с алергичен елемент bouquet

# 651
Противоалергичните ги изписват често при кашлица, именно защото самите микроби и вируси алергизират организма и влошават симптомите. Peace

# 652
kiticat, по повод на твоите проблеми с гъбичките.
Кръвна захар изследвала ли си?

# 653
kiticat, по повод на твоите проблеми с гъбичките.
Кръвна захар изследвала ли си?
Да, и аз се замислих, но при диабет не тръгват ли по скоро кожни гъбички, не влагалищни newsm78 newsm78

# 654
Леля ми беше диабетичка и все имаше вагинални гъбички.
За кожни не знам.

# 655
Леля ми беше диабетичка и все имаше вагинални гъбички.
За кожни не знам.
Един познат имаше повишена захар и веднага се появиха гъбички в областта на слабините, не е лошо наистина да изследва захар!

# 656
Момичета, много ви благодаря за загрижеността.  bouquet
Изследвала съм всичко, свързано с кръвта - захар, желязо, там специфичните неща около тях, на които не им помня имената, утайка, crp, пълна кръвна картина с диференциално броене... Всичко е нормално там. Даже кръвната ми захар беше към долната граница, а не към горната. 4.2 мисля, че беше. Rolling Eyes
Сега от сумати време си чакам последните резултати, надявам се вече утре да ги разбера, защото си изчаках чакането.
Общо взето лекарите нямат обяснение - казват локален имунен срив... Аз иначе не се чувствам срината, нямам настинки и т.н...  newsm78 Отново загадка за медицината се оказах или пък лекарите май малко не ме взимат насериозно... Thinking Вече съм хващала две в лъжа, нямам думи просто за нашето здравеопазване.
И между другото се случи да правя секс и сега не знам какво да очаквам - ще се мре ли няма ли да се мре. Иначе никак не беше лошо - нито имах болка, нито нещо неприятно.

# 657
  • Sofia
   При изследване на витамин D, имаше ли някакво друго изискване, освен кръвта да се вземе сутрин на гладно / жадно? Нещо по-специфично препоръчително ли е да не се прави?

# 658
Съвместими ли са : Флавамед и Синекод ?

# 659
"Флавамед  против кашлица втечнява гъстия бронхиален секрет и позволява по-лесното му отделяне чрез кашлица."
Синекод обаче блокира центъра за кашлица в мозъка и я спира напълно
За мен не са съвместими!!! Ако има и най-малки съмнения за секрети, особено ако се пие муколитик за да се втечнят и изкарат, то не взимайте Синекод, защото ще ги блокирате в дроба.
Синекод може при суха, дразнеща кашлица.

Общи условия

Активация на акаунт