Студенти в UK - 5

• 107 546
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Хм, усетили са се , ама не точно ПИБ....

Имало е скиминг. НЯКОЙ ужилен се е усетил. Звъннал е в банката си. След бърз чек се е установило, че има неправомерно платена сума от неговата карта, която последно е била ползвана на еди-кой си ПОС или банкомат. Проверката на това устройство е показало, че там има капан и съответно е подадена информация до всички банки, издатели на корти, чиито пластики са минали през този четец (има го в паметта на устройството). Е, Вашата е била сред тях. И всички тези банки, вкл. ПИБ е блокирала картите, минали оттам, съответно Ви е викнала за подмяна. Имали сте късмет този път...
Да не се надува ПИБ , а не я надувайте и Вие.
Кръстете се и си сложете 3Д защита както и си пуснете известяване с СМС
Застраховайте се, има начин
И ако не Ви е важно, не се изкушавайте да увеличавате стандартния лимит за теглене в брой...
А ако можете да си го позволите, не ползвайте изобщо карти.....

# 556
 Peace

Приемам, сигурно е така, констатацията си беше моя.
Уви, не си представям живота вече без карти

# 557
  • София
Излязоха резултатите от изпитите. Изкарала е  А-, А, А+. За сега е доволна от преподаването в университета.  Беше впечатлена и от апаратурата. Каза че имат някакъв специален скенер, какъвто има само 2 броя в България. Това им дава възможности да правят различни експерименти за изследване на мозъка.
За съжаление няма още никакъв напредък с намирането на работа.

# 558
  • София
StefanB, досега винаги съм се доверявала безрезервно на мнението ти.
Но това изказване е направо абсурдно!
Дори и при злоупотреба или измама с карта, картодържателите са защитени и свестните банки възстановяват изцяло претърпените щети. Скоро това ще бъде регламентирано и законово. В момента БГ законодателството казва, че клиентът е отговорен до 300 лв.
Но едно СМС известяване е чудесно решение.

И не подценявай ролята на банките при идентифициране на проблем. Някои от тях са инвестирали в риск мониторинг системи, които 'улавят снежинките във въздуха'.

Последна редакция: пт, 22 яну 2016, 20:47 от ВаняМ

# 559
  • някъде из облаците
 zuri браво на девойката,  bouquet все така да се справя отлично и успех с търсенето на работа.  Hug
Моята нали няма изпити, има само предварителни резултати от предварителните предавания на проектите. Окончателното предаване ще е май месец. Беше се много притеснила след едно предварително предаване на един  проект, страшно много забележки е имала от една преподавателка, а на другите почти нищо не е казало. Оказа се, че другите почти нищо не са били свършили и съответно тя е нямала какво да коментира, но сега моята ще има време да поработи върху забележките.  Имат си консултат архитект-инженер, който ги консултира по техническата част на проектите. Давал й някакви съвети на какво да обърне внимание, конструкцията на сградата й била много особена и той се опитал да й обясни как да я направи, пък тя му обяснила  как с подобна конструкция сграда се строи в момента от компанията дето работи. Поговорили си, казала му къде работи и сега вече консултациите са - еми ти си знаеш, как да го направиш.  Laughing Пък и по-миналата година от компанията я бяха пращали за една седмица на обучение при инженерите.

# 560
Има ли някой устремил се към Ланкастър

# 561
Здр. мили мами има ли  детенце , което смята да учи в Норич ?  За да можем да контактуваме за в бъдеще .

# 562
Аз търся бъдещи студенти насочили се към Coventry

# 563
  • my own world....
Тук Йорк или Кардиф Simple Smile Все още чакаме Кардиф да си кажат тежката дума, но Йорк отговориха поне....

# 564
Здравейте, мами! Дано съм улучила темата.
С щерката се чудим едно нещо и всякаква помощ от мами на студенти или студенти е добре дошла. Дъщеря ми знае с какво иска да се занимава, но не знае какво точно трябва да учи. Писането и четенето са й голяма страст (смея да твърдя, че да пише й се отдава) и иска да работи в сферата на медиите, обаче от писателска гледка точка. Иска да работи в някое списание, да пише за сайтове, да създава текстовете към филми и статии, да пише ревюта и прочие.
Въпросът ми е какво точно трябва да изберем? За сега сме се спрели на Creative Writing and Film Studies или Creative Writing and Media and Communications. Наясно съм, че самите родители няма как да знаят точно, но ако някои от вашите деца са искали да се реализират в подобна сфера, какво са избрали?

# 565
Присъединявам се към кандидатстудентската група, оформила се последните дни. Пуснахме кандидатурата почти в последния възможен момент - 9 януари и до 10 дни имахме отговори от всички университети. Следя темата отдавна и знам, че това е необичайно. Отдавам го на факта, че оценките на сина ми не са прогнозни, а реални - той вече завърши и има диплома, оценки от матури, взет IELTS. Има и CAE, но е отпреди 3 години и не навсякъде го признават. Кандидатства Computer science. Бристъл го отхвърлиха, Кардиф и University of South Wales го приеха. Чакаме окончателен отговор от Бат, там тече кореспонденция на документи.
Така или иначе най-вероятно ще учи в Кардиф, той в момента живее и работи там.
Успех на всички кандидатстващи и вече студенти!

# 566
StefanB, досега винаги съм се доверявала безрезервно на мнението ти.
Но това изказване е направо абсурдно!
Дори и при злоупотреба или измама с карта, картодържателите са защитени и свестните банки възстановяват изцяло претърпените щети. Скоро това ще бъде регламентирано и законово. В момента БГ законодателството казва, че клиентът е отговорен до 300 лв.
Но едно СМС известяване е чудесно решение.

И не подценявай ролята на банките при идентифициране на проблем. Някои от тях са инвестирали в риск мониторинг системи, които 'улавят снежинките във въздуха'.

Ваня, здравейте,

Това да не се ползват карти, естествено, беше в кръга на шегата, ясно че няма да стане в днешно време. Просто човек трябва да е разумен и внимателен с тях, каквото зависи от него да го прави, пък вече никой не е застрахован от измами.
Че има права, уверявам Ви, че имам идея, все пак професионално съм в тази област. Но именно затова и си позволявам да твърдя "абсурдни" неща, а именно - да, защитени сме, да,  регулирани са ни правата и същевременно, да, имаме проблем в подобен случай, както в повечето неща у нас, нали си спомняте приказката на Илф и Петров за давещите се...
Съчетанието "свестни" и "банки" лично аз като пациент на системата никога не бих използвал. Като служител живеещ от таксите на пациентите, признавам, че се старая да работя така, че да има хора вярващи, че съществуват, за да имаме хляб, но в крайна сметка - ху керс, ние сме неизбежно зло, без нас не може. Ама имало конкутренция - да бе, колкото при мобилните оператори... Зарибявка, ухажване и тесла. Факт е, че този тип услуги за едни от най-скъпите в Европа ето погледнете близо милиарда печалба на системата само за миналата година, в условията на криза и никаква икономическа активност.
Е, как очаквате в тези условия да получите готовност за съдействие? Обикновено става, но след принуда - тичане, комисии, споразумителни протоколи, кореспонденция и т.н.
Няма добри банки, уважаема, има добри клиенти. Да са живи и здрави....

Ето тук нещо по въпроса http://astameno.blogspot.bg/2012/08/blog-post.html  

# 567
Здравейте, мами! Дано съм улучила темата.
С щерката се чудим едно нещо и всякаква помощ от мами на студенти или студенти е добре дошла. Дъщеря ми знае с какво иска да се занимава, но не знае какво точно трябва да учи. Писането и четенето са й голяма страст (смея да твърдя, че да пише й се отдава) и иска да работи в сферата на медиите, обаче от писателска гледка точка. Иска да работи в някое списание, да пише за сайтове, да създава текстовете към филми и статии, да пише ревюта и прочие.
Въпросът ми е какво точно трябва да изберем? За сега сме се спрели на Creative Writing and Film Studies или Creative Writing and Media and Communications. Наясно съм, че самите родители няма как да знаят точно, но ако някои от вашите деца са искали да се реализират в подобна сфера, какво са избрали?

Според мен Creative Writing and Media and Communications ще е по-подходящо за вас, тъй като смятам, че Creative Writing and Film Studies е по литературно конкретизирана специалност.

# 568
     Влизам на бързо да се похваля,че си имаме сертификат по английски, и той е напълно достатъчен за нашите унита-7,5. Освен това Манчестър вчера най-накрая ни изпратиха покана за интервю-понеделник,8-ми февруари.Това са ми хвалбите  Grinning

А относно избора на уни,преди се двоумяхме,сега се триумим:Манчестър,Кардиф,Нотингам  Rolling Eyes

# 569
Здравейте! От доста време ви чета, но сега се включвам. Дъщеря ми кандидатства Law and International Studies в Surrey, Lancaster, Southampton, Sheffield и Coventry. От всички университети получи изпълними оферти. Най-много и харесва програмата в Surrey. Според класацията на Guardian той е 4ти в Англия, но според световната класация QS е на 247 място и е много по-назад от Sheffield, Southampton, които са 80ти, Lancaster-121ти. Моля за мнение кой от тези 4 университета е най-добър.

Общи условия

Активация на акаунт