Студенти в UK - 5

• 107 245
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
 Благодаря, не губя кураж и на нея и говоря ,че няма непоправими неща! Тя непрекъснато пита защо, но нищо не са и съобщили още! Тя кандидатства - Международни онтошения! Grinning

# 691
  • Bristol
Благодаря, не губя кураж и на нея и говоря ,че няма непоправими неща! Тя непрекъснато пита защо, но нищо не са и съобщили още! Тя кандидатства - Международни онтошения! Grinning
Кои университети беше избрала?
Гушни я, трудно й е, но всичко ще се подреди  Hug

# 692
Дъръм -отказ от днес, Юкас- те и искат още един език, юси ел- отказ, от съксес и от един елитен- колидж чакаме! От първия не харесаха мотивационното писмо! Тя беше сигурна в него, но явно имат други изисквания, затова ме е яд ,че не сме с фирма. Другото и е ок!

# 693
Не губете надежда. До 31 март има още две седмици. Може от останалите два университета да получите оферти.
cool_witch миналата година беше писала много точа и ясно за Ехtra choices. Правилно е писала, че от фирма посредник предложенията за университети щяха да бъдат тези, които нямаше да устройват детето. Вие сте до нея и тази подкрепа е важна за нея. Всичко ще се подреди.   Peace

# 694
  • UK
Има и вариант, ако нещо стане и не получите оферта, дъщеря ви да се опита да работи една година в България и да се опита да натрупа някакъв опит, свързан с желаната специалност, и наесен да кандидатства отново. Понякога като се затваря една врата се отварят други две.  Wink

# 695
Дъръм -отказ от днес, Юкас- те и искат още един език, юси ел- отказ, от съксес и от един елитен- колидж чакаме! От първия не харесаха мотивационното писмо! Тя беше сигурна в него, но явно имат други изисквания, затова ме е яд ,че не сме с фирма. Другото и е ок!
Я пак!  Joy
Дърам много трудно приемат българи, не ще да е било само мотивационното.
Мисля, че за Съсекс има добри шансове. Кой е последния?
И как пък реши, че на Екстра няма да има добри университети за Международни отношения?
Гледай и Clearing варианта за всеки случай.
Хубаво е, че при тези избори се отива на директна комуникация с университета и решение винаги се намира.
Обаче има шанс двата оставащи да пратят изпълними оферти, спокойно! Нищо не е изгубено.
Мисли, че другите три не са били правилните за нея.

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 11:13 от cool_witch

# 696
  • България
  ingi последното за което трябва да съжаляваш е, че не сте използвали фирма. Щеше да ви прати в университети, които въобще не са за дъщеря ти. Насочват към уни, с които имат договори.
 Аз съм много боса в кандидатстването и за това не се включвам често. Знам само, че е добре да се спазва принципът 1-2-2. 1 най-желан уни, 2 чиито изискванията  ще покриеш по предварителна преценка /при дъщеря ми вторият такъв поиска повече от най-желания уни/ и 2, за които си сигурен, че ще получиш изпълнима оферта. При вас този етап е отминал и няма какво да го мислиш. Важно е дъщеря ти да не се отчайва. Има още две седмици за да дойдат две оферти. Последвай съвета на cool_witch и огледай за допълнителните възможности.
 И не показвай притесненията си пред девойката! Вярвай в нея, всичко ще се случи по най-добрия начин.  Имам доста такива примери, но не искам да спамя темата.
 Кураж!  Hug

# 697
  • София
ingi, кандидатстването е Ю Кей е сложно тъкмо поради това, че човек трябва много добре да прецени в кои университети да кандидатства - хем да са добри, хем изискванията им да отговарят на кандидата. От Дъръм често има откази, както и от Ю Си Ел. Нищо кой знае колко учудващо не се е случило дотук. Въпросът е кои са останалите ви университети, каква й е дипломата и колко добре си е написала мотивационното писмо. Юкас не е университет, това е системата чрез която се кандидатсва. От Съсекс е много вероятно да поискат успех над 5.50 (дано отговаряте на този критерий). Ще се намери начин. Ако трябва и на Clearing ще отидете, но според мен няма да се стигне до там. Има още време до 31 март. Стискам палци да получите хубави и изпълними оферти.

# 698
ingi, напиши всички университети.
Дотук се разбра:
Durham University - отказ.
??? - оферта с изискване за втори западен език. Тук къде е проблема? Нали всички изучават по два езика в училище? Напиши офертата да я видим
University College London - отказ
University of Sussex - чакате
??? - чакате

# 699
Извинете за грешката - ,King's college London
Ucl
Toest University College London
University of durham
University of sussex
london scool of econcmics
Това са унитата! Успех отличен 5.95 слагам заради матурите все пак, никога не се знае, IELZ-8
 Това е !Мисля, че всичко е ОК! Вашите напътствия са много обнадеждаващи ! Благодаря ви много! Това е сериозна помощ в този момент! Точният съвет е равен на подадена ръка! Много съм ви благодарна ! Ще информирам за развитието на нащата!

# 700
 Офертата е от usl- за първите две години за Франция. Тя водеше с тях кореспонденция, защото те искаха да избере град и т.н. Искаха в началото ниво А1 по френски. Сега писаха, че и трябва Б2 ,ако представи документ до август, но тя не се наема да учи за сертификат ,за толкова кратко време. Писа им дали това е окончателно- те казаха ,да!

# 701
Кофти това с френския. Не ми се вярваше да е чак толкова забиваща офертата и се изненадвам, че е точно от Кинг'с. Тя да е здрава.
Надежда виждам само за Съсекс, но пък знае ли човек, може London School of Economics да й е на късмет - отказите идват по-бързо. Щом се бавят, може да е за добро. Дано! Ще стискаме палци. Simple Smile

# 702
# 703
Офертата е от usl- за първите две години за Франция. Тя водеше с тях кореспонденция, защото те искаха да избере град и т.н. Искаха в началото ниво А1 по френски. Сега писаха, че и трябва Б2 ,ако представи документ до август, но тя не се наема да учи за сертификат ,за толкова кратко време. Писа им дали това е окончателно- те казаха ,да!

аКО за Б2 не може да покрие сертификат, според мен изобщо не разглеждайте тази възможност... Франция е страна, в която официално до 70% от студентите отпадат до края на първата година, при това те със сигурност знаят френски, просто са французи.... Освен ако няма опция да навакса в движение, но от ниво Б2 до Ц1 може е наваксване в движение, макар и със зор, а от А1 до Б2 има още две нива и това си е поне година упорит труд, като присъствие на лекции на френски както и явяване на други изпити които са на този език са изключени, просто нищо няма да вдява...  специално за френския ще е драма... Така че, не мъчете девойката.
Успех с другите цели!

# 704
  • София
ingi, ех, за LSE шасовете също не са големи... Дано се получи добра оферта от Съсекс. А Кинг'с е нормално да искат френски, щом девойката иска да учи във Франция. Както е написал СтефанБ, Б2 не е особено високо ниво..., така че следва да може да го покрие. Ако не може, по-добре да се откаже от учене във Франция.

Общи условия

Активация на акаунт