Студенти в UK - 5

• 107 361
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
От значение е вида на кр.карта -да е международно призната, например Виза.

# 616
  • София
От значение е вида на кр.карта -да е международно призната, например Виза.
Или МастерКард.

# 617
Здравейте!
Чета темата отдавна и много от постовете са ми били изключително полезни. Хиляди благодарности на всички мами!
Дали има между Вас някой, чийто син или дъщеря е учил година или семестър "abroad" по exchange програма на Университета, в който е. Моят син по всяка вероятност догодина ще ходи в Сингапур и съм в чуденка. Много ще се радвам, ако получа някакви насоки.

# 618
Здравейте,
какви са картите които се издават от английските банки? Мисълта ми е стават ли за резервиране на самолетни билети, за влакове и др. Ако напр. някъде може плащане само с кредитна Виза или Мастъркард? Вэпреки че вече може и с дебитни,но все пак...

# 619
dote, каква ти е чуденката? Simple Smile

Здравейте,
какви са картите които се издават от английските банки? Мисълта ми е стават ли за резервиране на самолетни билети, за влакове и др. Ако напр. някъде може плащане само с кредитна Виза или Мастъркард? Вэпреки че вече може и с дебитни,но все пак...
UK не е някъде в Централна Африка  Rolling Eyes
Нямам достатъчно фантазия, за да си представя какво би провокирало такъв въпрос Laughing

# 620
Явно моята фантазия не е в ред.  Laughing Не сериозно, не съм виждала английска дебитна или кредитна карта, затова питам. Виза ли е , нещо друго ли?

# 621
  • UK
Явно моята фантазия не е в ред.  Laughing Не сериозно, не съм виждала английска дебитна или кредитна карта, затова питам. Виза ли е , нещо друго ли?

Зависи от банката, повечето по мое наблюдения са Виза, използват се за всичко и работят за всичко. С УК карта не съм имала проблем с плащане никъде, включително и в България.

# 622
Здравейте!
Чета темата отдавна и много от постовете са ми били изключително полезни. Хиляди благодарности на всички мами!
Дали има между Вас някой, чийто син или дъщеря е учил година или семестър "abroad" по exchange програма на Университета, в който е. Моят син по всяка вероятност догодина ще ходи в Сингапур и съм в чуденка. Много ще се радвам, ако получа някакви насоки.
Не знам дали е същото, но моят син беше 1 година "abroad" в Холандия (2 курс). ако с нещо мога да помогна?

# 623
  • България
dote дъщеря ми през лятото трябва да замине за "year abroad", но и аз съм в твоята ситуация.... Само че моята девойка заминава по-далеч...

# 624
Здравейте,

Банките издават дебитни карти на студентите. До момента в ЮК не е имало детето проблем с плащане с английската карта, но за megabus не мага да закупя билет с българската карта, независимо дебитна или кредитна. А преди месец се наложи да вземаме билет за влак в Австрия и твърдо в сайта пишеше кредитна карта.

# 625
  • София
dote  в Нан Янг ли? Страхотен университет. Няколко български приятелчета на дъщеря ми от университета ще заминат за Сингапур също.  Моята я одобриха за Хонг-Конг според специалността за един семестър и е много щастлива. Там е друг свят  Simple Smile Ще придобият неповторими спомени и безценен опит децата.

# 626
Да, точно за там става въпрос, за една учебна година. Вярвам, че е точно така, както казваш, Stelitka, но големите разстояния ме плашат малко.
Радвам се за детето ти!
Успех!
Успех и на твоята девойка, SofiaV! "По-далеч" трябва да е Австралия, или...?

# 627
Следя темата и някой преди беше питал какви са рисковете, ако цяла Великобритания излезе от ЕС. Сега относно приближаващия референдум (в случай, че гласуват така)- знае ли се дали ще се спрат всички заеми и финансирания? Какво ще се случи с тези, които са кандидатствали за заем преди датата на референдума? Ситуацията е доста притеснителна, поне за мен.  Confused

# 628
Референдума няма да е първи, а какво ще се случи, ако Англия излезе от съюза, можем само да гадаем.
Скрит текст:
Тук редовно излизат теми "бременна ли съм" и изскачат 2-3 мами с гадателски топки  Laughing, освен да ги повикаме
Извън хумора, нещата в цяла Европа не звучат добре, време е политиците да се стегнат  Sunglasses.

До кога продължава учебната година на вашите деца, моята ми каза до края на април, освен ако няма поправки за нещо...

# 629
  • София
MiraBu, учебната година в Йорк е до малко след средата на юни. Вие къде учите?

Общи условия

Активация на акаунт