Студенти в UK - 5

• 107 493
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
   mamamilk,третата матура няма как да ни вдигне успеха,защото той до тук е 6,00,може само да го намали,затова не ми е много по сърце да се явява на такава.
Така,по съвет на една много мила мама, тук от темата успяхме да си преровим архивата от  мейли от тях,т.е. става въпрос за това,че преди да пуснем апликацията им бяхме пратили запитване относно условията на прием.Нищо съществено не бяха отговорили,просто ни бяха дали линк     http://www.manchester.ac.uk/study/undergraduate/courses/2016/016 … y-4-years-mpharm/  -от където да си видим условията на прием.Тук обаче никъде не е упоменато,че ще се наложи да се  държи 3-та матура. newsm78
  Писахме им и сега чакаме отговор,като силно се надявам да отпадне това изискване.Е,щерката няма нищо против да се яви  на тази матура,но ако не дай боже изкара ниска оценка,това значи да си прецака и останалите оферти,затова не ми се ще заради един университет да си развали цялата кандидатура. Освен това днес ще ходи при директорката на училището да пита как стоят нещата с трета матура-пише ли се в дипломата или не ,за да може да реши какво ще прави от тук на сетне.
Писах ги тези неща,най-вече за това,че може и други като нас да се окажат в подобна ситуация ,и да имат някаква основа на действие.
Честно да си кажа ние нямаше да се досетим да проверяваме мейли и т.н. ,ако не беше ни подсетила въпросната дама от темата,за което безкрайно и благодаря  bouquet bouquet bouquet

# 601
  • София
   mamamilk,третата матура няма как да ни вдигне успеха,защото той до тук е 6,00,може само да го намали,затова не ми е много по сърце да се явява на такава.

Браво на детето!  Hug
Ще чакам с нетърпение да споделиш информацията от директорката относно третата матура.

# 602
Wonderrr, разбирам те прекрасно как се чувстваш. И моят син искаше да е в Манчестър и не можах да се преборя с това. И аз имах силна подкрепа от мама, която все ме успокояваше и продължава да ме съветва и подкрепя Hug  На всеки въпрос който съм задавала в темата, винаги са ми помагали мами. Сега той е доволен и си харесва университета. Какво по хубаво от това?
Важно е, че ще сте направили всичко което е възможно и зависещо от вас. Дано се развият благоприятно нещата  Peace

# 603
  • София
дъщеря ми кандидатства преди две години и и поискаха матури по математика и физика. Но от фирмата която ни движеше документите успяха да договорят отпадането им и тя държа по български и английски. така че може да се опитате да се договорите ако не двете , поне едната да отпадне

# 604
Моля, препоръчайте ми добра консултантска фирма във Варна, която да предлага интервю и/или тест за определяне на правилната специалност, спрямо интереси, силни страни и характер, и оттам най-подходящите университети. Едно познато момиче от София се явило и дъщеря ми също иска, но фирмата, която са използвали няма клон във Варна... newsm78

# 605
  • На село (близо до Лондон)
Wonderrr  да предложа и поглед като завършила фармацията в Манчестър преди доста години  Embarassed.

В линка които си пуснала си пише че искат матура по химия и после или биология или математика.
Студентите след като завършат трябва да имат една година registration за да могат да практикуват.

Манчестър, фармацията е стар с традиции и студенти оттам лесно си намират къде да карат тази година. Астон и Нотингам, училищата им по фармация са нови, не толкова реномирани. Но разбирам, че си е голями решение още една матура. Успех на девойката каквото решите.

# 606
  • София
В петък двададесетокласниците са имали в училище инструктаж за матурите (в СМГ). Относно третата матура са казали, че влиза в средно аритметичната оценка от матурите. 

# 607
Здравейте на всички ! Ще кандидатствам тази година на есен и искам да попитам, да речем ,ако ми искат матура по математика,мога ли да се явя на биология, а по математика да остане оценката от училище? Класната спомена нещо такова,но на мен не ми се струва много правдоподобно..Все пак ако има някой по-запознат  Hug

# 608
Класната ти явно не прави разлика между матура и задължителна подготовка.

# 609
GI,излиза,че грешката е наша в такъв случай Sad,тя ги чете нещата от линка и преди да пусне апликацията и сега,и казва,че искат шестици по тези предмети,но не и матура по тях. Е,явно толкова е разбрала  ooooh!
Сега ще  чакаме  техния отговор и ще решаваме,но за сега нещата клонят към явяване.
Иначе тя е говорила с директорката на гимназията,и тя и казала,че оценката на третата матура  се пише в дипломата,но не влиза в балообразуването.Да,но дали е така и когато става въпрос за кандидатстване в чужбина,да не вземе да си оплескаме нещата,че накрая ни Манчестър,ни Нотингам  newsm78 Simple Smile

# 610
  • София
Мдааа, за третата матура явно продължават неяснотите - влиза ли, не влиза ли в балообразуването. ooooh!
Здравейте на всички ! Ще кандидатствам тази година на есен и искам да попитам, да речем ,ако ми искат матура по математика,мога ли да се явя на биология, а по математика да остане оценката от училище? Класната спомена нещо такова,но на мен не ми се струва много правдоподобно. Все пак ако има някой по-запознат  Hug
Ако ти искат матура по математика, значи трябва да се явиш на матура по математика освен ако не се съгласят да променят офертата. Класната няма как да знае нито каква оферта ще ти изпратят, нито дали ще са съгласни да я променят. Peace Някои университети за някои специалности не поставят условия за оценки от матури, а само за оценка по определени предмети от дипломата, други искат оценки от матури. Много е различно, много са различни офертите дори на един и същ университет за на пръв поглед близки специалности. А може и на различните кандидати за една и съща специалност да изпратят различни оферти. Не винаги се придържат точно и към изискванията, които университетът е посочил в сайта си и това - в двете посоки. Предварително няма как да се знае на кого какво ще поискат.

# 611
Wonderrr, третата матура влиза в дипломата, не се заблуждавайте!
Има две разлики със задължителните матури:
- ако подаде заявление за трета матура, след това размисли и не се яви, това не влияе на дипломата - не се отразява, все едно не е подавано заявление
- ако се яви и изкара 2.00, пак не се отразява и не влияе на дипломата.
Всякаква друга оценка участва в балообразуването.

# 612
mamamilk, първо мерси, за хубавите думи:).
Правилно ги смяташ, ама избраният университети и специалност при сина ми са 4 години, и аз просто сметнах 4години X 1000 паунда не го уточних , съжалявам, а кредита за таксата не ми се иска да го споменавам:).

# 613
  • На село (близо до Лондон)
Скъпо си е образованието откъдето и да се смята. Но аз съм на принципа, че от образование не пестя, то е за цял живот и е по-добре да се инвестира в него когато си млад и живота е пред теб.

Wonderrr, мислете го хубаво да не объркате другите оферти. В крайна сметка смедка като се квалифицира, то си е професия, няма да я питат къде е завършила. Сигурно знаете че тук на 16г се взима GSCE и след това 2 години се учат само 3-4 предмета и се взимат А-levels. 

# 614
Здравейте, имам въпрос за кредитните карти. Мисля да извадя на дъщеря си карта,вързана към моя, както тук бяхте писали. Но моята е от ЦКБ, а те не предлагат втора кредитна карта. Разглеждах банки, условия, такси ... спрях се на Уникредит,Експресбанк и ДСК. Мисля в някоя от тези банки да си извадя,тъй като при тях може и втора карта на друго лице  с общ лимит. Но не си спомням в старите теми май се говореше че някои карти не вървят навсякъде, и дали не беше за Експресбанк?  Моля някой ако си спомня или пък от личен опит да има проблем с някои карти и банки да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт