157 Американски духчета обикалят за Хелоуински бонбони

• 52 955
  • 415
  •   1
Отговори
# 285
И ние не си подаряваме подаръци, с изключение ако точно в този период се е оказало, че имаме нужда от нещо. ММ в желанието си да ми направи подарък за рождения ден, ме пита какво искам. Казвам, винаги едно и също - почивка на море. Подари ми сгъваем мулти туул, за да си имам мой и спра да искам неговия постоянно.   Laughing

От намаленията поръчахме хубав тредмил. Мислехме да вземем най-обикновен, но имаха хубави намаления и инвестирахме с идеята да ни боде очите и да ни кара да го ползваме често.

Ники, завиждам! Изключение е да си легнем всички към 8,30-9 и се чувствам много добре като го направим. Обичам да ставам рано, но трудно си лягам.

# 286
Ники, евала за дисциплината. Аз обичам да стоя и да спя до късно. Нощем, като утихне къщата съм най-ефективна.

# 287
О, дисциплина е нужна, иначе си късаме нервите. Голямата става в 6.30 точно всяка сутрин и ако не си легне и е заспала навреме става страшно. Малкото си го водя в неговата стая, защото заспива по- късно. Но то спи по 2.30-3 часа на обяд и има сили.
Фея, обчам сутрините много. За мен проспана сутрин е загубен ден. Така го чувствам.

От 2 години сламо гледам чугунените тенджери и се престраших да си взема миналата седмица. Пишете рецепти ако имате, моля. Нямам търпение да я използвам утре.

# 288
И аз като Фея и стоя често след като къщата е заспала, единственото време насаме с мислите ми. Simple Smile

Чугунената най-често я използвам за хляб на принципа на "хляб без месене". Иначе всичко става вкусно на ниска температура и дълго време.

# 289
 Само 30 страници останаха да изпишем темата и да пуснем нова. Ако я караме така ще посрещнем новата година с тикви и бонбони. Дайте някоя рецепта за бъдни вечер, за коледа.... нещо по-така. Ето аз например не мога да меся, а много обичам тесто, но Агентката ми е сложила ограничение и аз дори да хапна, няма да си призная пред вас.
Феята ще е много полезна с рецепти за пости и Бъдни  вечер. Ако готвенето не помогне, ще трябва да се караме, изпитан метод.  Mr. Green

# 290
Соу, ма'ни ги моите рецепти. Те не са нито български, нито традиционни, а още по-малко - коледни. Та едва ли ще са от полза.

Айде, показвате кадри и на накичени елхи. Снимките бързо напълват страници  Mr. Green

# 291
Това е готово от играчките за импровизираната елха. Отзад ще лепна и по едно велкро и да украсява сам. Другото са лампички по двора.

# 292
супер са играчките.
как публикувате така снимките без линк?

# 293
Соу, използвай бутончето точно над червения надпис "Ново!". Пействаш линка между правите скоби, които изглеждат така ][

# 294
Соу, в бг мамата не може директно. Качвам ги в друг сайт и от там копирам линк за споделяне.

# 295
Ако готвенето не помогне, ще трябва да се караме, изпитан метод.  Mr. Green

Joy Щекотливи теми колкото искате.

Мишки, страхотни са играчките, браво и много хубава идея!

Фея, филмите ги купихте ли? Ние много искахме да ги изгледаме, но търсих от някъде да ги вземем под наем и е невъзможно.

За нова година ще сме си вкъщи с децата, бебето е много малко. Не мисля, че ще правим нещо, мм ще си вземе бира, аз кърмя и ще съм на вода. Толкоз. Нямаме и други познати с толкова малки деца, че да ги поканим.

И аз хич не мога да меся, миналата година правих една сирена питка, получи се малко корава, но беше ок. Ако я бях направила постна, сигурно щеше да е ужасна. Като бях малка постихме на бъдни вечер. Обаче никога не сме постили целите 40 дни, никой в семейството не е религиозен и аз си ползвам масло и сирене откакто готвя за моето мъничко семейство.

Друг проблем е, че нищо не ми се получава - фасул и сърми не мога да готвя и се отказвам вече, защото ми развалят празничното настроение. Вместо това ще приготвям ей тези чушки с боб (от консерва) и ще задуша прясно зеле на тиган, вместо сърми. Та питката + зелето + чушките + ядки + сушени плодове = 5. Трябват ми още две неща на масата, нали?

Чудя се какви други семейни традиции да си измислим, споделяйте вашите. За мен Коледа винаги е бил страшно специален празник, защото съм отгледана в голямо семейство, трапезата беше пълна и шумна. Имам чувството, че не се усеща празникът без цялата тази олелия, искам да създам и за децата това усещане за нещо специално.

Четох в интернет за "коледна кутия", която се отваря на бъдни вечер - коледен филм, пуканки, горещ шоколад, книга, коледни пижами за цялото семейство...

Картички пращаме със семейна снимка, съвсем по американски Simple Smile Пратих и няколко обикновени. Други години никога не се сещах на време, така че съм много горда.

# 296
Ние всяка година се самоснимаме. В началото пусках снимките във фото и после ги втъквах в предназначени за целта купешки картички.

Но вече 5-та година ще поръчвам през Tiny Prints. Качеството е чудесно и отделът за клиентско обслужване - приятно професионален.

Джейн, купете си готови лозови сърми. Тези от салад бара на ХФ са великолепни.

Можеш да направиш и салата от няколко вида бобови: black-eyed peas, chickpeas, black beans, edamame. Добавяш царевица и червен лук, малко оцет, щипка джодженец или стиска пресен къдрав магданоз, лют пипер на флейкс, посоляваш и си облизвате пръстите.

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 02:11 от Фея Кръстница

# 297
  • Калифорния, САЩ
Можеш да направиш и салата от няколко вида бобови: black-eyed peas, chickpeas, black beans, edamame. Добавяш царевица и червен лук, малко оцет, щипка джодженец, малко олио/зехтин , посоляваш и си облизвате пръстите.

Аз слагам и малко нашенска лютеница, кубчета сурова тиквичка - салатата е хит сред интернационалните родители от класа на сина ми  Heart Eyes.

# 298
Джейн, месенето не е толкова страшно, а особено като е лесна рецепта, не би трябвало да се затрудниш да я направиш. Някой беше дал рецепта за содена питка преди 2 години, правих я 2-3 пъти извън коледа, толкова се хареса. Грубо правило - спре ли да ти лепне на ръцете, значи е почти готово, зависи от рецептата. Мога да се опитам да помогна ако те интересува.
Рецептата ти за чушките е страхотна идея, ще се пробва със сигурност, благодаря, че сподели!

Много обичам бобова салата зимно време! Може и с печени чушки, пресен лук, праз, тн. Също картофи, пресен лук, кисели краставички, праз и веган майонеза, ммм...

Ир, звучи страхотно!

# 299
Ир, и без допълнителна мазнина си е супер. Аз избягвам за смесвам зорлем В и М.

Общи условия

Активация на акаунт