Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 767
  • 781
  •   1
Отговори
# 90

Другата приятна изненада беше Jour de Fete by L`Artisan Parfumeur . Много топло се чувствам с него. Отначало усетих някаква "селска идилийка," (не в лош смисъл) може би заради брашното, но после... една свежест, кремав бадем, ванилийка ... чуден. Също стои близо до кожата, но усещането е като след спа процедура Simple Smile Не го виждам по сайтовете. Някой?
Продължавам да разучавам ....
Ароматен ден на всички!
  bouquet
Опасявам се, че е спрян от производство, защото май не съм го засичала в официалния сайт, а и по други сайтове се намира трудно, а ми е в топ 5. Има го обаче в ebay.

# 91
  • София
В циганското лято се чувствам прекрасно с Womanity - Thierry Mugler  Heart Eyes
Жалко, че с опръсквания тип "врачанска школа", доста бързо ми свършват бутилчетата, но смятам скоро да си го подновя. Simple Smile
( 3 осемдесетки изхабих пролетта и сега ..  newsm78 )
За мен womanity e реформулиран,ароматът не е като преди,нито е токов трарн,нито оставя същият голям шлейф както предния,който имах.Вече го купувах два пъти и в магазин го тествах и мога смело да заявя,че са го развалили Sad
+ 1  newsm10

# 92
  • София
Освен това съм в чуденка за този парфюм:
http://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Yellow-Diamond-Intense-26215.html
Някой с впечатления за него?  newsm78
Лично за мен е сладникав и леко задушлив, по-агресивен усещам жасмина в него, а и амбрата ми се струва по-остра някак. Но за някой той е свеж и цитрусов  Thinking такива отзиви съм чувала. Явно си е до кожата. Интересувам се от парфюмната тема и парфюми, но не съм голям профи, така че нека да се изкаже още някой по въпроса  Flutter

# 93
  • на морето
Освен това съм в чуденка за този парфюм:
http://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Yellow-Diamond-Intense-26215.html
Някой с впечатления за него?  newsm78
Лично за мен е сладникав и леко задушлив, по-агресивен усещам жасмина в него, а и амбрата ми се струва по-остра някак. Но за някой той е свеж и цитрусов  Thinking такива отзиви съм чувала. Явно си е до кожата. Интересувам се от парфюмната тема и парфюми, но не съм голям профи, така че нека да се изкаже още някой по въпроса  Flutter
Помогна ми да се ориентирам, благодаря ти много!  Hug Познавам стария му вариант и си го харесвам, но ми се щеше нещо новичко Simple Smile

# 94
Здравейте, аз тези дни разносвам пробичките от сета на Juliette Has a Gun и май имам фаворит : Anyway, обачеее - пак ме глождят съмнения, дали е за настъпващия студ или ще се държи по-добре на пролет и през лятото  newsm78? Мноого ми харесва, много, няма голям шлейф, но пък аз си го усещам почти през целия ден, което ме радва, все пак си слагам парфюм първо заради себе си и после заради околните.

# 95
  • София
Здравейте, аз тези дни разносвам пробичките от сета на Juliette Has a Gun и май имам фаворит : Anyway, обачеее - пак ме глождят съмнения, дали е за настъпващия студ или ще се държи по-добре на пролет и през лятото  newsm78? Мноого ми харесва, много, няма голям шлейф, но пък аз си го усещам почти през целия ден, което ме радва, все пак си слагам парфюм първо заради себе си и после заради околните.
И на мен най ми хареса от всички пробички на Джулиета именно Anyway, но ми се стори много "тих" и предполагам в студено време няма да се усеща много. Лятото се задържаше върху кожата ми около 3 часа, не повече.

# 96
Ами явно или е до кожа (моята е мазна) или сега му е времето. Много ми се ще да е второто - ти добре ли се напръска, да не си го пестила?
Аз се поливам, доколкото позволява малкото количество на пробата.
Май ще се поръчва, и в момента съм с него и постоянно се душа, чак ми иде да се гушна, гушлив е значи, нали така?!

# 97
  • София
Ами явно или е до кожа (моята е мазна) или сега му е времето. Много ми се ще да е второто - ти добре ли се напръска, да не си го пестила?
Аз се поливам, доколкото позволява малкото количество на пробата.
Май ще се поръчва, и в момента съм с него и постоянно се душа, чак ми иде да се гушна, гушлив е значи, нали така?!
Да, точно такъв е - гушлив и уютен и много-много мил Simple Smile Имах прилично количество пробичка за да мога да разбера, доколко е траен и колко много ми харесва всъщност  Laughing Но душа не ми дава да се разделя с толкова парички за него /но никога не е късно де  Crazy/. Моята кожа е суха и принципно по-трудно задържа аромати  Peace

# 98
Благодаря за темата  bouquet
Единия е phaedon tabac rouge.

Tabac Rouge е страхотен,но повечето хора си го купуват защото е СУПЕР близък то Tobacco Vanille и от 10 човека на улицата минимум 8 ще си помислят,че си с Tobacco Vanille .
Разликата е,че Tabac Rouge има осезаемо количество джинджифил ,което за мен прави парфюма прекрасен,но не са малко и хората,които не харесват тази парфюмна нотка.В базата Tabac Rouge е по-сладък и меден от Tobacco Vanille .
И двата са страхотни,но ако човек не е колекционер и доста запален притежаването и на двата не е нужно-доста са близки особено първите час-час и половина.
 Peace

Чакам 5-6 проби на Montale, една от които е  Vanilla Extasy. След коментара на WaltherP99 ще го чакам с още по-голям интерес.
Два поредни дни носих Chocolate Greedy. Драйдаунът му е разкошен- фин, какаов прах, а издръжливостта е над 12 часа. Остава и след душ. Много вкусен и харесван от околните аромат.
Днес съм с Drole de Rose, който взех на сляпо, а все повече обиквам.

И двата са ми супер любими.Надявам се Vanilla Extasy и на твоята кожа да е така чудесен.Някои хора обаче на кожата им прасковата не се усеща,или е съвсем малко-дано ти не си от тях,защото това е нотка с доста голям принос за тези позитивни коментари,които получих. Peace

Днес пробвах изненадващо Noir Pour Femme Tom Ford и очаквано много ми хареса.

Съгласен , но мъжкия е по-хубав,а за мен си е чист унисекс,а и е по-траен.По-добре си ползвай него...според мен.

Господ да Ви поживи, г-жо Аттева, ни сам гу видела, знаеш от кога го бленувам  Hug

дойде му ред и такам ...  Mr. Green

И по-евтини варианти се намират,ако още не е купен.  Peace

Някой познава ли http://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Mistral-Patchouli-17150.html  Praynig Кажете две думи колко е гаден, че съм на път да го изгърмя без да го познавам, а не съм почитател на това упражнение. Или да заложа на 1270 на Фрапен? Много ми харесва в базата, но ми идва една идея по-алкохолен в началото, отколкото обичам. Съвети?

Отдавна не сме се засичали  Mr. Green

1.Доста пачули ,мастика и пипер.Усеща се и някакъв цитрус ,но не мога да разбера какъв. Нотките във Фрагрантика са объркани-не се води по тях.http://www.ateliercologne.com/colognes-absolues/mistral-patchoul … ogne-absolue.html
2.1270 на  Frapin е МНОГО по-хубав аромат за мен,но са доста различни.Алкохолна нотка за мен има в L`Humaniste .
И Mistral Patchouli и 1270 на  Frapin са доста нетрайни аромати-да те предупредя. Peace

Бях чела,че ще пускат и нова версия на Black Orchid...

Бяха ми пратили мостра от Щатите,но за съжаление се беше счупила по пъти и получих парфюмиран плик  Sad

Парфюма там си се продава от повече от месец.

Ура,
получих си пробичките от Twisted Lily за една седмица, а има и подарък 2 пробички от някаква тяхна Американска парфюмерия Blocki Parfum.
В така дълго чакания Noir Exquis L`Artisan Parfumeur  усещам главно сандалово дърво с лека ванилия и една идея кленов сироп. Но в никакъв случай не е толкова сладък - тип гурме, колкото очаквах. И най-неочакваното е, че при мен седи близо до кожата, няма я тази аура, която бях сигурна че ще има. Има някакво леко арабско - ориенталско звучене, по-скоро усещане, че си в СПА - център, което идва точно от това меко сандалово дърво, носещо някакъв уют.
Интересно ми е мнението на WaltherP99 за него, ако го получи, защото спомена , че е тръгнал след някаква жена да я пита с какъв парфюм е. Ами ... аз тук шлейф не усещам, ама никакъв или сетивата ми са изтрещели. Wink
В заключение - хубав, мек,  радвам се, че не поръчах на сляпо, но ще му дам още един или няколко шанса.

Чакаме пробата  Mr. Green Да видим - на мацката,за която споменах се усещаше доста,или просто е чула за школата  Mr. Green

В последните топли дни реших парфюм за деня да е Erolfa Creed Супер непознат е в Бг,като дори не се предлага официално в магазина на Раковска.

# 99
Симпати (никът ти отива), много ти благодаря за разговора, ще си го поръчам, в момента в Енцо е на добра цена петдесетицата.  Hug

# 100
  • София
Симпати (никът ти отива), много ти благодаря за разговора, ще си го поръчам, в момента в Енцо е на добра цена петдесетицата.  Hug
Hug Ами поръчвай го! И с кеф да си изпръскаш 50-цата. В крайна сметка желанията трябва да се удовлетворяват, а и щом ти носи толкова хубави усещания   bouquet

# 101
Този сезон е добър за парфюми, но иначе винаги е бил малко носталгичен за мен. Ваканциите са свършили за всички.

Писах за някои на Джоу Мълоун, които нося в миналата тема.

Мога да добавя любимите ми за това време: Serge Lutens Daim Blond и Bottega Veneta. Комбинацията от велур, лек плод, и подправки в първия се развива особено добре сега. Всичко е премерено.

Носих и Rose Barbare на Герлен, който в тукашното лятото е малко задушлив.

Успях да пробвам през уикенда Byredo Rose of No Man's Land. Започва много приятно и свежо, но не и оригинално. Прилича на други рози с плодове и самото начало напомня на Miss Charming на JHG, като Мис Чарминг е с една идея по-сладка. След това, обаче, химически нюанс превзема композицията. Подозирам, че е "папирусът."   При мен зелена нишка не се появява. Този химически акорд остава твърдо в базата, за съжаление. Още един Byredo, който не е за мен. 

Ковачева, мисля, че имаме различни вкусове така че пробвай това пачули на Atelier. Много е различно от Пача на Л'Артизан, който мен лично би ме задушил. Но aко трябва да обобщя моите впечатления от бренда Atelier като цяло е, че докато ми е приятно да се заигравам с техните одеколони, нито един не ме е грабнал достатъчно да го купя.

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 16:56 от Pixie

# 102
Благодаря за новата тема, Атти  bouquet  bouquet  bouquet
След прекалено дълга парфюмна апатия, навръх циганското лято се влюбих -
Verte Violette L`Artisan Parfumeur:

Прекрасен е. Много. А аз години наред не понасях виолетки - след един сблъсък с тонове от въпросните цветенца, когато преди години купувах за съфорумка Insolense/Guerlain. Бях потресена от аромата, и то само от едно помирисване. Дълго време време ми ставаше лошо само от мисълта за тях.
 А сега не мога да им се нарадвам - нежни, свежи, прохладни, пудрено-зелени виолетки. Перфектен парфюм за ден като днешния Heart Eyes

# 103
  • Germany

1.Доста пачули ,мастика и пипер.Усеща се и някакъв цитрус ,но не мога да разбера какъв. Нотките във Фрагрантика са объркани-не се води по тях.http://www.ateliercologne.com/colognes-absolues/mistral-patchoul … ogne-absolue.html

Мастика или звездовиден анасон? Уплаши ме сега, мастикс не понасям, а звездовиден анасон обожавам в парфюм. Дано е второто, съвсем скоро ще разбера.
 ~ Di ~, честито влюбване. И аз обожавам хладната и студена чистота на Verte Violette L`Artisan Parfumeur Heart Eyes Един от двата парфюма, които мога да нося при мигрена, даже мисля, че намалява главоболието.
Pixie, очаквах да не харесаш парфюма, още един любител на розите не го одобри.Аз обаче въобще не го оприличавам на Мис Чарминг, който за мен е много розов и много плодов, не намирам общо.
Желая на всички топла и уханна вечер

# 104
Мерси за " огън и лед" на Ревлон. Дали е рентабилно пазаруването от Енцо?  25 лева, къде не съм ги хввърлил.........., а?

Общи условия

Активация на акаунт