Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 978
  • 781
  •   1
Отговори
# 225
    Понякога комбинацията е чудесна - вчера бях с Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Rose Velours, днес с Armani Si Intense и шала миришеше Heart Eyes И моите шалове са вълнени и аромата се задържа доста, но не ги пера заради това bouquet

# 226
Атти, какво циганско лято, при мен си е почти зима, сутринта беше -1°  cold, сега е два.
И понеже зимата чука на вратата ни, искате ли да поговорим за шалове и парфюм? Искам да попитам тези, които носят често този прекрасен аксесоар, как го съчетавате с парфюма? Нормално е шалът, да поеме част от парфюма на врата и деколтето. Някои шалове на практика дори и след пране миришат на парфюм. Колко често перете вашите шалове? Пръскате ли на друга част на тялото, вместо на деколтето и зад ушите заради шала? Смущава ли ви, ако шалът мирише на един, а вие сте с друг парфюм? Носите ли даден шал с конкретен парфюм? Перете ли ги на всяко носене? Харесвате ли аромата на шал, който се получава от всякакви парфюмни комбинации? Споделете вашия опит, моля  Praynig

И тук е студено, -1. Лятото си отиде, а май и есента.  Nature Snowman
Полях се от глава до пети с Intense Cafe и съм като ходещо тирамису и уханна, току що откъсната червена роза.  Heart Eyes
Шалове също нося целогодишно и обичам лека, остатъчна миризма. Обикновено тогава започва едно лудо гадаене кой е парфюма. Често не мога да го позная. Crazy

# 227
  • София
Взех си новия парфюм на One Direction - страшно съм доволна, има много подходящ за есента флорален аромат с нотки на амбър и въобще не е детски.

# 228
Да парфюма е изключително силен. Носи се единствено и само с едно пръсване, иначе души и теб, и околните.

А аз като не харесвам ууд, дали въобще ще ми хареса Miroir des Voluptes?!? newsm78
Абсурд. Peace

# 229
  • София
Атти, какво циганско лято, при мен си е почти зима, сутринта беше -1°  cold, сега е два.
И понеже зимата чука на вратата ни, искате ли да поговорим за шалове и парфюм? Искам да попитам тези, които носят често този прекрасен аксесоар, как го съчетавате с парфюма? Нормално е шалът, да поеме част от парфюма на врата и деколтето. Някои шалове на практика дори и след пране миришат на парфюм. Колко често перете вашите шалове? Пръскате ли на друга част на тялото, вместо на деколтето и зад ушите заради шала? Смущава ли ви, ако шалът мирише на един, а вие сте с друг парфюм? Носите ли даден шал с конкретен парфюм? Перете ли ги на всяко носене? Харесвате ли аромата на шал, който се получава от всякакви парфюмни комбинации? Споделете вашия опит, моля  Praynig

Нося предимно тънки и обемни памучни шалове, но имам и по-плътни, които нося като наметка в не много студено време. Имам огромно чекмедже с шалове. Вътре мирише приказно  Crazy смесват се всевъзможни аромати и става нещо жестоко  Heart Eyes Най-хубаво е, когато остане шипър или се смесят няколко неща плюс шипър. Чак ми става жал, като трябва да ги изпера Simple Smile

# 230
Не мога да си представя даже, че ще наложа на някой да носи нещо, само защото аз много го харесвам  Shocked Но пък съм забелязала, че обикновено между партьорите, които се харесват има химия и на ароматно ниво и имат сходен парфюмен вкус.

Подкрепям и на мен ще ми е интересно. Макар, според мен да е трудно да се обобщава. Имам колеги , които обожават ванилени гурмета и такива , за които всичко по различно от Лайт Блу е тежко. Grinning
Аз също съм любопитна, надявам се да се включат всички мъже, участници в темата  Flutter Hug  welcome Popcorn

Напротив - супер често при подаръци индиректно се опитваме да променим партньора по свой тертип.И в темата често има "на моя ... искам да му взема парфюм Х-много го харесвам на него" . Ако го харесва и той-супер , но ако не го харесва ... При дрехите е дори по-изразено това "Дай ма му купя на партньора ми нещо,в което на мен той/тя ще ми хареса" . Получавал съм толкова дрехи,които не сам мой тип,като повечето не съм облякъл веднъж дори.Парфюми също съм получавал доста пъти,които не харесвам,като точно от споменатото момиче получих Hinoki . Не казвам,че е лош,но при мен има едно голямо но! Като малък бях доста болнав,като често ми се правеха инхалации с камфор , имам крем загряване и крем за натъртвания-какво има и в двата-камфор.Не е нужен жокер от Ники Кънчев , за да се сетят четящите поста ми,и незапознати с  Hinoki какво има в него....за мен поне голямо количество камфор.Ако веднъж се усети аромата му , никога повече няма да го сбъркате.Парфюма в никакъв случай не е лош-напротив! За мен не е ок да асоциирам аромат с инхалации и медицински кремове.
Fille en Aiguilles първите няколко минути наистина е неприятен,но след това се усещат повече боровите иглички и сушените плодове.Както вече споменах аз само около и най-вече под 0-та го нося.За  мен е зимен аромат.

Още нещо малко странично, но ми трябва инфо, ако на някой му се занимава да ми обясни - на какво мирише удът? Тамян, дърво? Моля ви малко повече инфо и къде да търся хубав чист уд (може и нишов).

Удът е новото пачули Simple Smile  

В някои парфюми го оприличават на "медицински," но тези са с по-лошо качество според мен и там удът е много остър. Добре интерпретиран, удът всъщност може да е мек макар и пак екзотичен и придава дълбочина. Ако обичаш смолисти парфюми, може да ти допадне.

Едва ли ще успееш да помиришеш истински, натурален, не синтетичен уд, но както араби са ми казвали, "Не ти трябва."   Уд сам по себе си дори те не носят. Той е комбиниран с други ноти, най-често със сафрон, рози, т.н.

Освен Монталите, в които удът е доста остър и, откровено, за мен лично неносим, има много други. За запознаство с добър уд препоръчвам By Kilian Pure Oud.  Ako искаш да го изпиташ в комбинации с роза, амбър, или тамян, виж Удовата серия на Килиън.

Maison Francis Kurkdjian има Oud, който е изненадващо добър.

Аз вече не се интересувам от удове. Много нови излизат защото е модерна нота, но ако човек се интересува, си струва да почне с добрите  Peace

Т.н. медицински Ууд е синтетично получен такъв. Montale ууда им е само синтетичен. Не е проблем никакъв да се пробва натурален ууд,но можеш да попаднеш на различни аромати както вече споменах в по-предишното ми мнение.Може да е гнил дънер,което определено не е от най-приятните неща,но може и да е леко сладникава дървесна миризма.
Pure Oud на Kilian  е доста добър,но в никакъв случай не е за някой,който тепърва се запознава с нотката  Laughing Освен това е ... само 300 евро за 50 мл . Това ако се купува кофчежето де -рефила е 120-125евро за 50мл пак.
На Maison Francis Kurkdjian има много хубави аромати,но и няколко неща са ме хвърляли в уникален потрес-трябва да си разровя мострите да си припомня 3-те силно неприятни аромата.Francis Kurkdjian е топ парфюмер-спор няма.Бутика в Париж е малък,и ако има 10-на души вътре , се налага да седиш отвън и да изчакаш,защото няма как да влезеш и ти...дори и да вали  Crossing Arms
Ууда ми стана интересен от оригиналния M7 на Yves Saint когато Том Форд им беше creative director.Никога няма да се откажа от него-има толкова много различни едни от други парфюми с нотката,че....  Mr. Green

kovatcheva, аз съм от тези дето носят 365 дни в годината. Любим аксесоар са ми/ копринени, памучни, вълнени, кашмирени... Копринените не мога да ги пера след всяко носене, същото важи и за кашмира. Няма как да си позволя този лукс.  Пръскам си нормално. Гледам да не се карат шала и парфюма, дори понякога ми е кеф, ако са различни аромати. Ако шалът е поел някой парфюм трърде осезаемо и реша, че ще ме дразни, сменям шала, не парфюма, той вече е сложен.
..... Мразя зимата.

Аз чакам в неделя да стане 20 градуса sun , ти за 1 ни говориш.

Аууу, чул те господ! Нали така се казваше Laughing

И аз съм така-нося какви ли не шалове и сигурно имам над 20 крават-а .А да-и аз мразя зимата  Peace

Полях се от глава до пети с Intense Cafe и съм като ходещо тирамису и уханна, току що откъсната червена роза.  Heart Eyes

Любим аромат  Simple Smile Не каза какви са ти впечатленията от Vanilla Extasy , или аз го пропуснах този момент?  Thinking

Днес и аз съм на вълна Montale - аромат за деня Fruits of the Musk

П.П.
Ще драсна по-късно за нехаресваните от мен,и голяма част от моите познати дамски аромати , че ще поспортуваме час и половина баскетбол.  

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 21:08 от WaltherP99

# 231
Атти, какво циганско лято, при мен си е почти зима, сутринта беше -1°  cold, сега е два.
И понеже зимата чука на вратата ни, искате ли да поговорим за шалове и парфюм? Искам да попитам тези, които носят често този прекрасен аксесоар, как го съчетавате с парфюма? Нормално е шалът, да поеме част от парфюма на врата и деколтето. Някои шалове на практика дори и след пране миришат на парфюм. Колко често перете вашите шалове? Пръскате ли на друга част на тялото, вместо на деколтето и зад ушите заради шала? Смущава ли ви, ако шалът мирише на един, а вие сте с друг парфюм? Носите ли даден шал с конкретен парфюм? Перете ли ги на всяко носене? Харесвате ли аромата на шал, който се получава от всякакви парфюмни комбинации? Споделете вашия опит, моля  Praynig

Точно този въпрос ме връхлетя ндес, когато отворих гардероба, а отвътре ме лъхна аромат, смесен от двата шала, които висят вътре. Моите.  Laughing Обожавам смесените миризми на шаловете си, получава се някаква много красива смесица от любими аромати. Да уточня, аз не съм почитател на атомни бомби, удове и прочее  Simple Smile Но сигурно и при тях има интересни комбинации.
Пера си шаловете само с перилен препарат/ползвам Силан за цветни тъкани, ароматизатор не слагам.
Много отдава ме мъчи мисълта дали да си поръчам индивидуален парфюм, иска се само да занесеш шал, който си ползвал и по който има остатъчни аромати. Интересно ми е какво ще се получи. http://www.dasparfum.com/

# 232
Не харесвам хот котюра на Живанши, дори и мъжките съм ги игнорирал. Действат НИ подтискащо и, и, незнам точно. Ако един парфюм не ти напълни дробовете с усещане за спокойствие или интрига от пръв път, пиши го бегал. Между другото в Сефора смениха тестера на Пантерата, ще кажеш, че са абонирани за форума.

# 233
Имам лошият навик да се напръскам с парфюм точно преди излизане и секунди след това да сложа шала на врата. Съответно той е така яко напоен с аромат, че ухае по-силно, отколкото аз с парфюм върху себе си. Хубаво е уханието, което се носи от шаловете след ден-два, защото не пера шаловете след всяко носене. Хубаво е като се смесят два аромата, но в един момент като се добави още един или два, вече става евтин, пошъл аромат на бардак или будоар на ... лека жена Crazy Ми не мога с по-конкретно описание да предам усещането си от аромата на шал, носен с 4 различни парфюма, макар да звучи идиотско. С два е най-добре.
Днес, тръгвайки си от работа, освен че аз ухаех доволно много на Visa, макар и напръскана в 6 сутринта, като метнах шала, ароматът избухна с нова сила и ще мирише до изпиране и след това...  Heart Eyes Утре може би ще бъда със същия шал, но още не съм решила с кой парфюм да направя смеската.

# 234
  • София
Здравейте дами,
видях, че една вметка на WaltherP99 породи интерес към въпроса - кои хитови женски парфюми не се харесват от мъжете  Simple Smile
Ето някои, за които съм чувал не толкова ласкави отзиви - Guerlain La Petite Robe Noire edp - една от първите версии, един от новите ейнджъли - Angel Eau Sucree 2015, също Narciso Rodriguez for Her Eau de Parfum, Versace Crystal Noir... Сега се сетих и за негативен коментар за Arabian Oud Kalemat - бабешки  бил Mr. Green

Забелязъл съм, че парфюмно незаинтересованите мъже, като цяло не различават и не се впечатляват от женските благини - чанти, обувки, аксесори, и точно този тип мъже са склонни да не харесват откровено сладките и по-плътни, тежки и вечерни секси аромати. Ако съм прав за това си впечатление, мисля, че имам логично обяснение, но ще си го спестя, защото темата ще залитне леко към психологията, а не бих искал да ме помислите за куку  Mr. Green
Подчертаните мъже-хищници обаче, които обръщат внимание на собствената си и чуждата визия, по-добре възприемат предзвикателните и мощни аромати.  

Иначе казано, няма един иделно лош или идеално прекраснен женски парфюм за нас мъжете. Всичко зависи от типа мъж и парфюмните му натрувания.  Simple Smile  За жалост, повечето хора от обкръжението ми не са парфюмни маниаци и ароматните им коментари се обобщават с определения като: "супер е", "много е гаден", "не е лош"  Grinning

sanyy - имам Mancera Aoud Black Candy - даже днес бях с него, но виждам, че докато се включа в темата, ти вече си си поръчала пробичка. Така че няма да те обърквам излишно с моите позитивни впечателния. Ще ми интересно мнението ти.

Накрая имам и два въпроса - леко странни. Забелязвам напоследък, интересна активност във форума ни около Thierry Mugler Mirror Mirror Collection - Miroir des Voluptes. Гледам му пирамидата и се викам - ми той 100% звучи като любимите ми арабели... Та според тествалите го от вас дами и господа, дали става за мъж, който харесва източните аромати?

И още едно подобно питане  - става ли за мъж Agent Provocateur L'Agent? Чел съм тук Ваши мнения, че повечето от Вас не го долюбвате особено, което ме навежда на мисълта, че има нещо нетипично, странно и може би унисекс в него, което и вероятно може да ми хареса...
Благодаря предварително за отговорите. Hug

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 22:49 от Deetron

# 235
И още едно подобно питане  - става ли за мъж Agent Provocateur L'Agent? Чел съм тук Ваши мнения, че повечето от Вас не го долюбвате особено, което ме навежда на мисълта, че има нещо нетипично, странно и може би унисекс в него, което и вероятно може да ми хареса...
Не обичам унисекс аромати. Има ли откровено мъжка нотка един парфюм, не е за мен.  L'Agent не нося често, но всеки път, когато го избера ми носи голямо удоволствие. Намирам го за секси аромат, хем тъмен и тамянен, хем има някак си амброва сладост и мекота. Мръснишки някак, като NU Crazy Пробвай го де, може би пък става. По-скоро като дамски аромат, който би стоял добре и на мъж, отколкото като унисекс, ако разбираш какво изразявам изобщо с това определение. Ще напръскам щедро ЛМ с него още утре и ще споделя впечатление!  Twisted Evil

# 236
  • София
Да, според мен L'Agent идеално би паснал на мъж с твоите вкусови предпочитания, Deetron. Силно препоръчвам да се запознаеш отблизо с него.

# 237
  • в 1001-та нощ
Да парфюма е изключително силен. Носи се единствено и само с едно пръсване, иначе души и теб, и околните.

А аз като не харесвам ууд, дали въобще ще ми хареса Miroir des Voluptes?!? newsm78
Абсурд. Peace

Aз не харесвам ууд и този парфюм също  Stop Stop Stop

# 238
  • София
Бижy, Атти - Благодаря Ви за включванията  cheers

Колкото до мини-дискусията за ууд-а, моето мнение е, че той не се различава коренно от която и да било друга съставка - ако се съчетае правилно в уудачна доза, магията се получава.
Прав е WaltherP99, че има много видове ууд и още толкова комбинации с други дървесини, а засиления европейски интерес и прочит последните години, дава още по-голям шанс да се разкрият различните му лица.

kovatcheva ми даде шанс да се запозная с J.F. Schwarzlose Berlin - Rausch, който излъчва ууда в една по-мека и приемлива за западния свят светлина. В този аромат, той е на заден план, в поддържаща роля и дава чудесен баланс между сладост, топлина и дървесина. kovatcheva благодаря ти за пробичката  bouquet

Та ууда не е само гръмнали контакти, дънери, зъболекарски кабинети и тн  Mr. Green Въпроса е в дозата, както и при други фиксиращи нотки като пачули, сандалово дърво, амбър, ванилия, мускус и тн.

Но и напълно разбирам дами като a.l.e.n.a, които не харесват ууд. Трудна съставка си е, която изисква доста работа, докато се получи краен добър резултат, особено пък за западния вкус  Simple Smile При всички положения е повече мъжествена и мрачна нотка, която пасва по-успешно в мъжки парфюми. Но това е само мое мнение.

sandokanchev - интересно защо така сте сложили хикса на Живанши? Не ги намирам с нищо за екстремни... Наротив даже - имат чудесни класически мъжки аромати. Но разбира се това не значи, че трябва да се харесат на всички... Wink Просто ми е любопитен твоя мотив. Признавам, не съм запознат особено с дамските живаншита.

# 239
Здравейте дами,
видях, че една вметка на WaltherP99 породи интерес към въпроса - кои хитови женски парфюми не се харесват от мъжете  Simple Smile
Ето някои, за които съм чувал не толкова ласкави отзиви - Guerlain La Petite Robe Noire edp - една от първите версии, един от новите ейнджъли - Angel Eau Sucree 2015, също Narciso Rodriguez for Her Eau de Parfum, Versace Crystal Noir... Сега се сетих и за негативен коментар за Arabian Oud Kalemat - бабешки  бил Mr. Green

Забелязъл съм, че парфюмно незаинтересованите мъже, като цяло не различават и не се впечатляват от женските благини - чанти, обувки, аксесори, и точно този тип мъже са склонни да не харесват откровено сладките и по-плътни, тежки и вечерни секси аромати.

Всички Guerlain от La Petite Robe Noir серията са ми неприятни,както и на всички мъже,с които съм ги дискутирал.Не съм срещнал мъж,който да харесва който и да е парфюм от серията.Да каже-ок е..може,но да хареса...нито веднъж.Тази серия е типичния пример как момичето си мисли преди излизане,а да не говорим на среща "страхотно ухая , чувствам се добре и желана с този аромат" ... да ама не.
Портфолиото на Guerlain е много голямо-не знам дали и 1/3 от него съм пробвал,но освен L'Art et la Matiere серията нищо не ми е направило някакво уникално впечатление.А да- Vetiver серията е хубава - за много сериозни парфюмни колекционери това са най-добрите мъжки ветивери.
Honour Woman на Amouage , Love in Black и Iris Tuberose на Creed , всичко което съм пробвал от J`Adore и Miss Dior сериите на Dior , Alien серията на Thierry Mugler , всяко дамски Givenchy което съм пробвал, Narciso Rodriguez For Her оригинала съм пробвал само , 2-3 от Infusion серията на Prada , както няколко неща на Tom Ford :
1.Lys Fume  (води се унисекс,но за мен е дамски)
2.Venetian Bergamot ... =//=
3.Lavender Palm =//=
4.White Patchouli
5.Violet Blonde
А да-за малко да пропусна Flowerbomb на Viktor&Rolf - само оригинала съм пробвал.

Това са нещата,които лично аз силно не харесвам на жена.Сигурно има и доста още,но и тези са достатъчно.
От споменатите по-горе аромати, тези които съм дискутирал с приятели,и те не ги харесват са L'Art et la Matiere серията на Guerlain , J`Adore и Alien заедно с прозводните им , както и Flowerbomb на Viktor&Rolf .

За да няма обидени-това е мое лично мнение,а за някои аромати и на мои познати,които малко или много разбират от парфюми.Това не значи,че мъжете около вас ще са на същото мнение.

Deetron - за мен Kalemat на Arabian Oud е прекрасен-нишово качество,но е по-скоро мъжки,като и жени могат да го носят,но в определени ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт