Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 958
  • 781
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Доколкото разбирам, искаш да гърмиш Жики на сляпо? Как си с дълбоките класики?
Точно искам да го гърмя на сляпо и определено не съм добре с дълбоките класики,особено след като изгърмях с Magie Noire EDT от 84рта година!А и не съм особено запозната с цената на Jicky
В такъв случай ти гарантирам, че ще попаднеш на още по-дълбока класика и това няма да те направи никак щастлива Simple Smile

# 256
  • Франция
Точно искам да го гърмя на сляпо и определено не съм добре с дълбоките класики,особено след като изгърмях с Magie Noire EDT от 84рта година!А и не съм особено запозната с цената на Jicky
В такъв случай ти гарантирам, че ще попаднеш на още по-дълбока класика и това няма да те направи никак щастлива Simple Smile
Каквото казва Атти  Peace

Жики е много особен аромат. Не знам за Едт версията, аз нося ЕдП - върху мен стои уникално добре, но съм го пробвала върху близки хора и от двата пола, може да се преобразява на мръсен или одеколонов, на блудкаво-сладък или на пица (когато розмаринът надделее).
Хамелеон, като всички стари герлени.

Дами, така и така съм тук, да взема да се оплача - нещо странно става напоследък с осезанието ми и любими съставки започват да ме измъчват.  Shocked Случвало ли ви се е такова чудо? Разбирам да разлюбя нещо, но чак да ме задушава до непоносимост?
(Конкретно визирам зюмбюли, които обожавах до тая пролет и имам доста аромати с този нюанс...)

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 23:17 от Йоан Владимир

# 257
Скрит текст:
И друг път съм писала, ама като пак заговорихме... Мъжът ми ми забрани Calyx Prescriptives и Coral Flower Lolita Lempicka категорично. От човек, оценяващ с щедър възторг всичките ми парфюми, получих намек да не ползвам Самсара наоколо.
Отбелязвани с възхита са били J`adore, Angel Liqueur de Parfum Thierry Mugler, Les Exclusifs de Chanel Beige, Classique Eau de Parfum Jean Paul Gaultier, Nu edp Yves Saint Laurent, Ambre de Cabochard Gres и Jour d`Hermes Absolu.
А наистина не помня с кой парфюм бях се качила в автобус и две момченца, около 15-16 годишни, бяха очаровани от аромата, който се носел, писах тогава за това в темата, ама дали не беше La Vie Est Belle... Thinking
Другите безброй парфюми, с които съм била, със сигурност не са били незабелязани, защото съм от врачанската школа и заради това няма как да ги пропуснат околните, но не са коментирани като "ооо парфюмът ти е страхотен" или с "моля ти се не ползвай повече този парфюм". Имам предвид само коментари от мъже Wink
Не забравяй , че хората в Бг не са екстровертни - не очаквай директни реакции от непознати,било то позитивни,а да не говорим негативни.Тук масово всеки се е затворил в собствената си черупка,и се отпуска да каже какво мисли само пред познати,а и това не е сигурно.
Аз съм СУПЕР директен и в личния,и в професионалния си живот.Това се харесва и оценява от някой,но други много ги дразни .Оковите "а какво ще кажат/ще си помислят хората" съм ги скъсал още на 23-24.
От мъжка гледна точка в Бг има и нещо друго-ако си екстроверт (което в Бг сме 4-5 максимум от 100) и направиш комплимент на непозната жена, това предизвиква често силна почуда , като десетки пъти съм получавал директен отговор на мой комплимент "имам си приятел/мъж" ... няма "мерси" - все едно съм някой селски морски гларус изстрелял заучена реплика за хиляден път. И като кажа "И аз си имам приятелка-просто исках да ти кажа,че изглеждаш/ухаеш добре" често съм имал  шокови реакции  #Shocked от "Ама аз си помислих.." до "Ама как така-ние не се познаваме" .Не че мен нещо такова може да ме притесни де .
А да - Nu  е супер любим на една приятелка , която винаги е врачанската школа.За коя от 2-те версии говориш всъщност ?
Непознати жени обаче, са правили комплименти и са отбелязвали много повече от изброените аромати. "Парфюмът ви е страхотен! ; Ухаете ппекрасно, за първи път помирисвам такъв парфюм! ; На какво ухаете, уникален аромат! ; Ох от някъде замириса толкова вкусно. А, вие ли миришете така? ; Ба си филма, добре че от някъде ухае страхотно на карамел!"  и още много такива страшно приятни възклицания в магазини, в кино, в заведение.
Тъй като аз съм смахнат супер екстроверт, ако нещо ме впечатли силно, бих казала на всеки. Стъписах на морето на 15-ти август една жена на опашката в църквата, където чакахме, за да запалим по свещичка за здраве на един от най-големите християнски празници като и казах, че парфюмът и е прекрасен. Тя така и не можа да ми обясни кой е...
Намирам за приятно някой да хареса уханието ми и да го спомене на глас, независимо дали осъзнава, че идва от мен или не. Но на комплимент от такъв род никой не е реагирал негативно. Понякога смутено, но винаги с усмивка. До сега само на двама мъже съм казвала, че съм впечатлена от парфюма им. Парадокс е, че и двамата бяха с Aсqua di Gio! Ми...  "наакаха" се от кеф!  Crazy

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 01:22 от Бижy

# 258
Каквото казва Атти  Peace.
Жики е много особен аромат. Не знам за Едт версията, аз нося ЕдП - върху мен стои уникално добре, но съм го пробвала върху близки хора и от двата пола, може да се преобразява на мръсен или одеколонов, на блудкаво-сладък или на пица (когато розмаринът надделее).
Хамелеон, като всички стари герлени.

Дами, така и така съм тук, да взема да се оплача - нещо странно става напоследък с осезанието ми и любими съставки започват да ме измъчват.  Shocked Случвало ли ви се е такова чудо? Разбирам да разлюбя нещо, но чак да ме задушава до непоносимост?
(Конкретно визирам зюмбюли, които обожавах до тая пролет и имам доста аромати с този нюанс...)
    Да не влизаш в критическата, извинявай. И МЖ има този проблем.

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 00:17 от sandokanchev

# 259
Много ми хареса Vanilla Extasy, но усещам съвсем различни неща отлколкото в официалната пирамида. Например подправка между анасон и индрише, много леко загатната, кой знае откъде идва. Кайсията е много сдържана, с кадифена, ароматна кожичка. Ароматът е мек, заоблен, удоволствие е да го носи човек.
...
Intense Cafe не ми излиза от ума. Разкош голям! Heart Eyes Ще се купува.

Сигурен бях,че Vanilla Extasy ще ти хареса  Simple Smile Анасон при мен няма,но има леееко индрише да .
Ти купи ли си го в крайна сметка,или ти беше мостра?

Intense Cafe е задължителен за мен парфюм за всеки парфюмен ентусиаст.
http://www.parfums.cz/montale/intense-cafe-parfemovana-voda-unisex/ имаш и 5% отстъпка допълнително  Peace

Непознати жени обаче, са правили са комплименти

Различно е .
Acqua di Gio само след спорт го слагам.Не съм го ползвал за кафе,а да не говорим за заведение или среща от поне 10 години.Моментния вариант на парфюма няма и 60% от това,което представляваше аромата 90-те.

А да - Nu  е супер любим на една приятелка , която винаги е врачанската школа.За коя от 2-те версии

Whistling

# 260
А да - Nu  е супер любим на една приятелка , която винаги е врачанската школа.За коя от 2-те версии

Whistling
Nu edp старата версия в кръглата кутия/шише. Три са вече, има и La Collection Nu.

# 261
Еййй разкандардисахте ме за този Jicky,a e толкова красив,го гледах във рефил шише на Guerlain,това от 83та...като нищо след време като ми щукне пак да го взема  Mr. Green

# 262

Сигурен бях,че Vanilla Extasy ще ти хареса  Simple Smile Анасон при мен няма,но има леееко индрише да .
Ти купи ли си го в крайна сметка,или ти беше мостра?

Intense Cafe е задължителен за мен парфюм за всеки парфюмен ентусиаст.
http://www.parfums.cz/montale/intense-cafe-parfemovana-voda-unisex/ имаш и 5% отстъпка допълнително  Peace

Мостра беше, заедно с шепа останали на Монтал. Само Chocolate Greedy съм купувала на сляпо, защото ми се стори дотатъчно безопасен, иначе не бих посмяла. Имах мноого лоша реакция на Amandes Orientales и Soleil de Capri и си имам едно наум. Добре че Mukhallat няма нищо общо с Amandes Orientales. Тогава спрях да се интересувам от Монтал, преди 2-3  години беше, така ме стресна този безумен бадем.

Благодаря за линка! Там имам 8% до края на годината. Веднага проверих наличността му по сайтовете, защото се чувствах великолепно с този аромат, сякаш беше част от мен.
Този месец съм си дала обет да не купувам бутилка, но другия ми е рождения ден и ще си самоподаря Intense Cafe.
А за обета- току що извадих от целофана парфюм купен от ....може би две седмици и искам да му обърна внимание. Не беше на сляпо, бях го пробвала и ми хареса много, но не чак толкова за да го купя. Е, промених си решението в името на експеримента. Laughing Сетихте ли се кой е?

# 263
Имам нужда от съвет. Hug Трябва да купувам подарък на дама от старата школа, любителка на Chanel 5 от 30 години. Ползва и други аромати, но рядко. Та бюджета е силно ограничен и за това ме интересува дали смятате, че някой от тези двата би и допаднал: http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Myrrhae-4465.html или http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Iris-2903.html

# 264
Имам нужда от съвет. Hug Трябва да купувам подарък на дама от старата школа, любителка на Chanel 5 от 30 години. Ползва и други аромати, но рядко. Та бюджета е силно ограничен и за това ме интересува дали смятате, че някой от тези двата би и допаднал: http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Myrrhae-4465.html или http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Iris-2903.html
Според мен определено не, особено първия.
Купи нещо друго, ако има възможност не парфюм. Peace

# 265
Ами точно това е, че парфюмът е желан. Т.е. не се изисква марка, а по-скоро да се хареса. Жената ползва 5-цата само за специални поводи (за това 100мл и стигат за 10 години) и й се иска нещо по-непретенциозно за всеки ден.
А можеш ли да предложиш нещо в ниския ценови клас?

# 266
Аз мога: http://www.fragrantica.com/perfume/Pierre-Balmain/Ivoire-15557.html
Стилен ежедневен аромат, сапунено-пудрен, но не ретро. Става за всяка възраст, не е твърде младежки. Комфортен и траен парфюм. Според мен ще се хареса, има универсален характер. Ако познаваш Noa, в тази тоналност е.
В parfimo 50 ml струват към 40 лв.

# 267
Здравейте,можете ли да ми кажете нещо за Jicky ЕДТ,не знам защо в скоро време ми е хванал погледа този аромат,но нещо не мога да се реша с него,след като не съм го тествала!

искаш ли да ти изпратя пробичка?
аз го харесвам много /точно и само едт/ и хич не мога да се съглася с описанията му от предните постове
намирам го за много по-носим от черната магия и за мен звучи съвсем актуално и сега /но пък моят вкус не е най-стандартният/
нося и Шалимар , отново харесвам най-много едт, имат известна прилика, като Жики за мен е по-обран и по-ежедневен
обаче пп на Жики не бих доближила до кожата и носа си никога повече

понеже мернах да споменавате друг мой любимец - Ну - харесвам и едт, и едп, просто са различни; последното, което е споменала Бижу, не съм тествала

Ирисът на Л'ерболарио е по-добрата идея от двата, но не означава, че ще се хареса

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 12:55 от bubanka

# 268
Ами точно това е, че парфюмът е желан. Т.е. не се изисква марка, а по-скоро да се хареса. Жената ползва 5-цата само за специални поводи (за това 100мл и стигат за 10 години) и й се иска нещо по-непретенциозно за всеки ден.
А можеш ли да предложиш нещо в ниския ценови клас?
Не, не бих могла в ниския клас. Peace

# 269
Здравейте,можете ли да ми кажете нещо за Jicky ЕДТ,не знам защо в скоро време ми е хванал погледа този аромат,но нещо не мога да се реша с него,след като не съм го тествала!

искаш ли да ти изпратя пробичка?
аз го харесвам много /точно и само едт/ и хич не мога да се съглася с описанията му от предните постове
намирам го за много по-носим от черната магия и за мен звучи съвсем актуално и сега /но пък моят вкус не е най-стандартният/

Няма нужда и без това ще го поръчам,само да попитам колко версии има (винтидж и нова) и те различават ли се много една от друга?

Общи условия

Активация на акаунт