Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 959
  • 781
  •   1
Отговори
# 240
  • София
WaltherP99 - За  Petite Robe Noir - на мен ми допадат версиите, които съм тествал - EDP, EDT, дори и последната  La Petite Robe Noire Eau Fraiche.
И ще опиша защо - аромата на първите версии EDP, EDT веднага предизвиква у мен усещане за безгрижие, младост, невинност, лекота, закачливост и по детски красива наивност.
Търсил съм причината, която ме кара да възприемам така позитивно аромата на череши и вишни, и но така и не стигнах до нещо съществено, освен красивите спомени от няколкото лета, които прекарвах на лозето на дядо ми в Аксаково, Варна, където той гледаше череши и вишни, а аз бях натоварен със задачата да ги бера  Mr. Green

За La Petite Robe Noire Eau Fraiche - помня, че тук доста негативни отзиви четох и те ми повлияха признавам, та когато го тествах реално, очаквах да бъда разочарован, а всъщност парфюма ми се стори много приятен, лек, ефирен, женствен и лесен за харесване.

И аз държа за отбележа, че негативните коментари, които споделих, идват от мъже, които общо взето нямат отношение към парфюмната тематика и ще се радвам никоя дама да не се засегне. Важното е всеки да изразява себе си и се чувства в хармония с парфюма и външния си вид, пък какво казват други - няма особено значение.  Simple Smile

Ето за пример, ако трябва да избера, измежду 3 хитови/първите версии/  - La Petite Robe, La Vie Est Belle и Alien, най-харесван от мен е La Petite Robe Noire. По-скоро не схаващам защо от Герлен го асоциират с черна рокля, но това няма значение  Simple Smile

Хубав и ухаен ден на всички.

# 241
Забелязъл съм, че парфюмно незаинтересованите мъже, като цяло не различават и не се впечатляват от женските благини - чанти, обувки, аксесори, и точно този тип мъже са склонни да не харесват откровено сладките и по-плътни, тежки и вечерни секси аромати. Ако съм прав за това си впечатление, мисля, че имам логично обяснение, но ще си го спестя, защото темата ще залитне леко към психологията, а не бих искал да ме помислите за куку  Mr. Green

бих се радвала да прочета  Wink

Цитат
И още едно подобно питане  - става ли за мъж Agent Provocateur L'Agent? Чел съм тук Ваши мнения, че повечето от Вас не го долюбвате особено, което ме навежда на мисълта, че има нещо нетипично, странно и може би унисекс в него, което и вероятно може да ми хареса...

и от мен едно "да"
аз го нося със смесени чувства - има моменти, в които нечовешки ме дразни особено след първия половин час, но има и такива, в които блаженството е с часове - не мога да уловя зависимостта, за да избегна случаите, в които ме трови

# 242
Някой от темата да е поръчвал Amour Nocturne L`Artisan Parfumeur от Parfimo?

# 243
И още едно подобно питане  - става ли за мъж Agent Provocateur L'Agent? Чел съм тук Ваши мнения, че повечето от Вас не го долюбвате особено, което ме навежда на мисълта, че има нещо нетипично, странно и може би унисекс в него, което и вероятно може да ми хареса...
и от мен едно "да"
аз го нося със смесени чувства - има моменти, в които нечовешки ме дразни особено след първия половин час, но има и такива, в които блаженството е с часове - не мога да уловя зависимостта, за да избегна случаите, в които ме трови
И от мен да. Пробвай го, въпреки че за мен си е женски аромат, макар и много извратен.

За Мироар на Тиери също бих те посъветвала да го пробваш, смятам че ще ти хареса и то доста.

# 244
Забелязъл съм, че парфюмно незаинтересованите мъже, като цяло не различават и не се впечатляват от женските благини - чанти, обувки, аксесори, и точно този тип мъже са склонни да не харесват откровено сладките и по-плътни, тежки и вечерни секси аромати. Ако съм прав за това си впечатление, мисля, че имам логично обяснение, но ще си го спестя, защото темата ще залитне леко към психологията, а не бих искал да ме помислите за куку  Mr. Green

бих се радвала да прочета  Wink

Цитат
И още едно подобно питане  - става ли за мъж Agent Provocateur L'Agent? Чел съм тук Ваши мнения, че повечето от Вас не го долюбвате особено, което ме навежда на мисълта, че има нещо нетипично, странно и може би унисекс в него, което и вероятно може да ми хареса...

и от мен едно "да"

И аз бих се радвала да прочета. Психологическият аспект ми е много интересен.

Относно L'Agent- при мен ангеликата започва да стърчи, а бих искала точно тя да се прибере, защото след няколко часа започва да ми горчи и дразни. А кожата ми се разбира с тамяна иначе.

# 245
Да, аз. Всичко е наред.

Ковачева, благодаря за описанието на Лалик-а. Мина ми мерака дори да го пробвам Laughing

Нито една от Черните рокли не ми хареса , душих и пръсках из моловете някои от тях заради вишните обаче има нещо  което ме дразни. Учудвам се, че и на някои мъже не им харесват, мислех че се харесват доста Grinning

Пристигна ми голямо шишенце Premier Figuier L`Artisan Parfumeur и съм хепи Heart Eyes

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 15:08 от raznejena*

# 246
Ето за пример, ако трябва да избера, измежду 3 хитови/първите версии/  - La Petite Robe, La Vie Est Belle и Alien, най-харесван от мен е La Petite Robe Noire. По-скоро не схаващам защо от Герлен го асоциират с черна рокля, но това няма значение  Simple Smile
Моето предположение за името е, че са искали да внушат за парфюма, че е като "малка черна рокличка" - всяка жена има нужда от такава и върви във всяка ситуация...
По темата скоро тествах Dalia Davine  и ми се стори доста приятен. Показах на ММ и получих силно сбръчкан нос. Може би има нещо такова за  Givenchy-тата.

# 247
И друг път съм писала, ама като пак заговорихме... Мъжът ми ми забрани Calyx Prescriptives и Coral Flower Lolita Lempicka категорично. От човек, оценяващ с щедър възторг всичките ми парфюми, получих намек да не ползвам Самсара наоколо.
Отбелязвани с възхита са били J`adore, Angel Liqueur de Parfum Thierry Mugler, Les Exclusifs de Chanel Beige, Classique Eau de Parfum Jean Paul Gaultier, Nu edp Yves Saint Laurent, Ambre de Cabochard Gres и Jour d`Hermes Absolu.
А наистина не помня с кой парфюм бях се качила в автобус и две момченца, около 15-16 годишни, бяха очаровани от аромата, който се носел, писах тогава за това в темата, ама дали не беше La Vie Est Belle... Thinking
Другите безброй парфюми, с които съм била, със сигурност не са били незабелязани, защото съм от врачанската школа и заради това няма как да ги пропуснат околните, но не са коментирани като "ооо парфюмът ти е страхотен" или с "моля ти се не ползвай повече този парфюм". Имам предвид само коментари от мъже Wink

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 17:01 от Бижy

# 248
Сещам се за два парфюма, за който мъжът ми да ме е молил да не нося: Caligna L`Artisan Parfumeur и L'Agent Agent Provocateur.

Да, аз. Всичко е наред.
Благодаря. Simple Smile

# 249
  • Стара Загора

А наистина не помня с кой парфюм бях се качила в автобус и две момченца, около 15-16 годишни, бяха очаровани от аромата, който се носел, писах тогава за това в темата, ама дали не беше La Vie Est Belle... Thinking

Беше, беше, точно за него беше писала. Запомнила съм го, защото като прочетох описанието и хукнах да го пробвам, но се оказа прекалено сладък за моя вкус  Stop
Аз съм забелязала, че много мъже, не визирам всички в никакъв случай, харесват сладки, вкусни аромати (включително и мъжа ми). Веднъж през лятото се бях напръскала със слънцезащитно масло с кокосово-карамелен аромат и отивайки на плаж, спрях за кафе от автомат. Двама мъже си приказваха до него и започнаха да се озъртат и да душат и да се чудят от къде им мирише на "ммм карамелен сладкиш, ох, че ми се прияде" Grinning

# 250
Здравейте,можете ли да ми кажете нещо за Jicky ЕДТ,не знам защо в скоро време ми е хванал погледа този аромат,но нещо не мога да се реша с него,след като не съм го тествала!

# 251
  • София
Доколкото разбирам, искаш да гърмиш Жики на сляпо? Как си с дълбоките класики?

# 252

La Vie Est Belle  го харесвам аз  Simple Smile
За роклята-аз я правя без проблем асоциацията , но в негативен аспект.

И друг път съм писала, ама като пак заговорихме... Мъжът ми ми забрани Calyx Prescriptives и Coral Flower Lolita Lempicka категорично. От човек, оценяващ с щедър възторг всичките ми парфюми, получих намек да не ползвам Самсара наоколо.
Отбелязвани с възхита са били J`adore, Angel Liqueur de Parfum Thierry Mugler, Les Exclusifs de Chanel Beige, Classique Eau de Parfum Jean Paul Gaultier, Nu edp Yves Saint Laurent, Ambre de Cabochard Gres и Jour d`Hermes Absolu.
Другите безброй парфюми, с които съм била, със сигурност не са били незабелязани, защото съм от врачанската школа и заради това няма как да ги пропуснат околните, но не са коментирани като "ооо парфюмът ти е страхотен" или с "моля ти се не ползвай повече този парфюм". Имам предвид само коментари от мъже Wink

Не забравяй , че хората в Бг не са екстровертни - не очаквай директни реакции от непознати,било то позитивни,а да не говорим негативни.Тук масово всеки се е затворил в собствената си черупка,и се отпуска да каже какво мисли само пред познати,а и това не е сигурно.
Аз съм СУПЕР директен и в личния,и в професионалния си живот.Това се харесва и оценява от някой,но други много ги дразни .Оковите "а какво ще кажат/ще си помислят хората" съм ги скъсал още на 23-24.
От мъжка гледна точка в Бг има и нещо друго-ако си екстроверт (което в Бг сме 4-5 максимум от 100) и направиш комплимент на непозната жена, това предизвиква често силна почуда , като десетки пъти съм получавал директен отговор на мой комплимент "имам си приятел/мъж" ... няма "мерси" - все едно съм някой селски морски гларус изстрелял заучена реплика за хиляден път. И като кажа "И аз си имам приятелка-просто исках да ти кажа,че изглеждаш/ухаеш добре" често съм имал  шокови реакции  #Shocked от "Ама аз си помислих.." до "Ама как така-ние не се познаваме" .Не че мен нещо такова може да ме притесни де .
А да - Nu  е супер любим на една приятелка , която винаги е врачанската школа.За коя от 2-те версии говориш всъщност ?

Двама мъже си приказваха до него и започнаха да се озъртат и да душат и да се чудят от къде им мирише на "ммм карамелен сладкиш, ох, че ми се прияде" Grinning

Аз няколко пъти съм получавал такива реакции за Chocolate Greedy и Mukhallat на Montale . С Chocolate Greedy са ме спирали на улицата и са ми задавали въпроса "Извинявайте от къде сте купили кекса-мирише толкова вкусно" - просто бях с раница и жената си помисли,че имам току-що изпечен кекс в нея  Mr. Green

Дойде ми пробичката от Noir Exquis L`Artisan
Супер позитивни първоначални впечатления.Ревю ще направя тези дни.
Парфюм за деня Tasmeem Men Rasasi

# 253
Доколкото разбирам, искаш да гърмиш Жики на сляпо? Как си с дълбоките класики?
Точно искам да го гърмя на сляпо и определено не съм добре с дълбоките класики,особено след като изгърмях с Magie Noire EDT от 84рта година!А и не съм особено запозната с цената на Jicky

# 254
Здравейте,можете ли да ми кажете нещо за Jicky ЕДТ,не знам защо в скоро време ми е хванал погледа този аромат,но нещо не мога да се реша с него,след като не съм го тествала!

Аз само мога да кажа, че хич не успя да ме развълнува. Лавандулов унисекс, има и много по-хубави от него. А класиките на Guerlain ги обичам, особено Vol de Nuit и L'Heure Bleue.
Не нося Apres L'Ondee, защото усещам нафталин, това може да се случи с Герленските бабички.

Нарочно си взех пробата на Жики в Ирландия, за да го нося в музея на Титаник (за по-голяма автентичност на преживяването), но и това не помогна.

И мен са ме питали за Chocolate Greedy, направо ме попитаха откъде да го купят и си записаха информацията, не бяха и чували за Монтал.

Много ми хареса Vanilla Extasy, но усещам съвсем различни неща отлколкото в официалната пирамида. Например подправка между анасон и индрише, много леко загатната, кой знае откъде идва. Кайсията е много сдържана, с кадифена, ароматна кожичка. Ароматът е мек, заоблен, удоволствие е да го носи човек.

Днес пробвах Червената Муза, най-сетне дойде и при нас. Много беше хубава в студа- сапунена роза, много учтива и приятна. Не е моя, но не ми пречи.
Intense Cafe не ми излиза от ума. Разкош голям! Heart Eyes Ще се купува.

Общи условия

Активация на акаунт