Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 944
  • 781
  •   1
Отговори
# 285
  • Чукарландия
Сега се зачетох във Фрагрантика за Amber & Roses Mancera. Казват, че е зашеметяващ аромат. Някой да го познава, че съм много любопитна? Hug

# 286
  • Там, където ме обичат
Влезнах уж само да хвърля едно око на темата, а тя така хубаво се е завъръяла около Монтали и уудове, че се задържах по-дълго от предвиденото и изчетох цялата тема.
Атти, благодаря за оформлението.  bouquet
Днес съм с Le Baiser du Dragon, за довечера съм предвидила Habanita.  Heart Eyes
Преди време имах питане в темата за Хабанита и някой /май Бижу се учуди, че го нямам/.
Имало е защо, ароматът е много мой, ама много. Имам си и мини, черна, ароматна свещ.
Е, няма тайъв кеф и спалнята ми да ухае на този парфюм.
Скрит текст:
/Само да споделя перипетиите около него.
Не го познавах, но реших да го поръчам насляпо миналата коледа от един популярен в темата сайт. Направо бях поразен от това каква отврат получих. Върнаха ми го без проблем. Не знам дали става въпрос за реформулирана версия или менте, няма да влизам в дебати, но това, което в крайна сметка си закупих от бутика на Молинар няма нищо общо с онова./

# 287
Моля, дискусията за онлайн поръчките и магазините да бъде в другата тема - там, където й е мястото.
Извинявам се, все пак съм "новак" и не обърнах внимание, че си има цяла отделна тема за поръчки Embarassed

# 288
Сега се зачетох във Фрагрантика за Amber & Roses Mancera. Казват, че е зашеметяващ аромат. Някой да го познава, че съм много любопитна? Hug
Този специално не познавам, но от пробите които поръчах и тествам вече седмици хич не съм очарована. Не мои тези парфюми и не бих си купила цяла бутилка. Препоръчвам задължителен тест преди покупка насляпо.
Днес нося Aoud Violet Mancera. Той си е чисто мъжки парфюм и не ме грабва с абсолютно нищо. Няма и добра сила и интензитет с три пръсвания от виал при мен. С Монтал въобще не мога да ги сравня като сила.
Не харесах и Рози и Шоколад, както и Sand Aoud, които има толкова подправки, че ме удуши вчера. Просто ме удуши. Груб и недодялан за мен парфюм. Отново чисто мъжки.

# 289
  • Чукарландия
Денси, много ти благодаря!  bouquet
А ти лично тества ли Roses Vanille? Много искам да го имам. Hug

Между другото, Монталите наистина са по-трайни от Mancera. Но пък и има Монтали, не толкова трайни, тези в които няма ууд, сякаш са по-малко трайни. Peace

# 290

Между другото, Монталите наистина са по-трайни от Mancera. Но пък и има Монтали, не толкова трайни, тези в които няма ууд, сякаш са по-малко трайни. Peace
Не. Peace

# 291
  • Варна
Розите и ванилията е много хубав и траен. Имах проба, харесва се от околните.
 Peace

# 292
Денси, почти бях сигурна че няма да ги харесаш Мансера. Simple Smile Роза и шоколад ми е точно бозав. Монтал са наистина много по-добри за моя нос , макар че и тях не мога да нося.

Тествах днес само от любопитство дамския нов Том Форд. Предполагам че доста ще се купува, хваща око т.е. нос  Simple Smile приятен за мен , но не бих го купила.

Харесах нещо забравено старо което навремето явно не съм оценила- Водата на чудесата Ерме Heart Eyes Докара ми празнично настроение. Много харесах и Жур Абсолю при втори тест . След дълго избягване на марката май пак ще се заобичаме този път обаче ще започна с отливки да ми е мирна главата.  ooooh!

# 293
Малкият ми син е харесал това на Диор http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Sauvage-31861.html Някой, който да го познава, с малко описание на ароматът?

# 294
Малкият ми син е харесал това на Диор http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Sauvage-31861.html Някой, който да го познава, с малко описание на ароматът?
Има вече доста описания, на Ковачева, мои, други, виж с търсачката. Студен, офисен аромат, приличащ на доста други парфюми, предимно от марката Шанел.

Денси, почти бях сигурна че няма да ги харесаш Мансера. Simple Smile
Е как да ми харесат, както при мен са груби и ръбести аромати повечето.
Ето сега се напръсках отново с Aoud Black Candy Mancera, е този е най-зле. Ненавиждам ликорис/женско биле/ и парфюма ме дразни ужасно. Че и сапунен яко след ужасното количество от биле.

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 18:08 от densi

# 295
Tea for Two е от любимите ми зимни аромати. Имам го от преди да го спрат от производство, и не знам дали има промени след това. За мен е дори сладък, с ароматни подправки като в индийски чай + доза джинджифил. Бих го описала cozy. Всъщност, напомня ми точно за любимия ми индийски чай. "Пушек" има само в началото, но аз дори не го усещам като пушек, и далече не като пепелник. Не мога да понасям и намек на цигари или тютюн, и тук просто няма това усещане  Peace 

Пробвай непременно,  защото е acquired taste. Аз обичам индийски чайове с подправки и готвя с какви ли не екзотични подправки също.

Напълно е възможно кога и в какви обстоятелства пробваме парфюм, дори в какъв климат, да има влияние. Аз през лятото пробвах Chance Eau Vive на китка няколко пъти. Усетих почти само муск, синтетичен и не особено интересен, макар и в Шанелска база.

Последните няколко дни го нося истински на кожа, не просто на китка, а и времето е различно. Не е "уау,"  но бях изненадана, че ми допадна. В тоя сезон обичам зластисти аромати, и Eau Vive се разкри точно такъв. Появи се дори жасмин, който преди месеци не долових изобщо. Базата е тиха и ненатрапчива. Текстурата е почти копринена. Поне тази седмица Simple Smile

П.П. Сега видях какво е написала Денси за Мансера. Моето мнение за тоя бренд е същото, при това харесвам рози.

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 20:56 от Pixie

# 296
  • Бургас
Благодаря на всички за изказаните мнения!  bouquet
Аз тепърва се запознавам с разни Монтали и Мансери - някои неща ми харесват, други - не. На Монтал съм пробвала три аромата - единият с типичната комбинация от ууд и рози, а другите два - Vanila Extasy и Sweet Oriental Dreams, мисля. Двата, които са без ууд не са по-трайни от Мансерите. Честно казано и на двете фирми парфюмите ми идват грубички и ръбести, просто от километри ми миришат на арабски. Същото е положението с ароматите на Расаси и Ал Харамейн, от които съм пробвала доста. Не съм разбирач, предполагам, че Монтал и Мансера се правят с по-качествени съставки, затова са и на такива цени. Като цяло мога да кажа, че не съм открила нищо от тези марки, което да е много изпипано  и фино.
Сега тествам:
http://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Aoud-Caf--18044.html
и
http://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Roses-Vanille-15210.html,
с които се сдобих вчера. И двата ми харесват. Доста се променят и търпят развитие на кожата ми. В началото Aoud Café не ми харесва, но после става чудесен. По едно време спрях да ги усещам и ми се струваше, че не се излъчват добре и са нетрайни, но после си промених мнението. Явно са доста силни и носът ми се беше пренаситил. Иначе пък получих комплименти и за двата от хора, с които се срещах, което ми се случва много рядко.  Simple Smile

# 297
През последните дни май имам проблем с усещането на ароматите и трайността им - струва ми се, че всичко е твърде слабо и изчезва за 2-3-4 часа....Май повредата е в моя нос, защото даже Мансери и Монтали, които пробвах днес не ми се видяха с кой знае какво излъчване и трайност, а обикновено мненията са в другата противоположност. Не че не ги усещам, но не ги усещам повече от по-голямата част от останалите ми аромати, които не претендират да издържат изключително дълго.  Rolling Eyes

Не забравяй че има аромати,които ти не усещаш,а хората около теб усещат.Освен това човек привиква към сравнително често ползвани аромати.Аз си ротирам ароматите всеки ден  ,и доста рядко слагам един и същ аромат 2 пъти месечно,ако не броим ароматите за след спорт.

Има Монтали, които не са чак толкова трайни от тези серии, които не съдържат Уд. Попадала съм преди време на някой мостри, така че зависи какво си пробвала.
 Peace

Те пак са си доста трайни , но нямат добър сиаж.Може ако се разминеш с някой на улицата миже и да не те усети,но ако е на 50см-метър от теб в заведение/кафе задължително ще усеща парфюма ти,дори и да си се пръснала преди 5-6 часа.
Някои "плодови"  Montale са така.

Здравейте, като се разговорихте за Л'Артизан, аз нещо луднах по http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/L-Eau-de- … Artisan-1264.html,
но не мога да се реша, моля някой запознат да побутне - става ли за настъпващия сезон

Не става за зимата.Premier Figuier и той не е подходящ според мен за зимата.Noir Exquis е чудесен и е точно за студено време,но е много нов и не знам дали можеш да си го намериш.

Не го купувай на сляпо.Не мен ми допада,но мислех да го купя на приятелката ми за имен ден , и и дадох мостричка да видя дали ще и хареса.Миришело и на пръст като нотка в парфюма.На мен ми прилича доста на Fruits of the Musk .
Amber & Roses няма в пирамидата нито боровинка,нито капина,но се усеща според мен.Не е за купуване на сляпо.

Влезнах уж само да хвърля едно око на темата, а тя така хубаво се е завъръяла около Монтали и уудове, че се задържах по-дълго от предвиденото и изчетох цялата тема.
Атти, благодаря за оформлението.  bouquet
Днес съм с Le Baiser du Dragon, за довечера съм предвидила HabanitaHeart Eyes
Преди време имах питане в темата за Хабанита и някой /май Бижу се учуди, че го нямам/.
Имало е защо, ароматът е много мой, ама много. Имам си и мини, черна, ароматна свещ.
Е, няма тайъв кеф и спалнята ми да ухае на този парфюм.
Скрит текст:
/Само да споделя перипетиите около него.
Не го познавах, но реших да го поръчам насляпо миналата коледа от един популярен в темата сайт. Направо бях поразен от това каква отврат получих. Върнаха ми го без проблем. Не знам дали става въпрос за реформулирана версия или менте, няма да влизам в дебати, но това, което в крайна сметка си закупих от бутика на Молинар няма нищо общо с онова./

Habanita тоалетната вода,или парфюма? Двата според мен са доста различни-затова питам.
Причини за неприятния инцидент може да им доста-може да не е съхраняван като хората,може да е различна версия за друг пазар.Началото на по-миналото лято бях в помещение,което се ползва за склад от голям бг сайт за парфюми-вътре беше 40 градуса сигурно,с прозорци,а слънцето си пече стабилно кутиите.На въпроса ми "А бе хора луди ли сте?" ми беше отговорено "Еее какво толкова-нали са в кутии-тестерите сме ги прибрали в друга стая" .

Този специално не познавам, но от пробите които поръчах и тествам вече седмици хич не съм очарована. Не мои тези парфюми и не бих си купила цяла бутилка. Препоръчвам задължителен тест преди покупка насляпо.
Днес нося Aoud Violet Mancera. Той си е чисто мъжки парфюм и не ме грабва с абсолютно нищо. Няма и добра сила и интензитет с три пръсвания от виал при мен. С Монтал въобще не мога да ги сравня като сила.
Не харесах и Рози и Шоколад, както и Sand Aoud, които има толкова подправки, че ме удуши вчера. Просто ме удуши. Груб и недодялан за мен парфюм. Отново чисто мъжки.

Е ти намери какво точно да пробваш  Simple Smile Aoud Violet не ми харесва,а Sand Aoud макар и доста харесван около мен парфюм (само и единствено от мъже) , за ме е ужасен - грам не мога да разбера тези подправки какво правят там-точно в тази пирамида. Марката има много по-добри аромати.
И аз така преди години бях попаднал на 2-3 неприятни за мен аромата на Montale и си бях казал "този бранд не е за мен" и едно година и нещо след това не исках и да пробвам нищо на марката.

Няма Montale , който съм пробвал,  който да е с трайността на Roses Vanille ! Може би Red Aoud  се доближава ,но ... само се доближава.
Притежаването на 120мл Roses Vanille е напълно безмислено-намери си да си го разделиш с някой.Наскоро още едно момиче имаше такава идея в темата.

Колко е годишен?

Че и сапунен яко след ужасното количество от биле.

Въпрос на вкус,кожа,рецептори е дали ще харесаме даден аромат.Не ме учудва грам,че не ти харесва като цяло-не си само ти,но силно ме учудва,че ти е точно сапунен.Нито аз,нито с който и друг да съм го коментирал не е споделял нещо такова-дори и хора,които не го харесват.Странно ..

Днес точно Mancera ми е аромат за деня Cedrat Boise , като след малко излизам и ще ми е и аромат за вечерта/заведение.Споменавал съм колко аромати притежавам,но конкретно Cedrat Boise ми е СУПЕР  харесван парфюм , и нито веднъж не съм имал случай да не получа комплимент с него.На моята кожа конкретно е 9.5/10 аромат.
П.П.
Cedrat Boise НЕ Е клонинг на Aventus - не се водете по глупостите във Фрагрантика.Да имат прилики,но и много разлики.

# 298
  • Чукарландия
Благодаря, WaltherP99Hug

Само да попитам, защо 120 мл от Рози и Ванилия да са в повече? Ако е толкова хубав и траен, защо да не е в по-голямо количество? Би ми омръзнал ли?

# 299
Е ти намери какво точно да пробваш Simple Smile Aoud Violet не ми харесва,а Sand Aoud макар и доста харесван около мен парфюм (само и единствено от мъже) , за ме е ужасен - грам не мога да разбера тези подправки какво правят там-точно в тази пирамида. Марката има много по-добри аромати.
И аз така преди години бях попаднал на 2-3 неприятни за мен аромата на Montale и си бях казал "този бранд не е за мен" и едно година и нещо след това не исках и да пробвам нищо на марката.
E аз поръчах доста проби, не пробвам само тези, просто сега пиша за тях. Peace
 А и това, че на теб не ти харесват, означава ли че са лоши или и че на мен няма да ми харесат?!
Цитат
Марката има много по-добри аромати
По-добри за кого? За теб, за мен, за колекционери, за потребители, за хора които не понасят арабски, груби парфюми?
Доколкото съм си съставила мнение от краткото ти, но напоително пребиваване в тази тема, моя вкус е абсолютно напълно противоположен на твоя, така че щом нещо ти го отричаш вероятността да ми хареса е доста голяма. Тук пишем и се познаваме от години, и лично, и виртуално и повечето дами /господа/ знаят с кого им е близък или противоположен вкуса.
Няколко човека предположиха, че Мансера не са мои парфюми и няма да ги харесам и бяха прави, защото ми познават отлично вкуса.
Сега нося Voyage en Arabie Gold Intensive Aoud Mancera. Той си е като типичните удови Монтали, които носи моя любим и ми харесва, макар и да не бих го носила разбира се.

На Рози и Ванилия, който явно се спряга за най-добрия нямам проба, може ли някой да ми прати ако му е удобно? Hug

Последна редакция: сб, 17 окт 2015, 11:42 от densi

Общи условия

Активация на акаунт