Секцио - колко време ви отне да се възстановите?

• 44 187
  • 210
  •   1
Отговори
# 120
Montessori, а как роди третия път? Или тепърва предстои? Аз също искам трето бебе, живот и здраве, след 3-4 години, и много се притеснявам от трето секцио... но едва ли ще ми разрешат да раждам естествено след 2 секцио-та.

За съжаление загубих бебето...но от самото начало беше ясно, че ще бъде секцио, ако изкарам бременността до края, защото второто ми бебе се роди с усложнения.

Montessori, как така са ти изскачали конци?  Shocked при мен вътрешните са от типа резорбиращи се, а външните ми ги махнаха на 10-тия ден, беше неприятна манипулация, но ги издърпваха на големи части и нямах нищо останало.

Силвиана, изскачаха вътрешни конци, докторът каза, че не се резорбират толкова бързо, колкото си мислим Laughing. Имам автоимунно заболяване, което явно атакува всяко чуждо тяло. Получава се вътрешно възпаление, което избива навън - като цирей, бррр, и първия път сама успях да издърпам конеца, а втория го извадиха с една щипка и местна упойка лидокаин направо в кабинета на хирурга, не болеше  Peace И от други съм чувала, че се случва, неприятно е, но не е страшно.

# 121
Montessori, съжалявам за загубата ти.  Cry
това за конците не го знаех, но и по-добре, че сигурно на всеки контролен преглед щях да питам "ама нали нямам конци, ааа?“  Mr. Green добре, че си минала само с това, че възпаленията при оперативни рани могат да бъдат много страшни.

# 122
  • София
Монтесори, съжалявам.
Явно все пак не съм единствена с изтръпнал корем  Sad  Кога ще го усещам пак както преди? Родих преди почти 3 месеца.

# 123
  • Sofia
При мен две години и малко след първото секцио все още нямах чувствителност на корема около разреза. След второто безчувственото петно като че ли е по-малко - но може би си въобразявам, до такава степен свикнах да не си чувствам корема.

# 124
При сестра ми минаха вече 6 г. откакто роди. Коремът й е безчувствен.

# 125
Moмичета  Hug

При мен чувствителността се завърна около година след секциото. 

Take a smile , много са 6 години  Shocked, изобщо има ли надежда да се възстанови? Не е болка за умиране, но аз например успях да си изгоря корема на ютията върху дъската за гладене, без да усетя болка, мислех, че се опирам в самата дъска  Grinning

# 126
Преди две седмици родих със секцио по мед.причини. Много исках нормално раждане, но не стана. Около 10 часа след операцията настоявах да стана и станах, а 3 часа след това махнаха катетъра. Стоях в болницата 2 дни и после се прибрахме вкъщи. В болницата ми даваха обезболяващи. Пих и първите два дни вкъщи понеже ме болеше, но след това болката доста отслабна и спрях да ги пия. Сега се пазя, не вдигам тежко, вдигам само бебето. Срязаното място ме сърби повече отколкото ме боли. Секциото е коремна операция, за мен е страшно нещо макар и без усложнения(засега).

Ако забременея отново, бих искала нормално раждане - така както природата ни е създала да раждаме. Дано стане  Praynig

Не знам какво да те посъветвам! Дано избереш правилния вариант за теб и бебчо!  bouquet

# 127
  • Варна
Имам операция от апандесит, естествено раждане и секцио.
Сякаш операцията от апандесит премина най-леко, бях на 13 и нямам никакви спомени за силна болка, не помня кога и как са ме раздвижвали - тоест ставало е без драма и усложнения не съм имала. Само изкярих няколко месеца освобождение от часа по физическо и бях много щастлива. Имах късмет обаче с блестящ хирург.

Пред естественото раждане и секциото, винаги ще предпочета секцио. Да, боли първото ставане. Да, денят след самата операция е труден. Обаче аз съм си виновна, защото твърде рано се отказах от болкоупокоителните. Катетър не съм имала, чух изплакването на детето и го целунах.
Раздвижиха ме на шестия час и след това се справях без помощ, стигнах си в стаята на собствен ход и след това бавно и трудно, но самостоятелно се справях. Бебето не беше при мен Sad, в противен случай вярвам, че щях да съм още по-мотивирана.
Имах страшно трудна и много проблемна бременност, беше ми омръзнало от болници, лекарства и лежане и много исках да съм добре, да се движа, да се чувствам пълноценна. Така че ми се струва, че нагласата играе много съществена роля. Още по-важен е лекарят, да е жив и здрав моят, свърши перфектна работа.
Изписаха ме на петия ден, ходихме до болницата по два пъти при бебето, пазарувахме, дооправяхме детската стая (раждането беше твърде рано) - нямах нито време, нито възможност да почивам.

За нормалното раждане не искам да си спомням. Безкрайни часове в предродилна зала, седалищно разположено бебе, разкъсвания, невъзможност да седна нормално повече от месец. Имам много висок праг на болка, но това ми се стори като някаква лудост.

# 128
Имам едно нормално раждане с епидурална - мина много добре и се възстанових за отрицателно време. Второто беше секцио - пълна трагедия беше за мен - уж при един от най-добрите лекари , но уви не ми понесе никак добре и имах проблеми месеци наред след това.

# 129
  • София
Тайга, то твоето нормално раждане май не е било много нормално, имам предвид седалищното разположение - почти винаги е показател за секцио.

# 130
Родих преди 7 месеца секцио по медицински причини.Станах от леглото след 8 часа ,след 12 се движех сама.Нямах право на обезболяващи пак по медицински причини.Не беше адска болка,търпи се.Изписаха ни на 5тия ден и си ходех нормално.Леки тъпи болки имах до 10тия ден.

# 131
Ееее, секциото в общия случай и възстановяването след него не е чаааак толкова страшно и не е невъзможно бързото възстановяване.

Родих секцио по спешност, с пълна упойка, която генерално ми разказа играта за следващите повече от 36 часа. По същество за болките - бях успяла да се развъртя яко в леглото в реанимация и ме помолиха до сутринта поне да лежа/спя по гръб. Предполагам, че това въртене е било от болка. И болкоуспокояващи през системи ми вливаха. на другия ден ме раздвижиха (около 20 часа след операцията, това е първия ми спомен за деня) и ме преместиха в нормална стая (успях да вляза в банята сама, това е втория ми и последен спомен за деня,всъщност спомням си, че пак просех болкоуспокояващи). На другия ден бях гушнала бебето и се бях смъкнала на полуизправеното легло - ами не можах да се изправя, докато съпругът ми не дойде и не пое бебето (вече не приемах аналгетици). Иначе си обикалях из отделението. Доста кашлях заради интубацията и съответно доста ме болеше. Изписаха ни на 7-ми ден и болки имах само когато се опитвах да се набера на корем, т.е. при лягане и ставане. разместихме леглата вкъщи и това повече не беше проблем. По разходки започнах да излизам от ден 10-ти, нямах никакви проблеми - нито ме болеше, нито се изморявах бързо. Преди малко си опипах белега - няма места с липса на чувствителност. А, и кърмех без проблем близо година.

Ако раждам втори път, ще е секцио, само и единствено заради това, че психологически няма да издържа поради целия стрес около спасяването на бебето ми и последващите месеци притеснение дали ще има последствия

# 132

В България официално няма секицо по желание. Плащаш си под масата на доктора, за да ти измисли "медицинска причина".
Само в частните клиники има.

аз не съм плащала
Нямах конкретна причина за секциото (като завъртяно бебе или усукано и т.н.) , просто си ме беше страх и въобще не исках да слушам другите как ми крещят и да ме плашат вечер и още повече да се страхувам, та си казах на лекаря да ми го направят.
Не ми е искал пари . От благодарност обаче му направих скромен подарък за около 40-50лв.

# 133

В България официално няма секицо по желание. Плащаш си под масата на доктора, за да ти измисли "медицинска причина".
Само в частните клиники има.

аз не съм плащала
Нямах конкретна причина за секциото (като завъртяно бебе или усукано и т.н.) , просто си ме беше страх и въобще не исках да слушам другите как ми крещят и да ме плашат вечер и още повече да се страхувам, та си казах на лекаря да ми го направят.
Не ми е искал пари . От благодарност обаче му направих скромен подарък за около 40-50лв.

Е, колко повече да го улесниш  Mr. Green
Отива човекът в точн час, реже, вади и си тръгва с подарък  Mr. Green

# 134
Т.е. ЗК покрива абсолютно ненужно секцио? Мислех, че тези по желание се плащат както си трябва - по ценоразпис на касата.

Общи условия

Активация на акаунт