Красива и свежа кожа и през зимата

• 8 617
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
Обърках се вече от противоречиви мнения около мен. Едни казват: никакви хидратиращи кремове през зимата - образуват се малки ледени кристалчета от тях в кожата и я нарушават много, други казват, че не може без хидратация за смесената и мазната кожа, тъй като честата смяна на t° я изсушава и това е причина за още по-усилено отделяне на серум. Обърках се вече, тотално  Crazy

Благодаря ти, mamio!
Разгледах продуктите на Ryor и си харесах някои неща, задължително ще пробвам нещо - имат интересни решения с екстракт от грозде зе смесена кожа.

# 16
Faumea, кой крем на Shiseido ползваш?

vickito, според мен и зимата трябва да се ползва хидратантен крем, но не сутрин преди излизане като дневен (заради студа)... Аз го ползвам или вечер като го редувам с друг нощен анти ейдж или сутрин, но когато не съм на работа и няма да излизам... Освен това винаги след баня, някаква маска на лицето или след като си мина лицето с домашен ултразвуков уред.... Не трябва да се спира хидратацията на кожата през зимата според мен, особено при сухия въздух от парно, камини или климатици.... Peace

# 17
Хубава тема!
Като се замисля специални грижи не полагам през зимата.
Моята кожа не е суха, ръцете ми не се напукват, само устните малко. Студът не ми се  отразява зле на кожата. Или поне не съм забелязала.
Кожата ми е проблемна и крем за лице трудно си оцелвам. Затова сега съм с един на Ла Рош-гелче и крем и са много хубави,за проблемна кожа, ще си ги ползвам и през зимата.
В използването на крем за ръце също не съм постоянна.
Лосиони за тяло обожавам и през цялата година си ги ползвам-Ейвън, Дав, най-често.
Устинте -балсамче. Харесала съм си тези на ЕОС, симпатичните, кръглите.Ползвали ли сте ги? Довлони ли сте?

# 18
  • Бургас
Имах проблемна кожа като тийн и то заради моята глупост и незнание . Имах страхотна кожа, докато не реших че трябва да я пресуша и така пъпки ужасни ит .н. Докато не седнах и започнах сериозно да чета за кожата, типове и грижа. И след като оправих проблемите , сега се радвам на хубава кожа. И знам без хидратиращ крем не излизам и не оставам не зависимо от сезона , кожата ми е смесена , чувствителна и се пресушава зимата .
Много съм доволна от хидратиращия серум на Авен , кремчетата на Нукс (prodigieuse, fraiche) Embryolisse -Lait-Crème Concentré и пак на фирмата крема им с вит. Ц .
Почиствам редовното лицето с маска на Талодерма с глина , хидратиращи маски , пръскам на лицето термална вода . Когато лицето ми е добре хидративано нямам проблеми , ни пъпки ни сив тен .
А и не правя експерименти с кожата си, взела съм си поука .

# 19
  • София
Faumea, кой крем на Shiseido ползваш?

vickito, според мен и зимата трябва да се ползва хидратантен крем, но не сутрин преди излизане като дневен (заради студа)... Аз го ползвам или вечер като го редувам с друг нощен анти ейдж или сутрин, но когато не съм на работа и няма да излизам... Освен това винаги след баня, някаква маска на лицето или след като си мина лицето с домашен ултразвуков уред.... Не трябва да се спира хидратацията на кожата през зимата според мен, особено при сухия въздух от парно, камини или климатици.... Peace

Мисля, че точно в момента съм с този:
http://www.shiseido.com/white-lucent-brightening-moisturizing-cr … mp;crossSell=true

# 20
Имах проблемна кожа като тийн и то заради моята глупост и незнание . Имах страхотна кожа, докато не реших че трябва да я пресуша и така пъпки ужасни ит .н. Докато не седнах и започнах сериозно да чета за кожата, типове и грижа. И след като оправих проблемите , сега се радвам на хубава кожа. И знам без хидратиращ крем не излизам и не оставам не зависимо от сезона , кожата ми е смесена , чувствителна и се пресушава зимата .
Много съм доволна от хидратиращия серум на Авен , кремчетата на Нукс (prodigieuse, fraiche) Embryolisse -Lait-Crème Concentré и пак на фирмата крема им с вит. Ц .
Почиствам редовното лицето с маска на Талодерма с глина , хидратиращи маски , пръскам на лицето термална вода . Когато лицето ми е добре хидративано нямам проблеми , ни пъпки ни сив тен .
А и не правя експерименти с кожата си, взела съм си поука .

Би ли разказала какно ти помогна да се справиш? Ако не тук и имаш желание, може и на лични.
Аз толкова пъпки и като тийн не съм имала. С крем понякога не смея да се намажа, имам чувството, че ми излизат от това пъпки, защото ми се омазнява лесно кажата. Не е мазна олаче, мисля, че е смесена.

# 21
Faumea, аз ползвам сега от същата серия, но защитния (WHITE LUCENT Brightening Protective Cream), но съм със смесени чувства... Хубавото е, че не ми дразни и изприщва, но и не усещам някаква хидратация, омекотяване или борба с петна, бръчки и други... Просто неутрален....

# 22
  • София
Faumea, аз ползвам сега от същата серия, но защитния (WHITE LUCENT Brightening Protective Cream), но съм със смесени чувства... Хубавото е, че не ми дразни и изприщва, но и не усещам някаква хидратация, омекотяване или борба с петна, бръчки и други... Просто неутрален....

На мен ми действа доста прилично. Но аз през деня ползвам него, а вечер на Ювена. А, както споменах, най-доволна съм от Колин. Иначе моята кожа на места е страшно суха и най-вече е супер чувствителна и раздразнителна. Много капризна.

# 23
  • Варна
На мен през зимата най-проблемни са ми устните. Изсъхват постоянно, а след това ръцете са ми само там и става ужасно. Сякаш най-много ми помагат био балсамчета, при другите се получава едно заглаждане за момента и след това е още по-неприятно.
И аз през студените месеци се връщам към грижата за тяло, защото през лятото не търпя лосиони (с изключение на един на Веледа, който е много лек и свеж).
Започвам по-активно да ползвам и чисти масла - за почистване на лицето, за маски на косата.

За добър крем за ръце и аз се оглеждам.

# 24
  • София
И аз ще ви следя за препоръка за добър крем за ръце. Единствено там ми се отразява студеният въздух, кожата ми изпръхва и започва да се бели.
Иначе за лицето не ползвам по-специална козметика, може би малко по-богати кремове отколкото през лятото.

# 25
Момичета, дайте съвет! Бременна съм в 6-и месец, от около седмица гадните пъпки, които ми избиха в началото на бременността взеха да изчезват (Слава на всички богове) и сега кожата ми стана по-чиста, но суха, а иначе си е мазничка - хормоните си казват думата. Та, според вашия опит какво бихте ме посъветвали да си взема като крем за лице?
Мерсии предварително  bouquet

# 26
  • Canada
Faumea, това ли е крема на Колин  Hug

# 27
  • Вестерос
Хубава тема!
Като се замисля специални грижи не полагам през зимата.
Моята кожа не е суха, ръцете ми не се напукват, само устните малко. Студът не ми се  отразява зле на кожата. Или поне не съм забелязала.
Кожата ми е проблемна и крем за лице трудно си оцелвам. Затова сега съм с един на Ла Рош-гелче и крем и са много хубави,за проблемна кожа, ще си ги ползвам и през зимата.
В използването на крем за ръце също не съм постоянна.
Лосиони за тяло обожавам и през цялата година си ги ползвам-Ейвън, Дав, най-често.
Устинте -балсамче. Харесала съм си тези на ЕОС, симпатичните, кръглите.Ползвали ли сте ги? Довлони ли сте?

Аз също ползвам целогодишно лосиони за тяло на Дав, Нивея, лятото през повечето време крема ми за лице е на нивея хидратантния, но зимата без крем за ръце не мога. Ползвам различни , но винаги да са с българска роза и глицерин. Относно еос- много съм доволна. Ползвам го вече почти година и не е свършил, но ми е подарък, оригинален от Дания. При нас май ментета продават  Thinking Поне така съм чела. Има един начин да си провериш дали е оригинал.

# 28
Преди два дни получих дневния крем на Lancome - Hydra Zen Neurocalm. Днес влязох в Douglas, защото исках да видя нощния крем от серията. Момичето, което ме консултира каза, че дневният крем на серията е много сполучлив избор за зимния сезон.

До тук добре, сега малко извън темата - когато ми показа нощния крем видях, че консистенцията на нощния крем е един вид по-лека от тази на дневния, което се оказа, че се дължи на липсата на фактор в нощния крем (нормално). Поисках да видя и дневния крем за да съм сигурна, че това, което съм купила е точно този крем... и нито един крем от показаните от серията не приличаше на този вкъщи  Shocked Единственият, който се доближаваше като консистенция и който трябваше да бъде моят крем беше розов, а този вкъщи е бял  newsm78 Ако има някой ползвал от серията Lancome Hydra Zen Neurocalm дневен крем за всички видове кожа със защитен фактор, моля да сподели какъв цвят е бил кремът!

# 29
Чудесна тема....
Понеже имам по скоро мазна кожа......въпреки че възрастта напредва....лятото почти не ползвам крем за лице....освен слънцезащита на плажа.....вече обаче се застудява и:
1. Направих един курс, дори още не съм го свършила с Матрициум на Биодерма, има ефект но не ми мирише хубаво и не ме кефи да се мажа Simple Smile
2. Купих си Виши идеалия....още лятото го харесах на мостра...прекрасен е...не омазнява...кожата засиява
3. Душ гел през зимата ползвам задължително на Юсерин олио-душ гела
4. След баня слагам лосион на A-Derma,прави кожата мекичка и ароматна, много лека текстура, попива мигновено
5. Серумът ми е на Галеник, синия, приятен е ....
6. почиствам грим с Виши Purete termale 3en1
7. веднъж седмично или два пъти слагам крем-маска без отмиване на Ейвън със сферички, които като се намажеш леко пукат, продуктът е нисък клас козметика, но е перфектен....
8. за ръце ползвам някакъв крем от козметичката, мирише на крем за ядене ...иде ми да го изям....розов е със сфери вътре, напомня на този показан на снимката по напред Simple Smile
9.за устни имам балсам на Нивея, червилото ми е на Лирак, супер сладък вкус и невероятна консистенция
Ноември ще си купувам комплект на Лирак магнифисент.....от сега почвам да събирам пари Simple Smile hahaha

Общи условия

Активация на акаунт