Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 578
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Така и не поканих бившата ми вече шефка. Не е лоша, в много добри отношения сме, но като знам как е обсъждала домовете на големите й приятелки, не бих понесла да прави същото с моя. Правила съм забележки, но...

# 181
  • София
Аз само едно не разбирам..защо трябва като отидете някъде на гости да ви се хареса?? .........

И аз не разбирам newsm78

Хайде , нЕма нужда някой да ми брои джапанките, да ми души къщата и брои в коридора  колко палта има на закачалките. Това е моят дом, а не Авраамов дом Stop

Ако ме вкарат в кухня, където висят отвсякъде тенджери ще се фрустрирам на мига Mr. Green Добре че нямам такива чак френдове да въртят постоянно тенджерите Stop.

В моята висят чаши за кафе  Mr. Green

Някои кухни ми приличат на пилотска кабина в Союз 2.

# 182
Моята кухня е тип бокс; приятелите ми идват с удоволствие, но това не им пречи да харесват големи и просторни кухни примерно. Та в крайна сметка няма връзка между "харесваш голяма тераса- аз нямам тераса въобще- няма да те каня". Поне за мен, де  Simple Smile

# 183
Спомням си една приятелка преди много години ми беше казала, че не иска да ѝ идват хора вкъщи, защото не иска да ѝ обсъждат обстановката. А у тях беше толкова хубаво!
Явно има злобни хора, които винаги ще намерят някакъв кусур!
И то са такива, които са далеч от образцови.

# 184
Аз също не обичам да ходя на гости Simple Smile, не обичам да каня гости Simple Smile, мразя като идват да ми ползват тоалетната Simple Smile......когато отида в чужда къща не ме интересува дали ще ми хареса или не, тя е тяхна къща , а не моя......подсъзнателно сканирам цветовете, мразя неудачни съчетания или прекалено ярки цветове, не харесвам старомодни гоблени, не харесвам сто дрънкулки наредени по секциите....но това че не обичам, не значи че ще кажа на някого или ще коментирам на еди кой си къщата не ми харесва защото....единствено бих си позволила да споделя с ММ, но не за да одумвам, а просто да помислим за нашия дом.....Всеки е свободен да реди домът си, така както би се чувствал удобно и уютно в него....за мен е важно да ми харесва моя дом.....обичам да е светло, освен в спалнята... Simple Smile, там почти не пускам горната лампа, основно нощтните...обичам да е чисто, почти педантично чисто Simple Smile

# 185
  • ГО
миризмата на печен патладжан (в момента на това мирише вкъщи)
Обожавам миризмата на печен пипер и патладжан  Heart Eyes

Тези, дето са затрупани с разни сувенири и джвъчки по секции и рафтове, също не ми харесват.
Представям си колко време отнема бърсането на прах, мъка ми е за домакинята, или пък бърше покрай тях, което също не е ок.

# 186
Никой не обича да обсъжда , но точно това прави .
Казвам си какво ми харесва, но да се потрисам ако има еди какво си в дома на някои хора -
не бих го направила дори и виртуално.

# 187
На мен ми прави впечатление наличието или липсата на изтривалка пред вратата първо, както и състоянието ѝ. Клаповците - т.е. чехлите или обувките с отрязана пета - също.
Мисля, че е остаряло соц схващане това за дома и душевността на обитателите, някак си ми звучи като лозунг от онова време "Всяка жена - домакиня = жена с множество качества", обаче не мога да отрека, че и на мен първата ми мисъл е, че щом домът ѝ/му е в такова състояние, значи тя/той  е /....качество по избор..../.
Миризмата, с която ме посреща чуждият дом, също ми е важна. Случвало ми се е да сдържам дъх, когато трябва да посетя нечий дом.  Rolling Eyes И не се хващайте за това, че там живеели приятели и пр. - не бяха такива, не беше гости. Не обичам миризма на застояло, непроветрено, нечисто. Не мога просто.
Цялостната подредба и дали е разхвърляно също ми приковават вниманието. Свекървата е готина, но много разхвърляна. Ама много! Майка си също обичам и харесвам, но и тя мята някоя дреха на стол.

У дома има котка, ограничавам ѝ достъпа, но мисля, че се вижда и усеща, че има животно.
Наред с това имам стара соц ламперия в тъмнокафяво, която по финансови причини няма да махна. Вратите бяха излюпени, затова им сложих фолио в цвят близък по цвета на ламперията. Затъмни се коридора, стана като пещера. Разчупила съм пространството с две картини, но се съмнявам те да променят общото впечатление.
Относно ароматизатора с мирис на чисто пране, в момента съм с такъв. Мирише свежо, не е на чисто пране, а на бели цветя. Не са главоболни, а ароматът е наситен. Доволна съм много.

# 188

В Холандия къщите са без пердета/е, слава богу, започват да се очовечават и там, де Laughing/, та ми е безкрайно неприятно да погледна навън и да виждам през две къщи, брррррррр.

е как бррр? това е най-хубавото. Падам си воайор явно, защото ми е интересно да гледа и си мисля, какви ли хора живеят зад този прозорец, за какво си говорят, щастливи ли са, какво готвят....дано не слагат пердета Simple Smile
У нас идват хора, но са все много близки, не трябва да ги каня. Пием си кафе, вино, говорим си, отдавна сме си разгледали къщите и ако сме намерили време да се съберем е за да се видим.

Първото което ме впечатлява е светлината, за другите неща ми трябва време. Чистота, прах, власинки са последното което гледам.

# 189
На мен ми прави впечатление наличието или липсата на изтривалка пред вратата първо, както и състоянието ѝ.

В нашия блок забраниха изтривалките. Коридорите са с мокети и се перат. Забелязвам обаче, че мръсотии няма. Не знам дали не идва и от факта, че по принцип улиците са чисти и дори, когато вали дъжд/сняг, кал няма  Simple Smile

# 190
  • София
Първо гледам тавана - ако е на по-малко от 3 м - другото е без значение. Затова и рядко първия ми поглед е "свеж", за съжаление. След това идва голямата тераса, ако е апартамент или красив двор, ако е къща. Това е, всичко останало малко ме впечатлява - трябва ми въздух и простор на мен. Peace
Мислех, че само аз зяпам тавани. И на мен ми е нужен въздух и по-голямо вертикално пространство. Това беше едно от първите неща, които ми харесаха в настоящия ни апартамент.
Както и приятно нареденият, недостъпен за външни лица, вътрешен двор.

# 191
Аз също не харесвам гоблени, пана , китеници, плетени покривала на дивани, много картини по стените и джунджурии по секциите .
Това че не ги харесвам означава само ,че няма да си ги сложа у дома .
В чуждите домове са ми неутрални .

Обичам подредени, чисти и нагласени домове .

Обръщам внимание на изгладени дрехи и спално бельо, на пръски по огледала , на претрупани плотове ,на чисти мивки и толаетни ,на миризма на белина и на паста с пчелен восък за полиране на мебели , на заглавията в библиотеката, на изчистеността в интериора или поне стремежа към лекота и въздушност
 .
Основно на чистотата , миризмите и удобството .

Тук има ароматизатор и спрей за стая с ухание на чисто пране ,но не харесвам изкуствени миризми.
По ми  е приятно да мирише на изпрани дрехи,  на изгладено спално бельо и на парфюм ,както и обичам и миризма на печива, кафе, сладки и на печени плодове.

Обожавам домове с течение.
Винаги и по всяко време стоя на проветрение и обичам циркулацията на въздуха и свежестта ,когато е съчетана и с миризма на чисто от хавлии, килимчета, завеси ,дрехи и спално бельо ми е  Heart Eyesмного приятно .

Когато върви сушилнята около цялата къща мирише на чисто и свежо  Heart Eyes

# 192
Прави ми впечатление наличието на специфична миризма, подредеността и чистотата. Те за мен говорят за човека, хигиената и характера му.Всеки е свободен да бъде такъв какъвто желае, разбира се. Недолюбвам наличието на много и излишни вещи  Mr. Green , които всъщност за домакина могат да бъдат от жизнено важно значение.  Mr. Green

Плъзгащите врати и прозорци ,гледащи към задния  двор сме оставили без пердета и се чувстваме прекрасно.   Mr. Green В къщата е винаги светло, но за майка ми, например, това не е от значение и тя се възмущава как може така да си живеем без завеси или щори.  Mr. Green

# 193

В Холандия къщите са без пердета/е, слава богу, започват да се очовечават и там, де Laughing/, та ми е безкрайно неприятно да погледна навън и да виждам през две къщи, брррррррр.

е как бррр? това е най-хубавото. Падам си воайор явно, защото ми е интересно да гледа и си мисля, какви ли хора живеят зад този прозорец, за какво си говорят, щастливи ли са, какво готвят....дано не слагат пердета Simple Smile
У нас идват хора, но са все много близки, не трябва да ги каня. Пием си кафе, вино, говорим си, отдавна сме си разгледали къщите и ако сме намерили време да се съберем е за да се видим.

Първото което ме впечатлява е светлината, за другите неща ми трябва време. Чистота, прах, власинки са последното което гледам.

Може би защото адски ми е неприятно някой да наднича в моя дом  newsm78, та затова и някак ако се взирам в чуждите, се чувствам сякаш им нахлувам в личното пространство. Знам ли и аз Simple Smile

............... но и тя мята някоя дреха на стол.

...........

Значи метната дреха на стол е голям грях Mr. Green. Ето защо мразя някой да идва у дома - у нас всеки си има персонален стол за мятане на дрехи Mr. Green. Е, аз ползвам и велоергометъра за закачалка също.

в тази тема всеки обсъди какво  не би приел в нечий/имагинерен/ дом, и за компенсация после щедро  опрощава на собственика на дома 'прегрешенията' му Laughing. забавно Crazy

# 194
  • София - Рим и обратно
И у нас всеки си има стол за мятане Laughing.
Една веднъж (тази с изрядния хладилник и подредената къща), идвайки у нас, докато децата играят, си позволи да изкоментира как никога не би търпяла ето тези кабели да се виждат. Ама то защото си била маниачка, ясно й било...(казано с гордост). Е, повече няма да дойде, със сигурност Stop. Не обичам гости. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт