Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 41 852
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Леле кви страшни тигри гледате
Нашата се криеше при всяко посещение

И понеже някои ме захапаха за предишния пост, да поясня
Скрит текст:
не само гърнето беше на стогодишни петна, седалката беше яко напикана, както и пода в радиус метър от самото гърне

Та не знам и не ме интересува в какъв вид е домът ви като очаквате гости, нито как си живеете,  но не ми се вярва да е в описания вид
Нито ми е приятно като отидем там (защото няма как да не отидем) да отивам с бутилка белина и да лъскам чуждата баня
Ако очаквам посещение забърсвам за всеки случай санитарията в банята, въпреки че може да съм го направила предишния ден и да изглежда добре все още
Бих умряла от срам, ако гостите ми се погнусят от това помещение
Още повече, че смятам, че гнусна 00 автоматично означава и липса на хигиена в кухнята и съм го видяла и на практика, че е така

# 271
не питам на кой колко му е мощен абсорбатора и дали и колко проветрявате по принцип, а ако вие харесвате да ви мирише на палчинки в чуждите домове, проветрявате ли след като правите палачинките и преди да дойдат гостите или ги оставяте и те да се радват на подобни аромати предполагайки задоволството им?
Аз лично поне 7 месеца в годината никога не затварям прозорците ,освен когато си лягаме и ме дразни шума .А когато съм готвила задължително проветрявам дълго и напоително.   

Мъжът ми все ми напомня ,че на -50 не се проветрява за повече от 5 минути ,но аз държа поне 25 минути след готвене .Отвън влиза на талази студен облак въздух ,който като се сблъска с топлия  става като димна завеса на пушечен облак пред вратата . Поне си отмразявам прага така  Blush Blush

# 272
  • София
Миризмата най-вече,уютът си се усеща има ли го,няма ли го. Много се радвам на преправени мебели,вази и разни колекции( без значение какви).Цветя също харесвам,но  с мярка.Има жени,които буквално отглеждат грозни треволяци с тонове.

Кои са грозните треволяци? Вкусът към цветя/зелении е субективно нещо, като вкуса към музиката, да речем. Аз например от дете не понасям фикуси, но има хора, които им се кефят. В предишното жилище имах 2 азалии, които цъфтяха като луди - моя позната веднъж се изказа, че тяхното трескаво розово й действало зле на психиката  Laughing

# 273
Цветята, с очите си съм виждала, че понякога имат интересно приложение.  Mr. Green

# 274
  • постоянно
ето един от моите треволяци  Mr. Green

и цветя

....
херр

# 275
  • Варна
ще ми се питам тези, които обичат да им мирише в чуждите къщи на палачинки в неделя сутрин, ако поканят гости по това време, проветряват ли своите домове след като направят палачинките и преди да дойдат гостите или оставят миризмата на палачинки да се носи на талази с цел да омаят новодошлите?
не се заяждам - аз бих проветрила, а вие?
1. мъжът ми ме принуди да се науча да готвя.
2. щом това стана факт, ме изрита на терасата да готвя.
3. ако влезе миризма в апартамента съм смъмрена и порицана най-люто
 Mr. Green

# 276
ох с тоя уют като се почнете.....

Ти пък. А книгите, които всички обичат, но не са научили елементарни неща? Виждала съм библиотеки/стаи специално пригодени за целта, зад затворени врати, от които може ум да ти зайде. Ето поредната:

.... Ако няма книги, не е моето място.

Много важно.

# 277
Обичам чистотата , но не обичам стерилни ( showroom type ) обстановки.
Като отида на гости се концентрирам на домакина , а не на обстановката. Все пак съм там" за малко"
Ако наистина не ми хареса  и е отблъскващо и мръсно просто няма да отида за втори път.

Обичам кънтри кухни - големи , просторни, с камък вместо под , голяма печка  Еххххх , мечти  Mr. Green

...
херр

Ето това е и моето мнение по темата. Миризмата на готвено не ме отблъсква, в много случаи даже създава уют. Обичам естествени материали, дърво, мрамор. Много са ми неприятни ( не харесвам) вертикални офисни щори в къща. А пък постоянно спуснати могат да ме депресират.  В един дом трябва да се усеща, че има живот. Не обичам така модерните напоследък "пластмасови" интериори. Отблъскващи са ми.

# 278
  • София
Е, да де, ама тук всички говорят за аромат на палачинки и домашни сладки. Как пък никой не спомена, че му допада от вратата да го лъхне на пържен праз с наденица. А семейства, които се изхранват само с палачинки, аз поне не познавам.

П.П. Знам, знам, ССФ и пържен праз не готви  Flutter

# 279
Аз, аз готвя chef Силен абсорбатор и добро проветряване, имам големи прозорци в кухнята, отварям широко и готово. От ароматизатори, каквито и да е ме хваща мигрената и ми се повръща, както и от много от парфюмите. Та гледам да е проветрено и чисто, без допълнителни благоухания:)

# 280

П.П. Знам, знам, ССФ и пържен праз не готви  Flutter

И кисело зеУе, никога! Ако трябва да съм откровена от всички миризми на готвено само тази не понасям и ми се гади. И пържилки разни особено с мас - е гадно, колкото и да сме изрядни домакини, майки, готвачки и т.н., ССФ.  Всякакви варива печива - не ме дразнят.

За паничките на котката не се бях замисляла, стоят си в една ниша в дневната. Понеже в банята му е тоалетната, не вярвам дори на животното да му е приятно да яде там, където пишка.

Иначе бях възхитена от него/котарак/ 5-6 кг, когато се хвърли на хората от топлофикация. Има хора, като дойдат у дома, при които автоматично отива, а други ги гледа от разстояние и е предпазлив. И ме възхищава с интуицията си!

# 281
Миризмата на готвено в умерена доза създава някакво усещане за уют. Миризмата на печащо се кисело зеле, сърмички или празеник може да е много приятна, особено ако влизаш в дома премръзнал и гладен. Става гадно вече, когато тази миризма е толкова силна, че се просмуче в дрехите, в косата ти.

# 282
Хер, първият треволяк много ми хареса
Такова едно свежо зелено
Целогодишно ли изглежда така?

Темата ми напомни да забърша листата на орхидеите  Embarassed

Аз харесвам да ми ухае на нещо печено с канела, захар и масло
Може да не го ям, но ароматът ме пленява винаги

А ако ме лъхне на свинско с праз почва да ми къркори от глад   Grinning

Но все пак всеки знае разликата да ухае на току-що сготвено или да се усеща напластена с години миризма заради непроветряване
Едното е приятно, другото тежко

От чуждите домове много обичам да попивам интересни и хитри идеи за интериора и подреждането
Обикновено всяко едно посещение ме обогатява с по някоя идея, къде приложима у нас, къде не, ама си ги заплювам за след време в случай на нужда

И понеже на много ви прави впечатление антрето, как ви се вижда най-добре там да има вид?
Дали да се плесне тежък гардероб или само едни плъзгащи се врати пред стената със закачалки и обувки или от японския тип щори
Или друго?

# 283
  • София
Нямаме гардероб в антрето. Само шкаф за обувки, голямо огледало и закачалка за дрехи. Семпло и изчистено  Wink

# 284
Таис, няма шанс с моите за такова нещо, макар че и на мен така ми харесва най-много
Затова искам да скрия целия им хаос по някакъв начин
Засега съм се спряла на плъзгащи се врати

Общи условия

Активация на акаунт