Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 41 990
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Лиляна,  човки и сухари не са първите думи любовни,  които прехвърчат из темата,  но като най-пресни да взема повод от тях и да споделя няколко приказки.

Като опит за нормален разговор с множество гледни точки и минимално пощене и пощипване аз броя темата за успешна.  Тук се обмениха впечатления,  мнения за стилове и елементи на интериора,  които,  лично на мен,  ми бяха интересни да прочета и благодаря на всички писали.  Разговорът успя да задържи фокуса си върху  "това ми/не ми харесва",  а не "ти ми/не ми харесваш",  каквито са 99% от темите в Клю-то.  За мен дискусията беше освежаващо нормална на фона на цялото вторачване върху личностите на другите съфорумци или тяхното собствено вторачване в себе си,  което доминира из темите. 

Очевидно обаче,  да кажеш,  че светлината,  цветовете,  ароматите и общото ниво на (без) порядък ти правят,  щеш-не щеш,  най-ярко първо впечатление,  автоматично смалява душицата до  размер XS и де да знам,  под мостовете не шумят реки,  може би.  Ами няма лошо,  нека се знае,  че дори за най-обикновените човешки реакции, не го ли изиграеш здраво над нещата,  си пълен аматьор в този форум.   Peace

# 316
  • София/Севлиево
Ами аз пък си пазя няколко плюшени играчки и съм ги сложила зад стъклената витрина на секцията, за да не ги пипа малкия.Просто са с много специална стойност(само една ми е подарък от мъжа ми,нито една от някой друг) за мен и не бих му ги дала, той си има също негови,с които спи.И друго си колекционирам, също наредено на секцията-керамични чинийки от местата на които съм била, даже приятели като ходят в чужбина и те ми носят и много им се радвам.И както споменах и преди много снимки на семейството ми-може би из цялата къща повече от 50, най-много в детската стая,където се проследява развитието на малкия от бебе почти досега.И досега всички,които са идвали са харесвали това, но и да не го харесат-къщата си е моя и аз ще си я редя както на мен ми хареса.

# 317
Аз също не обичам стълби
Имам късмет, че взехме жилище на един етаж, защото моите по едно време само мезонети гледаха, а аз само пъшках при вида на стълбите
Но пък сега искат да планираме обзавеждането на тавана, което означава вита стълба

Какво мислите за изкуствените цветя като интериорен елемент?
Аз предпочитам сушени, даже сега имам в чашки и вазички сушена лавандула, хризантеми, цвят от орхидея
Въпреки че според някои суеверия сушените цветя не били на хубаво, а на смърт и ала бала
Подчинявате ли се на суеверията по отношение на обзавеждане?

# 318
Аз писах, че не харесвам изкуствени цветя. И сушени не ми харесват. Не заради суеверия/ нямам чесън на входа на жилището си/, не се вълнувам и от фън шуи.

# 319
  • София - Рим и обратно
Не само сушените цветя, но и всякакви миди, камъни и подобни съм чела, че не е добре да се държат в къщата (събирали лоша енергия). Аз изхвърлих всички миди и рапани, не знам дали е вярно, но и без това ме дразнеха, а аз обожавам да изхвърлям разни застояли неща Crazy. По тоя повод - чувала съм, че не е добре и да се държат вещи и дрехи, които не се ползват отдавна. Аз пълня всеки сезон по 2-3 чувала необличани дрехи от една година, примерно и ги раздавам или изхвърлям. Искам да ви кажа, че всеки път се чувствам отлично, след такова прочистване Grinning.

Изкуствени цветя не понасям. Вече и саксии не слагам, нещо не ми харесват из къщата да ми се мотаят. Като се стопли изнасям бенджамина и трилистника на балкона, иначе през зимата стоят във входа на етажа. Само на терасата слагам всяка пролет хубави цъфтящи.

# 320
Simple Smile
А аз точно търсех подходящи бурканчета за гръцките ни миди и камъняци

# 321
  • София - Рим и обратно
Simple Smile
А аз точно търсех подходящи бурканчета за гръцките ни миди и камъняци

Ами принципно, всякакви такива мъртви неща, не е добре да стоят. Както и да се носят черепи и други трупове като украса (започнах да звуча като откачено веге, а не съм Mr. Green).
Но разбира се, всеки си избира в какви глупости да вярва Peace.

# 322
  • Ямбол
Всичко по нас, освен изкуствените материи е все трупове. Аз предпочитам естествените неща, пред изкуствените.
И ако има нещо изкуствено би ми направило впечатление може би, но не и естественото, което си стои естествено.
Хората си редят домовете, както на тях им харесва, не отричам обаче, че има и такива, които се съобразяват с чужди вкусове и гледат да си накичат дома с нещо, което им е трудно да поддържат, но за тях е по-важно някой външен да го хареса.
Има цели теми тук, в които някой дава акъл как трябва да е подреден чуждият дом или как да се облече чуждият човек.
Не ги разбирам тези хора, които висят там.

# 323
  • София/Севлиево
Преди не харесвах изкуствени цветя, сега си имам три букетчета във вазички, едното седи на масата на терасата.Пазя си и една роза подарък от мъжа за 8-ми март.Но не обичам и букети от живи цветя и съм забранила да ми се подаряват такива.Ако някой иска да ми подари цвете нека да е в саксия.
Миди и камъчета си пазя, с малкия правим нещица от тях,когато му се занимава.
А бенжамина няма ли да му е студено в коридора на блока.Аз имам три от тази година и се чудя къде ще им е по-добре -в хола или във входа?

# 324
  • София - Рим и обратно
Ами те всяка зима почти му окапват листенцата, но това се случваше и преди вкъщи. Явно си се мисли за истинско дърво, човекът hahaha. После обаче се разлиства наново и още по-буйно.

Аз явно съм много далеч от т.нар. вещоманство. Никак не мога да пазя някакви неща, дори със сантиментална стойност. Гледам, колежката си хербаризирала някакъв букет от първата световна, явно от някой любим, и й виси над главата, ужасно ми изглежда... А това пък, да пазя някаква плюшка във витрина и да не я давам на децата....категорично няма да успея, няма и да ми дойде на ума. Но хората сме различни.

# 325
Много интересна тема, благодаря на авторката. Изчетох я от край до край, рядкост за мен, но това наистина много ме е вълнувало - кой и какъв е човекът, който живее тук Blush, намирам се за малко ненормална в това отношение. Вървя си по улицата, харесвам си сграда (имам си любими) и започвам да мисля какво е аз да живея там, как ще я обзаведа и т.н. Винаги съм била чувствителна към атмосферата на дадено място - държава, град, къща (апартамент), а после се опитвам да си отговоря защо и какво ме е накарало да ги харесам или не. И нямам точен отговор Embarassed. За мен  е много важно да видя някого в къщата му - не че съм Голямата Умница, Която Разгадава Хората, но ми е някаква подсказка в опознаването му, някаква негова много лична страна. Разбира се, много е важно да го "прочетеш" правилно, а не просто да залепиш набързо етикетче... За мен няма лоши и добри къщи, има къщи на различни хора, чрез тях ние изразяваме себе си, както го правим с облеклото си например. (Тук бягам от темата може би, защото идеята е какво ми прави впечатление, а не какво одобрявам?!) На конкретния въпрос - първото е миризмата.Да, бозайници сме (някой го беше споменал), усещаме чуждата миризма, но не и своята. От там нататък просто се потапяш... Обзавеждала съм два апартамента по коренно различен начин! Единият - модерен, изчистен, стерилен, вторият - скърцащ, дървен, уютен, миришещ на мокро куче. Два апартамента за два етапа от живота ми.

# 326
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ами те всяка зима почти му окапват листенцата, но това се случваше и преди вкъщи. Явно си се мисли за истинско дърво, човекът hahaha. После обаче се разлиства наново и още по-буйно.

падат му листата, защото не обичат да им се сменя мястото.

# 327
  • София - Рим и обратно

падат му листата, защото не обичат да им се сменя мястото.
Така ли? Горкичкия. Вече би трябвало да е свикнал, дъртичък е. Има и поколения даже Simple Smile.

А, много моля, аз моята миризма си я усещам винаги безотказно. Но е факт, че е пълно с такива, които явно не успяват Sick.

# 328
  • София
Аз обичам да трупам неща, но които имат някаква функция и мога да ги ползвам(дори да е веднъж в годината).Някакви непотребни неща, просто защото ми го е дал еди кой си в някакъв слънчев ден и е миришело на люляци...хвърлям ги след известно време.
Мъжът ми е склонен да трупа от вторите и често имаме пререкания  Laughing Когато се местехме беше шокиран колко багаж имаме(дрехи, кухненски неща, обувки, бебешки работи) и беше възмутен колко неща съм насъбрала, но аз реално си ги ползвам  Rolling Eyes Но за разлика от него, аз не пазя връх на пластамсово крило от самолет играчка, купена му, когато е бил на 5. 
Та си има плюшкини и плюшкини  Laughing
Изкуствени цветя обичам дребнички, в някаква мини вазичка или свещник. Има едни ароматизатори като вазичка с цветенце, те ми допадат.
Иначе големи виещи се цветя, големи уж саксии....вече ми идват много.

# 329
Какво мислите за изкуствените цветя като интериорен елемент?
Аз предпочитам сушени, даже сега имам в чашки и вазички сушена лавандула, хризантеми, цвят от орхидея ::

Изсуших стръкчета цветя и ги аранжирах в голяма,  истинска раковина. Макар тези да са ми еинствените,  твърдо предпочитам сушените пред изкуствени цветя за всеки интериор.   Peace
Иначе гледам няколко орхидеи,  коледна звезда,  босилек и имам и две малки дръвчета.

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 01:12 от Обич Синеока

Общи условия

Активация на акаунт