Домовете през свежия ни пръв поглед върху тях

• 42 069
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Не не,мушамите се бършат само със стар и обилно мокър парцал( от ританки примерно) ,така,че да остави мокра следа  Joy
Моята всяка седмица е различна.3лв. ми излиза размерът за кухненската маса. Не,че нямам покривки.Имам,те са за гости.Обаче имам и дете под 2г.,което отказва да се храни на детското столче а сега го уча да се храни сам и постоянно разлива и размазва храна.Преди да започне да се храни сам на масата слагах покривки или подложки,но всичко се лекьоса или отиваше по масата и се принудих да мина на мушама.
и да мирише на повърнато .

# 526
А какво ще кажете за хранене на гола маса, без покривки и без мушами?

# 527
Най добре на вестник.

# 528
Сега има маси с гланцирани повърхности специално с тази цел-да си спестиш мушамата.
Или слагаш само подложки под чинията и приборите.
Но на мен не ми допада тази идея-чуствам се като в офис..

# 529

а на мушама едно уютничко ти става...

# 530
  • тук-там
Вече са измислени подложките за храна - ленени, бамбукови, сигурно и мушамяни има.   Joy
Стига с тези покривки и мушами.Peace
За какво ми е красива маса, като ще я покривам.  ooooh!
Сега, ако е грозничка може покривка, че и мушама даже, но иначе....

# 531

а на мушама едно уютничко ти става...
http://www.ikea.bg/textiles/Fabrics-and-sewing/Fabrics/27341/28472/
ами и аз не харесвам мушама , но тази повече прилича на покривка .
Не чак толкова зле , особено за ежедневна употреба от семейства с бебета или много малки деца.

# 532
  • София/Севлиево
Като бях в Испания се хранеха на кръгла стъклена маса без покривка или мушама, само с подложки за хранене.А децата ядяха отделно в кухнята пак направо на масата, но и без подложки.
А мойте хора се хранят като прасенца, защото всеки сам решава кога и какво да яде .Малкия е много сладък като извади кашкавала както си е цял и почне да го боде с вилицата и да го рови  Grinning И изобщо не си чистят,не гледат дали нещо пада по масата и земята .Да не се случва човек да влезе у дома когато ме е нямало повече от 3 дни, защото ще сънува кошмари цяла година.Но на мен ми доставя удоволствие да чистя и подреждам,когато се прибера от почивка.И без това си седя по цял ден у дома и няма какво да правя.

# 533
Вече са измислени подложките за храна - ленени, бамбукови, сигурно и мушамяни има.   Joy
Стига с тези покривки и мушами.Peace
За какво ми е красива маса, като ще я покривам.  ooooh!
Аз мисля , че говорим за покриване на масата по време на хранене .Колкото и да е красива масата ти , не си представям , че ядеш директно на нея ?

# 534
А какъв е проблемът на всяко ядене да се сменя покривката.  newsm78
Предполагам пералня не пускате веднъж в седмицата? 3-4 покривки и сте си решили проблема.

И проблемът не е с малките деца, с мушама е още по мръсно ( след гъбата остават доста бактерии)

# 535
  • София

Ние се храним така. Имаме и подложки, няколко вида - не винаги слагам. Не понасям мушами и покривки.

# 536

Да бе. Именно затова си купих мушама-за да скрия грозната маса.. hahaha
 Има и прозрачни мушами. Тежка е мушамата и като се опъне стои като стъкло-масата се вижда в цялата и прелест и не се захабява. В Jusk продават такива. Виждала съм ги преди това в Германия. Имах такава, но после ми омръзна да си гледам дървената маса и смених мушамата. Като ми омръзне червената мушама ,ще сложа друга. Имах една с дизайн като бутилка вино-жестока беше, но малката я наряза с ножицата...

# 537
Прозрачна, непрозрачна, все си е мушама

# 538
Някои неща се ползват, защото са преди всичко практични, а не защото са красиви. Аз също не харесвам мушами и нямам вкъщи, но мога да си представя, че като имам малко дете, което цапа и a*a навсякъде, ще си спестя смяната на пет покривки на ден със забърсването на една мушама. Да, в момента се храним често върху подложки, защото масата ни е с масивен дървен плот, който е грехота да се скрива под покривка. Но някой ден бих го спасила от унищожение с една отвратителна, гнусна мушама, поне докато се храним.  Mr. Green

# 539
С малката подробност, че мушамите са нон стоп на масите...И малко дете не е извинение, мушамата си е мръсна ( предполагам не ги забърсвате с белина всеки ден.
По съшата логика, що не си забърсвате чиниите , а ги миете

Общи условия

Активация на акаунт