Против акне/пъпки по лицето 4

• 114 201
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Бубче, мерси, че сподели, но може ли линкове към продуктите. И аз мернах -30% в софийска аптека на старите Лизалфа - този и още някакви други . А иначе Holly Pink беше сложила линк за Cicapeel Gel

# 511
  • тук и там
Marsala,мисля че за този крем става въпрос
http://www.marvi.bg/svr-sebiaclear-active-creme-aktiven-krem-sre … -40-ml-12603.html

# 512
  • Бургас
Видях го кремчето-предвид цената му,определено си  е за предпочитане пред това което аз поръчах..
Сега някой ако ми обясни каква е разликата между Алфа хидрокси,Бета хидрокси и Поли хидрокси киселини,ще съм му много благодарна Simple SmileСилициловата е бета хидрокси,глюколовата-алфа хидрокси,кремът на SVR съдържа поли-хидрокси newsm78

Алфа хидрокси е водно разтворима, бета хидрокси е мастно розтворима. И двете се добиват от плодовете, но както всичко си имат и странични ефекти и не е панацея. Може да се каже, че сега те са най-новата "мода". На всеки 10-20 години излиза някакво "ново" вещество, което обещава вечна младост за кожата. Ето малко за тах:

http://www.zdravnitza.com/a/nav/news/s/s/news_id/4089

http://m.tialoto.bg/a/6-krasota/7393-tamnata-strana-na-plodovite-kiselini/

Последна редакция: сб, 05 мар 2016, 08:40 от Irene Adler

# 513
  • тук и там
Благодаря,Irene Adler! bouquetДоста полезна информация,особенно от първият линк..Поне няма да се хвърлям на кремове със колаген Simple Smile.Кремът на Svr съдържа поли-хидрокси киселини и витамин B3. Peace
Моите продукти са пристигнали вчера,но съм изтървала куриера.Днес ще отида до пощата да си ги взема и от довечера започвам да ги ползвам.Ще пиша на по-късен етап как са ми се отразили.Мисля да пробвам и кремчето на SVR след това-обикновено киселините ми се отразяват добре на кожата,за разлика от ретиноидите(адапален съм ползвала).

# 514
Ползвам активния крем на СВР от 2 месеца. Добре ми се отразява, отначало кожата наистина се поизчисти, после пак имаше период на влошаване и тн. И други фактори явно оказват влияние, цикъл и тн.
Поръчах си и бензоил пероксид от ибей и преди дни дойде. Но сега прочетох ето това от тук:
"Глюконолактон - има щадящо действие за кожата и може да се прилага при чувствителна кожа. Научно доказано, глюконолактонът има: активно противовъзпалително действие, което е равносилно на 5% бензоил пероксид."
http://www.farma.bg/svr-sebiaclear-active-creme-40ml.html
Да разбирам ли, че основната съставка на СВР (Глюконолактон) и бензоила пероксида действат по един и същ начин Rolling Eyes

# 515
  • Бургас
"Глюконолактон - има щадящо действие за кожата и може да се прилага при чувствителна кожа. Научно доказано, глюконолактонът има: активно противовъзпалително действие, което е равносилно на 5% бензоил пероксид."
http://www.farma.bg/svr-sebiaclear-active-creme-40ml.html
Да разбирам ли, че основната съставка на СВР (Глюконолактон) и бензоила пероксида действат по един и същ начин Rolling Eyes

Аз не съм ползвала Глюконолактон, така че не мога да ги сравня. Бензоил пероксида освен противовъзпалително действа като намаля значително повишената мастна секреция и себума.
Според мен написаното по този начин е типичен маркетингов похват, за да се привлекат хората, които не могат да се сдобият с крем с БП (в Европа вече рядко се намира) или се колебаят между двете. Което не означава, че не е вярно, разбира се. Интересно как са изчислили, че е точно 5%. Защото според последните проучвания, които четох, концентрацияна на БП се отразява най-вече върхе страничните ефекти и не влияе върху скоростта на лечение. Т.е. по-висо процент - по-силни странични ефекти.

Последна редакция: сб, 05 мар 2016, 10:39 от Irene Adler

# 516
И аз така си помислих....да видим. Thinking Скоро ще ми свърши СВР-а и обръщам на БП.
1 път дневно (вечер) предполагам, че ще е достатъчно.
Благодаря за включването. bouquet

# 517
  • София
Благодаря Kaisia.  Hug
Аз от 2 месеца използвам БП 5%, но да ви кажа кой знае какъв уоу ефект не виждам. Пъпките завяхват по-бързо да, но не светкавично и чак кожата ми да се е изчистила. Разбира се, това е само при мен, може при друг да даде страхотни резултати. Като свърши, ще си взема кремчето на SVR да пробвам и него.  Laughing

# 518
  • САЩ
Някой купувал ли е крема на SVR скоро? Вчера минах през аптеката под нас и аптекарката заяви, че щели да спират цялата серия и да пускат нова, подобна  Shocked Нямаше нито крема, нито въпросната нова серия  Rolling Eyes

# 519
  • Бургас
Marsala_, на коя марка е твоят крем?

# 520
Аз да се отчета, че ползвам нещо ново - локално е, но действа сравнително добре засега - за денонощие са свити или изсъхнали. Засега ми харесва, но иска още тестване
http://www.emuoilbg.com/gel-tretirane-akne

# 521
Някой купувал ли е крема на SVR скоро? Вчера минах през аптеката под нас и аптекарката заяви, че щели да спират цялата серия и да пускат нова, подобна  Shocked Нямаше нито крема, нито въпросната нова серия  Rolling Eyes
Ако става дума за активния крем, аз го купувах януари. Но нали е нов, как така нова серия  Rolling Eyes Rolling Eyes

Вчера забравих да питам, та сега. Много добри отзиви за козметиката на Ла Рош съм чувала и в тази връзка и за измивните продукти. Но не познавам и не знам характеристиките на активните съставки. Някои може ли да помогне. Praynig
Първо: каква е разликата м/у този гел и този?
От тук виждам и активните съставки: Просерад, Niacinamide и Piroctone Olamine, LHA /Липохидрокси киселина/, Линолова киселина, цинк.
Доколкото виждам са различни от тези при SVR. Rolling Eyes

Holly, да очакваме скоро ревю в такъв случай  Sunglasses За маслото от Ему разбрах от темата за маслата и  някъде бях чела, че помага за акне. Също така гледах и една класация на маслата запушващи и незапушващи порите и маслото от Ему беше в топ 3 на некомедогенните. Така че и мен ме изкушава. Blush Комбинираш ли с друго в момента?

# 522
VIP, точно в този няма масло от Ему. Те имат отделен продукт, който е чисто масло от птицата и се ползва при акне и още проблеми
Скрит текст:

# 523
Да, моя е грешката. По името първосигнално се подведох, после видях на сайта. Embarassed
Ти можеш ли да се включиш с мнение по съставките на Ла Рош? Hug

# 524
Какво те интересува в съставките?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт