Против акне/пъпки по лицето 4

• 114 234
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Първи съвет - спри Здравето. От предни постове помня, че ползваш пудра - спри и нея. И двете запушват порите, пудрата не знам каква ти е, но съм почти сигурна, тъй като предполагам е дрогерийна. В тоалетното мляко вероятно има парафин - спри и него. Почиствай с нещо измиващо за нормална или суха кожа, не за мазна, за да не произвеждах повече серум.

Не знам дали знаете, но СВР имат нова серия и крем, който е силен колкото антибиотик и ефекта е колкото на бензоил пероксида. Погледнете го, ако има заинтересовани.

# 241
Не знам дали знаете, но СВР имат нова серия и крем, който е силен колкото антибиотик и ефекта е колкото на бензоил пероксида. Погледнете го, ако има заинтересовани.

А коя е тази нова серия?  newsm78

# 242
Себиклиър

Пускам рандъм линк от аптека, за да видите продукта

# 243
Е, Хубаво, но и без грим не мога да изляза. А ако не сложа пудра, фдт лъсва след 4-5 часа и се омазнява кожата-оттам повече пъпки. ФДт ми е Лореалски, пудрата е на Римел.
Освен да спра изобщо да се гримирам.Имам мостри на серията на Юсерин за акне, можеда си я взема.

# 244
Във връзка с ФДТ, приятелка ми похвали на Ла Рош...бил некомедогенен и нямала проблем с пъпки след това. Thinking Не съм ползвала такъв до сега...като цяло и рядко слагам фдт точно поради омагьосания кръг - фдт - запушване на пори - пъпки и пак фдт и тн.
Но, ако този си заслужава, бих дала 40 лв.
Ползвали ли сте? Rolling Eyes

# 245
не съм ползвала но ползвах крема и гела на Ла рош и никак, ама никак не съм очарована  Simple Smile
в аптеките има мостри и на Виши, Ла Рош, Авен, пробвай и ще прецениш
аз пробвах мостра на СС крем на Юсерин, естествено не е супер покривен, но много приятен ми се вдия и бих си го купила ако кожата ми беше идеална и нямаше нужда от сериозно покритие Simple Smile

# 246
  • София
Miss_Bingley според мен не се насочвай точно към Диане 35 освен ако гинеколог изрично не го препоръчва и казва, че друг заместващ препарат не може да се използва. Аз съм пила Диане, не само че акнето не се повлия кой знае колко, но и си докарах други проблеми с цикъла. Така, че съветът ми е, не го гледай като магическо средство, което ще помогне на акнето ти, може дори  и да го влоши. Да не говорим, че той докато подейства ти ще искаш да го спираш. Пробвай с друга козметика, и моя съвет е да спреш здравето.
Аз 10 дни пробвах една мостричка марката Цетафил, за мазна и проблемна кожа, но изобщо не е изсушаваща серия, а напротив. В измивното средство няма СЛС, но в кремчето има силикон, та не знам същност, колко е подходящ за акнеична кожа. Още не мога да разбера тези пусти силикони запушват ли порите или не?  Rolling Eyes ooooh!

# 247
Фдт-ените на Лореал почти при всички докарват пъпки, страшно запушват порите
Защо не пробваш коректор само върху зоните, спри грима за седмица-две, виж как ще ти се отрази. Не е ли по-важно да няма пъпки, отколкото да ги замаскираш? Преглътни егото за малко, знам какво е, миналата съм през това, но просто виж как ще ти се отрази

# 248
  • Бургас
Мис Бингли, и аз те съветвам за не започваш Диането. Като забременееш ще се поизчистиш. Поне при мен така стана. Относно козметиките, от постовете ти съдя, че ползваш доста. И аз те съветвам да спреш крем Здраве. Аз специално не виждам нищо полезно в съставките му. Навремето съм го ползвала и станах по-зле. Както писа някой по горе по добре да се ползва козметика за суха кожа. Понеже тези, които са за мазна се стремят да изсушат кожата и съответно тя засилва мастната си секреция. Получава се затворен кръг.
Аз миналата седмица си купих на Етерика Масло за суха кожа за лице. За сега съм доволна. Изобщо не омазнява кожата както се предполага. Съдържа доста съставки можете да видите в сайта им.

# 249
  • Sredets/Burgas
Аз вече почти на 100% се уверих, че пудрите и ружовете не са причина за акне...
Пудра почнах да ползвам съвсем отскоро,
но нямам никакво опъпчване, руж си ползвам отдавна - също.
Поне при мен проблемът си е хормонален (никога не съм имала комедони, само пъпки)
и гримът изобщо е проблем, приемайки Диане 35.
Отскоро съм с крем CC (oil free) на Буржоа и не само, че няма проблем,
ами и кожата ми е по-добре, когато залагам на него.
Чист фон дьо тен никога, ама никога не съм използвала.

Мис Бингли, аз също съм на мнение, че ако ще правите бебе,
по-добре се откажи от идеята за Диането.
Пъпките трябва да са ти последния дерт в случая.
Освен това, ефекта от Хапчето го видях чак след 3-4 месеца,
тъй че направо е безсмислено за теб.
Да не говорим, че като го спреш и се връщат с пълна сила, че и по-зле.
От опит го казвам.

# 250
Аз от Диане-то се сдобих с прекрасен целулит,какъвто нямах дори след две бременности, и на места,на които не съм подозирала,че може да се появи-около коленете. И гинекологът ми каза,че това е един от многото страничните ефекти от него.НЕ на Диане!Особено заради пъпки.

# 251
Здравейте  bouquet Да споделя и аз,а и да попитам.
Акне не бях имала,кожата ми е леко мазна в Т-зоната попринцип,излизаха ми по 2-3 пъпки максимум,главно на челото и толкова. До преди 2 месеца,когато цялото ми лице стана в пъпки.Според мен причината беше във фон дьо тена или евентуално в основата. Дори и да е била друга,в което се съмнявам,когато направих грешката да сложа от въпросния фон дьо тен (Буржоа хелти микс)с цел поне да скрия зачервяването, стана доста по-зле.
В момента имам няколко пъпчици,които дозавяхват,но положението е твърде далече от това,което беше.  Heart Eyes Това,което  помогна на мен ,беше кремчето на Ексфолиак-Акномега 100.Ползвала съм преди ексфолианта от серията и бях много доволна,затова реших да го пробвам.Определено ефектът настъпва бавно,но се забелязва след всяко намазване. Сега съм решила,когато минат всички пъпчици да отида на козметик за почистване и да продължа със серията (лосион,ексфолиант и кремче още известно време). Друго,което правя от няколко дни,но според мен дава много добър резултат е смес от варен магданоз и разтворим аспирин. Сутрин разтвора,вечер-кремчето.За измиване ползвам на Neutrogena Visibly Clear, скраб против черни точки,по съвет на козметичката,но мисля,че може да се замести и с друго.
Сега въпросът ми.Фон дьо тен не ползвам откакто ми излязоха пъпките и не мисля да използвам ,докато не изчезнат напълно. За след това съм си взела мостра на АБ на Клиник (видях,че някой го е похвалил по-назад) и може би някой на Ла Рош ще пробвам.От Авен не съм доволна още от преди. и за минерална козметика се замислям  newsm78 Ще помоля за още предложения. Важното за мен е не покривността (само малко лунички имам,но не държа да ги прикривам напълно),а да не ми станат отново тези ужасни пъпки.
Малко дългичко стана..  Hug

# 252
  • София
Свършва ми почистващата гел-пяна.Моля препоръчайте нещо...Мазна,проблемна,чувствителна,акнетична кожа...

# 253
Здравейте  bouquet Да споделя и аз,а и да попитам....

Тъкмо мислех да си взема този фон дьо тен на Буржоа, но този пост ме отказа.. И на мен ми излизат много пъпки от фдт и не знам вече какъв да си взема. Харесала съм си Дермабленд на Виши, но още му се чудя..

# 254
Задължително го тествай преди да го купиш. Много тежък ми дойде на мен, буквално след час лъщях като тиган. Никак не ми допадна. Мострата е много хубав цвят и стига за поне 3 пъти, така, че ще можеш да прецениш.

Общи условия

Активация на акаунт