Отговори
# 435
Вит Д аз го давам директно в устата от шишенцето, малко беше трудно първите пъти, но сега го правим като е още полу заспала и не мърда много и така е по - лесно.

За нощното хранене: нямам никакво намерение да го спирам докато детето само не реши да се откаже. Тя си яде на 3 - 4 часа, онази вече за пръв път направи 5 - часова пауза...и без това наддава малко, нека си яде. При нас проблема не е храненето, а като реши да не спи между храненията  Tired и будува по 3 - 4 часа нощем! Или пък като тъкмо се нахраним и заспи и повърне, омазваме дрехите, преобличаме се, тя се разсънва и после се сърди, плаче и става време за следващото ядене! Е, тогава вече не издържам! После съм като парцал...та си мисля, че нашето спане не е свързано с това има ли хранене или не...ако се буди само да яде ще е прекрасно! Напоследък будува малко повече през деня и съответно спи по - дълго през нощта, дано така да продължава  Praynig
Оплаках се и аз  Simple Smile

А някой друг забелязал ли е запек от капките за колики? Защото четох, че може да е от тях  Rolling Eyes
То не е точно запек, ама както си ходеше по 3 пъти на денонощие започна по един път и то трудно, все е с рев...освен това започна и повече да повръща, та днес сме на преглед да видим дали няма да сменяме млякото.

# 436
  • В къщурката на хълма на феите
Стамбули моля те, не се психирай за килограми при бебе .. казвам ти, това бебе му предстои да проходи .. тогава ще му трябва енергия за цяла електроцентрала и както в един момент е било пухкаво бебешоче с гривнички, в следващия ще се чудиш що му висят гащичките от дупето Peace

А някой друг забелязал ли е запек от капките за колики? Защото четох, че може да е от тях  Rolling Eyes
То не е точно запек, ама както си ходеше по 3 пъти на денонощие започна по един път и то трудно, все е с рев...освен това започна и повече да повръща, та днес сме на преглед да видим дали няма да сменяме млякото.
имай едно на ум за вит. Д .. прочети си упътването към капките, които ползваш и виж симптомите за предозиране Peace

# 437
Не мисля, че и децата на АМ да качват повече това означава, че ще са пълни! Според мен такава зависимост няма. И да е пухкаво бебето това не предполага, че ще бъде пълно като порасне! Всичко е до ген и структура, а повече до храните, които ще яде след това, а не толкова до млякото  Rolling Eyes
И mecani е права, че като пролазят и проходят и в повечето случаи се решава проблема с килограмите.

mecani, не бях се замисляла за тях...Вигантол са, сега ги погледах, пише си в нежеланите реакции - запек, метеоризъм, гадене  Confused ами то хубаво, ама дали има значение на коя фирма са капките, нали е все витамин Д, ако е от него какво може да се направи, нали задължително трябва да се дава...
Тя горе- долу от както ги започнахме май взе да повръща повече.

# 438
на мен Ема ми правеше хиперреакция към синтетичен вит. Д независимо от марката и накрая просто спрях да й давам какъвто и да било витамин и разчитах само на слънцето .. не сме имали проблеми Peace

# 439
на мен Ема ми правеше хиперреакция към синтетичен вит. Д независимо от марката и накрая просто спрях да й давам какъвто и да било витамин и разчитах само на слънцето .. не сме имали проблеми Peace

Мен ме притеснява, че аз съм развила рахит като малка. Не знам до колко има наследственост в тая работа де...ще видя какво ще каже педиатърката, то как ли ще се докаже, че е от капките  Rolling Eyes защото не ми се иска да сменяме млякото без причина, ако не е от него, така безразборна смяна не ми харесва нещо...
А ти кое наричаш хиперреакция? Симптоми на предозиране ли?

# 440
Кали в АМ има достатъчно вит. Д, прочети си етикета Peace

хиперреакция = предозиране Peace

# 441
Така...върнахме се от прегледа. Нормално било да ака един път на 24 часа щом е на АМ, това не било запек. Според педиатърката не било от вит. Д, но каза, че може да е от капките за колики, да намалим количеството. Аз така или иначе съм ги спряла, не знам дали да слагам по малко или изобщо...
Има доста газове, иначе.
За повръщането било от преяджане, сега пък много била наддала  Shocked 300 гр. за 6 дни  Rolling Eyes прехранвали сме я. А тя яде 7 пъти (тъй като се събужда на 3,5 - 4 часа) по 80 - 90 гр. каза да спрем нощното хранене да станат 6 пъти, но аз н го виждам как ще стане, не мисля да държа детето гладно  Rolling Eyes
Ще пием анти - рефлукс мляко, да видим дали ще има ефект  Thinking

# 442
При деца, хранени с АМ виждам смисъл да се махне нощното хранене, за да може да им почива стомахчето, пък и те нали се хранят по режим. Но при кърмещите се деца, не мисля че е добре поне до втория месец да се премахва...
От приятелки знам, че не е за притеснение ако детето качва, а ако не наддава, така че  запазете спокойствие Simple Smile С времето всичко ще си дойде на мястото Wink

# 443
Момичета, и аз не съм се разписвала отдавна, но ви следя отблизо. Честито на всички нови мами, които съм пропуснала.
Нашата дъщеричка Василена се роди на 15.10. и вече се гледаме вкъщи. Засега е изцяло на кърма, очаквам с нетърпение първата консултация, за да видя как наддава. Нощем има по две хранения и ще видим докога ще продължим с този режим. И ние от утре започваме с витамин Д, тъй като става на 20 дни.

Излизаме вече на разходки, за да се възползваме от последните слънчеви лъчи и за да може да се забавлява и баткото, който засега сме спрели от градината. Това накратко, спокойна нощ ви пожелавам Grinning

# 444
  • Варна
Хайде дано ни е спокойна и изпълнена с много сън вечер.

# 445
Привет мами и от мен! отдавна не съм писала тука - по-активна станах в ФБ просто.
Да ви разкажа - моята бебка засега няма колики (на 15 дни сме), но за всеки случай съм се запасила с една опаковка лефакс от Германия. Кърмя от двете гърди, не изяжда по 100 гр, нито дори по 90 гр на всяко ядене - яде различно и тъй като е много мързелива и няма сила да суче ефективно дълго време и се уморява и се присеща след 30 мин пак - два пъти дневно дохранвам с АМ - Лактана Био (в началото бях на Аптамил, но от него нещо ми плачеше и все едно имаше някакво стомашно раздразнение).
Иначе вчера бяхме на преглед при педиатъра - сега е 3550 гр, изписаха ни някъде 2900 гр.
Исках да ви питам за приспиването на бебето - моята заспива само като суче от мен, явно така се успокоява ли не знам, но без гърда не иска да заспива.
Някой да даде съвет как да я отуча от тоя навик - пробвах с люлеене  - не става, иска пак гърда, а бибероната я плюе.

# 446
  • Варна
Е днес няма сън за мен. И моя заспива на цица ама сега не иска

# 447
Вече и аз да се включа. Честито на всички щастливи мами с малки бебета, нека бъдат здрави, весели и безгрижно детство! От началото следя темата но не съм се включвала, моята бебка Николета вече спи и мама се възползва от това. Ние се храним вече изцяло с фрисолак и за сега съм доволна нямаме запек или друго стомашно смущение. Храним се на всеки 3 часа като часовник е, няма пропускане или забавяне и яде по 90 мл. всеки път. Аз също немисля да махам нощното хранене просто е много спокойна и доволна от ежедневието си за сега и не ми се иска да и развалям спокойствието.

# 448
Здравейте и от мен, напоследък много не мога да ви следя (във ФБ ми е по-удобно), но и моят Никола си има доста часове в които се носим, че не му се спи и само хленца. Ние сме и на кърма и на АМ, и си се храним нощем, когато се събуди. До преди два дни акаше на почти всяко хранене, а сега почна по един-два пъти и незнам дали трябва да се притеснявам. Иначе от изписването до сега сме качили 1320г, и с 6см по-дълги.

# 449
Здравейте, момичета, едва днес успях да ви изчета, но съм сигурна, че ме разбирате Simple Smile. Честито на всички с бебенца, да са живи и здрави и много послушни малките човечета! Да споделя и моите преживявания, свързани с раждането.  Нашето бебче Катерина се роди на 28 октомври. Терминът ми бе за 26 -ти, бях на преглед и нямаше индикации за раждане, вечерта обаче ми падна тапата и сутринта на 27 - и ме приеха за наблюдение в болницата. Почнаха и контракции, стигнаха до 3-4 минути, но нямах почти никакво разкритие. Сутринта на 28-и ме включиха на система, но до 15.00 часа имах само 3 см. разкритие и преминахме към вариант секцио, но може би така стана по - добре, че бебето се оказа че е 3800 гр., а аз нямам 1.60 м. и честно казано не знам как щях да я родя нормално. Престоят в болницата беше малко гаден, че малката беше на антибиотик, защото погълнала околоплодни води, а и се наложи консултация с кардиолог, че й чуваха някакъв шум, но нещата са добре засега и ни изписаха тази седмица в понеделник. Гледаме се и свикаме една с друга Simple Smile. Кърмя я. И нашата педиатърка каза никакво ядене от 12.00 до 6.00 сутринта, да й давам вода със захар...ама нещо май не съм склонна да следвам засега тези съвети, още повече не виждам как стомахът й ще почива като я натъпча с вода и захар вместо кърма? Малко дълго стана, ама като не съм се включвала отдавна. Приятен на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт